Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

EKONOMİK SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde Ereğli Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Yönetimi, ve Taksiciler Derneği yönetimi işbirliği ile ilçe sorunlarının ele alındığı bir toplantı düzenlendi.
Kdz. Ereğli Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Yönetimi ve Taksiciler Derneği yönetimi ortak bir basın toplantısı düzenleyerek ilçenin yaşadığı ekonomik sorunları masa yatırdı.
Pasaport pizza da düzenlenen toplantıda konuşan Kdz. Ereğli Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadettin Arslan Kdz.Ereğli´nin yaşadığı ekonomik çöküntüye dikkat çekti.
Son aylarda Kdz.Ereğli´nin ekonomik olarak dar boğazdan geçtiğini, kapanan tersaneler ile birlikte gençlerin iş imkansızlığı nedeniyle göç ettiğini belirten Arslan,&[#]8221; Çok değil 6 yıl öncesine kadar Kdz. Ereğli sosyal hayatı canlı ekonomik seviyesi düzgün, insanların alım gücünün yüksek olduğu, gençlerinin yarınlara umutla baktığı, kardeşlik duygularının en üst seviyede olduğu Avrupa kenti patentini her yönü ile hak edip almış şirin bir kentimizdi. Ne oldu da süreç geriye doğru akmaya başladı. Sivil toplum örgütlerini olarak her türlü demokrasi, hak ve hukukumuzu özgürce dillendirebildiğimiz bu kentte çokta uzun olmayan zaman diliminde her şey tersine akmaya başladı. Hatırlayınız tersanelerimizi ne umutlarla ve coşkuyla açmıştık. Öğretmenevinin temelleri atılırken bütün meslek gruplarıyla beraber gurur ve mutluluk duymuştuk. Son aylarda güzel ilçemiz ekonomik olarak dar boğazdan geçerken kapanan tersanelerle birlikte gençlerimiz iş imkansızlığı nedeniyle göç ediyor. Büyük umutlar beslediğimiz tersanelerimizde martı pisliklerini temizleyerek evlerine aş getirmeye çalışan birkaç insan, patronlarının gözlerinin içine bakar olmuş, karamsar bulutları dağıtmak için, emekli kentine dönen memleketimizde emekliler son hayallerini katık ediyorlar sofralarına evlatları için&[#]8221; dedi.
Kdz. Ereğlililere de seslenen Arslan, &[#]8220; Herkes silkelenip, kendine yol gösterecek, yön gösterecek siyasi çözümlerle halkını mutlu etmeye çalışacak, bu kötü günlere dur diyecek aktörleri yanında görmek isterken, onların gafları ile umutsuzluk devri her geçen gün artıyor bu şehrin sokaklarında, Ereğli Zonguldak&[#]8217;ın sırtında kambur değildir. Tam tersidir. Erdemir dünya devidir, doğrudur ama özeldir ve imkanları ile her daim bu kentin sosyal yaşantısının içinde olmuştur ve olacaktır. Beklentilere sadece bu gözle bakarsak buraya gelen esnaflara , iş adamlarına haksızlık etmiş oluruz. Siyasi aktörler gerek meclis çatısı altında gerekse ilimizde bulundukları ortamlarda ayrıştırıcı ötekileştirici sözler söylerlerse bu şehrin iyi niyetli insanlarının haklı tepkisini görmezden gelemezler. Kdz. Ereğli bir an önce her alanda birlik ve beraberliğini yakalamalı ve bu birlik ve beraberlikten kimse şahsı için hiçbir menfaat ve çıkar beklememeli, sadece memleketimizin menfaat ve çıkarları düşünülmelidir. Bu bağlamda Ereğli&[#]8217;deki herkese seslenmek istiyorum gelin 24 Aralık pazartesi günü yapacağımız &[#]8216;sevgi kentinde, kültürler buluşuyor&[#]8217; gecesinde el ele tutuşalım ve birlik beraberliğin ilk adımlarını hep beraber atalım. Sosyal ve ekonomik hayatı çökmüş bir kentin ne kültürünü ne tarihini yaşatabilir nede geleceğini şekillendirebiliriz.
Bizim sivil toplum örgütleri olarak görevimiz insanları hedef göstermek değildir. Bizim görevimiz bu şehirde yaşayan insanlar olarak sorunları olduğundan büyük gösterip suç ve cezalarını başkasında arayan, mazeret üreten, siyasi aktörleri uyarıp iktidar ve muhalefet millet vekillerimizin kentimiz sorunlarını meclis çatısı altında çözmelerini istemektir. Sormak lazım?Ereğli halkına reva görülen siyasi bedel ödetmek hangi ahlak ve insanlığa sığar. Ereğli halkına reva görülen zulmü Ereğli halkının seçtiği Belediye Başkanına yıkmaya çalışmak ne ölçüde vicdanidir&[#]8221; diye konuştu.
Milletvekillerinden Tersaneler ve üniversite için TBMM&[#]8217;ye önerge vermelerini isteyen Arslan, şunları söyledi: &[#]8220; Ereğli de yaşayan insanlar ve sivil toplum kuruluşları yeri geldiğinde özgürce seslerini yükseltmesini de bilirler. Zonguldak ilinde elbette Kdz. Ereğli&[#]8217;nin yeri ve konumu her zaman özel olmuştur. Ama seçmiş olduğumuz siyasetçilerimiz burada yaşayan insanlarımızı diğer yerlere getirilen hizmetlerden mahrum bırakıp, gençlerimizin sorunlarına duyarsız kalıp insanlarımızı küstürürlerse yarın geldiğinde ödemek zorunda kalacakları bedeli de hafife almalıdırlar. Derhal Ereğli&[#]8217;yi olduğu kadar Gülüç, Kandilli ve Alaplı&[#]8217;yıda etkileyecek tersanelerin fizibilite raporları çıkartılması, Ereğli Devrek yolu bitirilmesi ve sosyal ve ekonomik hayatımızı etkileyecek üniversitemizin kurulması için milletvekillerimizin Türkiye büyük millet meclisinde gerekli önerge ve çalışmalarının sunmalarını görmek en büyük beklentimizdir&[#]8221;
Toplantıda Ereğli Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Yönetimi, ve Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay ve yönetimi de hazır bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
147 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI