Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

gundemeregli.com- Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü&[#]8217;nün düzenlemiş olduğu &[#]8220;İnsan Kaynakları ve Kariyer Günleri&[#]8221; programı başladı.
Bülent Ecevit Üniversitesi Arif Amirov Konferans Salonunda başlayan ve 2 gün devam edecek olan &[#]8220;İnsan Kaynakları ve Kariyer Günleri&[#]8221; programı bugün başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasıyla başlayan programa Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, İş Kur Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, SGK İl Müdürü Kamuran Öner, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda Zonguldak Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü&[#]8217;nün slayt gösterisi sunumu yapıldı.
Açılış konuşması yapan Zonguldak Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Gönül Demirsu amaç ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Demirsu, &[#]8220;İş Kur olarak öncelikle odak noktamız insandır. Çalışma ve İş Kurumu olarak yolumuza devam etmekteyiz. Değişen ve gelişen iş gücü piyasasına cevap verebilmek amacıyla müşteri memnuniyetini esas alan bir anlayışla hizmet sunabilmek için belli hedefler doğrultusunda önemli çalışmalar yapmaktadır&[#]8221; diye konuştu.
Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu ise her bireyin sosyal güvence altında doğduğunu belirterek gençlere mesajlar verdi. İnciroğlu, &[#]8220;2010 yılındaki istatistiklerde 60 bin 903 iş kazası, 533 meslek hastalığı meydana gelmiştir. Bu rakamlar çok büyük rakamlardır. Bunlar yaşandığında iş duruyor, ölüm, yaralanma, sakatlanma, maddi hasar, tazminatlar ve zaman kaybı yaşanıyor. Ülkemizin bütün çalışanları iş sağlığı ve güvenliği kapsamına alındı. Eğitimde süreklilik esastır. İş verenin bir defa değil hayat boyu eğitim yaptırması gerekiyor&[#]8221; dedi.
İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay ise İş-Kur&[#]8217;un çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akay, &[#]8220;İşsizlik tüm dünyanın sorunudur. Ancak sürekli büyüyen ekonomimiz sayesinde krizden en az zararla kurtulmaya çalıştık. Kariyer Günleri etkinlikleri de çalışmalara önemli katkılar sağlamaktadır. Kurumumuz her geçen gün istihdama daha fazla katkı vermektedir. Öyle ki 2003´te 65 bin kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, geçen yıl bu sayıyı 360 bine ulaştırdı. Bu yılın 11 ayında 492 binin üzerinde işsiz işe yerleştirilmiştir. 2012 sonuna kadar 25 ilimizde bu etkinlikleri gerçekleştirmiş olacağız&[#]8221; şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ise İş-Kur&[#]8217;un istihdam sağlamada önemli rol oynadığını söyleyerek şunları kaydetti:
&[#]8220;İlimizde istihdamın artmasına yardımcı olmak, iş arayan vatandaşlarımızla iş verenlerimizi bir araya getirmek amacıyla İş Kur tarafından düzenlenen bu güne hoş geldiniz. İşletmelerin amaçlarına ulaşabilmeleri için gerekli olan işlevleri yerine getirebilmek için yeterli sayıda vasıflı elemanların işe alınması, eğitilmesi, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi olan insan kaynakları yönetimi merkezi insan odaklı olan bir yönetim anlayışıdır. Çalışma hayatının kalitesini arttırmak, bunu cazip kılmak, insan kaynağını verimli ve etkili kılmak olan insan kaynakları yönetiminin çalışma ve iş hayatının vazgeçilmez bir unsuru olması tartışmasızdır.&[#]8221;
Vali Yardımcısı Fethi Özdemir İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay&[#]8217;a plaket verdi. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muhlis Bağdigen ise Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu&[#]8217;na plaket verdi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
98 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
140 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
594 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
805 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
869 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
553 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1494 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
211 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI