Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KENDİ ELLERİYLE TEMİZLİK YAPTILAR

gundemregli.com-Alaplı ilçesi Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Alaplı deresinin tehlike saçtığını bürokratlara defalarca müracaat etmelerine karşın olumlu bir sonuç alamadıklarını belirterek, &[#]8221;Olası bir sel felaketinden sonra burada yemin ediyorum, derede önlemi almayan o yetkililerin yakasına yapışmazsam ben de adam değilim&[#]8221; dedi.
Alaplı Çevre Koruma Derneği üyeleri Alaplı deresinde su akışını engelleyen ağaçlar ve otlarda temizlik çalışması başlattı. Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, dere içindeki ağaçların olası bir sel olayında dere akışını tıkayacağı ve bundan dolayı Alaplı şehir merkezinin sular altında kalacağını söyledi.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, DSİ yetkililerin tehlikenin farkında olmadığını öne süren Türkyılmaz, Alaplı Deresinin temizlenmesi için resmi tüm yollara başvurduğunu belirterek, &[#]8220;Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;a, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç&[#]8217;a ve Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;na Alaplı deresindeki tehlikeleri bir dosya hazırlayarak sunduk. Fakat şimdiye kadar herhangi bir çalışma başlamadı. Sanırım tehlikenin farkında değiller. Alaplı Deresi dere olmaktan çıkmış bir orman görünümüne bürünmüş. Olası bir sel afetinde dere tıkanacak ve tıkanan dere Alaplı şehir merkezi tarafında taşkın sel felaketine sebep olacak. Alaplı&[#]8217;ya Zonguldak tarafından üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bizlerin sorunlarını görmemezlikten geliyorlar. Zonguldak&[#]8217;tan istediğimizi alamıyoruz. Derenin temizlenmesi için araç gereç isteklerimiz oldu ama bize &[#]8216;Merak etmeyin şubat yada mart ayları içinde size araç göndereceğiz&[#]8217; diyorlar. Dere derelikten zaten çıkmış ormanlık çalılık olmuş. Bize şubat mart aylarında araç gereç gönderseniz ne işe yarayacak. Sel afetinin ne zaman oluşacağını kim kestirebilir. Ben artık Zonguldak&[#]8217;ın şubat mert aylarında araç gereç göndereceğiz söylemlerine de inanmıyorum. Bir yıl sonrada göndermeyecekler. Bizler olası bir sel felaketinden sonra yetkililerin &[#]8216;Aman geçmiş olsun, yaralarınız sarılacak&[#]8217; diye kimsenin palavralarını dinlemek istemiyoruz. Bizim beklentilerimiz Alaplı Deresinin temizlenmesi, ıslahının yapılması ve denizle birleştiği yere de derenin ağzının tıkanmaması için bir mendirek yapılmasıdır. Bizlere kimse masal yada hikaye okumasın. Alaplı Çevre Koruma Derneği olarak hizmet istiyoruz. Dernek olarak bizler elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bu günde burada dernek üyeleri arkadaşlarımızda dere içinde ki ağaçları bedenen temizlemeye çalışıyoruz. Bizler Zonguldak tarafından şimdi araç gerecimiz yok mazeretlerini asla kabul etmiyoruz. İnşallah olmaz ama şayet olası bir sel felaketinden sonra burada yemin ediyorum, derede önlemi almayan o yetkililerin yakasına yapışmazsam ben de adam değilim&[#]8221; dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
618 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
822 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI