Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

AKYÜZ, 2012 YILINI DEĞERLENDİRDİ

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesi Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, 2102 yılını değerlendirdi.
Kdz. Ereğli Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, 2012 yılında kooperatif çalışmalarını değerlendirdi. 2013 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kooperatif olarak soysal anlayış çerçevesinde önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Akyüz,&[#]8221;2012 yılında sosyal anlayış içerisinde üyelerimize yönelik bir kaynaşma gecesi düzenledik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlarımızın katılımı için tüm araçlarımızı ücretsiz tahsis ettik. Bölgemizde iki şehit verdik. Allah bizlere böyle bir acıyı bir kez daha göstermesin, biz bu konuda bünyemizdeki halk otobüslerini şehitlerimizin cenazelerine katılmak isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz tahsis ettik. Alaplı&[#]8217;daki şehidimiz için de araç tahsis ettik. Biz konuda her zaman göreve hazırız. Ama bizi üzen bir olay şehitlerimizin cenazelerine gitmek isteyen vatandaşlarımızın birçoğu belediye önünde beklediler ve gidemediler işte bu bizi çok üzdü. Elimizdeki araçlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama şunu söylemek isterim ki Ereğli&[#]8217;de sadece biz yokuz, diğer boş olan araçlarda var. Onlarda bu hizmeti verebilirlerdi&[#]8221; dedi.
Kooperatif olarak üyelere kar lastiği temin edilmesinde sıkıntılar yaşadıklarını belirten Akyüz,&[#]8221; Son zamanlarda araçlarımızda kış hazırlıkları çerçevesinde kar lastikleri konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Araçlarımızın yüzde 60&[#]8217;nında kar lastiklerini takmış durumdayız. Ancak geri kalan yüzde 40 oranındaki diğer araçlarımıza kar lastiği bulamıyoruz. Ereğli ve bölgeyi araştırdığımızda şu anda fabrikaların lastik yetiştirmekte sıkıntı yaşadığı için diğer bölgelerde şehir dışında kar lastiği araştırıyoruz. Genelgenin yayınlamasının ardından bu konuda yaşanan yoğun talep nedeniyle kar lastiği sıkıntısı var. Biz şu ana kadar bu sıkıntımızı daha aşamadık. Kar yağmadan bununda önlemini almak için çalışmalar yapıyoruz. Geçici önlem olarak düşüncemiz ise araçlarımızın arkadaki 4 lastiğin 2&[#]8217;sini eğer diğer araçlarımıza kar lastiği temin edemezsek kar lastiği olarak kullanabiliriz. Kar da yağsa da halkımızı mağdur etmemek adına geçen sene belediye ile yaptığımız ortak çalışmayı bu senede yapacağız. Kdz. Ereğli Belediyesinin geçtiğimiz kış ayında kurduğu koordinasyon merkezi vardı. Bu koordinasyonda yine aynı şekilde bizlerde yer alacağız. Ereğli&[#]8217;de nerelerin kapalı olup olmadığını en iyi biz biliyoruz. Çünkü Ereğli&[#]8217;nin 31 bölgesine biz taşımacılık yapıyoruz. Ben koordinasyon merkezinde çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yeni yılda da bu koordinasyonda görev alacağız&[#]8221; diye konuştu.
Ereğli&[#]8217;de 2013 yılında ulaşımda Kent Kart uygulamasına geçeceklerini kaydeden Akyüz, şunları söyledi: &[#]8220;2013 yılında Ereğli&[#]8217;de daha rahat ulaşım konusunda yeni bir adım atmış durumdayız. Ereğli&[#]8217;ye Kent Kart adı altında bir firma ile anlaşarak yeni bir işleyiş getiriyoruz. Ereğli&[#]8217;de artık vatandaşlarımız parayla değil, dolum yolum yaptıkları kartlarla seyahat edecekler, bu kart sayesinde ellerlindeki kartlarla daha rahat ulaşıma kavuşacaklardır. Böyle bir karar almamızın sebebi Ereğli artık bana göre modern bir şehir olma özelliğine çoktan beri sahip olduğu için bizde toplu taşımanın da modernleşmesini istedik. Geçtiğimiz dönemlerde toplu taşımada çok önemli sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntıları aşma adına da taşımacılığı belli yerlere getirmeye çalışıyoruz. Sanırım 2013 yılı Mart ayı başında Kent Kart ile Ereğli halkı ulaşıma devam edecektir. Bu sisteme geçiş öncesinde gezdiğimiz tüm şehirlerde rahatlığını gördük. Ereğli&[#]8217;deki bizlere küskün olan arkadaşlarımızın da bizleri affedeceğini düşünüyoruz. Çünkü geçtiğimiz dönemlerde bir takım sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntıları da bu yeni sistemle aşacağız&[#]8221;
Kooperatif olarak 2013 Şubat ayında olağan genel kurul gerçekleştireceklerini belirten Akyüz, konuşmasını şöyle tamamladı: &[#]8220;9 Şubat 2013 tarihinde olağan genel kurulu gerçekleştireceğiz. Bu kongre kararını da yönetim olarak almış durumdayız. Böylelikle yolumuza ya biz ya da yeni bir adayla devam edeceğiz. Sonuçta yönetime gelecek arkadaşlarımız da bu kooperatifin menfaatleri için çalışacaktır. Bundan hiçbir kuşkumuz yoktur. Bu vesile ile halkımızın 2013 yılını kutluyor. Ereğli&[#]8217;mize bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum&[#]8221;
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
108 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
160 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
613 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
817 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
876 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
561 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1503 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
912 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
876 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
214 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI