Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

AHŞAP BOYAMA KURSU AÇILDI

gundemeregli.com- Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği arasında zihinsel özürlü bireylere yönelik ahşap boyama kursu açılışı düzenlendi.
Zonguldak Özel Eğitim ve Rehberlik Derneğinde, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği arasında zihinsel özürlü bireylere yönelik ahşap boyama kursu açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, zihin engelli kursiyerler ve davetliler katıldı.
Açılışta, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu&[#]8217;yun kurdele kesimi yapıldı.
Daha sonra konuşma yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, &[#]8220;10 zihinsel özür arkadaşımıza kurs verilecek. Kursumuz 5 ay sürecek. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak kursiyerlerimize günlük 20 TL para verilecek. Kurs süresi içerisinde zihinsel özürlü bireylerimiz İş-Kur tarafından her türlü güvenlik ihtiyaçları göz önüne alınarak sigorta kapsamına alınacaktır. Kurs bitiminde kursiyerlere sertifikaları verilecektir. Kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, &[#]8220;Kursun hayırlı olmasını diliyorum. Kursun başarılı olacağına inanıyorum&[#]8221; diye konuştu.
Zonguldak Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği Başkanı Nevin Yazıcı ise &[#]8220;Kursumuz Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Finanse edilmektedir. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Gönül Demirsu özürlü bireylerin eğitimine ve istihdamına özel önem vermektedir. Derneğimize verdiği destekle de hassasiyetlerini göstermektedir. 10 zihinsel özürlü kursiyere usta öğretici Nejla Akgün, Psikolojik Danışman Barış Aydın, yardımcı personel Göksu Yazıcı eğitim vermektedir. Kurs eğitimleri haftada 5 gün 5 saat olarak derneğimizin eski lavuar alanı MTA karşısındaki atölyesinde yapılacaktır. Kursumuz 17 Aralık 2012 tarihinde başlamış olup 30 Nisan 2013 tarihinde sona erecektir. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz kursiyer harçlıklarını günlük 20 TL olarak belirlemiştir. Kurs süresi içerisinde zihinsel özürlü bireylerimiz İş-Kur tarafından her türlü güvenlik ihtiyaçları göz önüne alınarak sigorta kapsamına alınmıştır. Kursiyerler evlerinden alınıp kurs bitiminde evlerine güvenli biçimde teslim edilmektedir. Kurs eğitimler ahşap boyama becerisi kazandırma amacını taşımaktadır. Kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verilecektir. Kursiyerlerimiz, ahşap bir ürünü zımparalamayı, boyamayı verniklemeyi, transfer çalışması yapmayı öğrenmiş olarak mezun olacaklardır. Özel eğitim ve Rehberlik Derneği olarak amacımız daha fazla zihinsel özürlü bireye ulaşıp iş becerisi eğitimi verebilmek, ruh ve beden sağlığına katkıda bulunabilmek ve toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirebilmektedir&[#]8221; şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Zonguldak Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği Başkanı Nevin Yazıcı ve kursiyerler yeni yıl eğlencesi yaparak eğlendiler.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
135 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
205 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
648 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
842 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
898 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
576 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1527 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
933 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
893 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
224 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI