Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

2012 YILININ İN´LERİ OUT´LARI

gundemeregli.com- Takvim yapraklarından 2013 yılının ilk yaprağını yırtarken, 2012´de yırttığımız takvim yapraklarında Zonguldak, Ereğli ve Alaplı&[#]8217;da üzücü olaylarda güzel gelişmeler de yaşandı. 2012 yılında kazananlar kadar, kaybedenlerinde yılı oldu.

2012 yılında üzücü olayların ağırlıkta olduğu bir yıl olarak geride kaldı. Çaycuma&[#]8217;da yaşanan köprü faciasında 15 kişi yaşamını yitirirken, Kdz. Ereğli açıklarında 11 mürettebatı ile batan Vera isimli kuru yük gemisi en önemli facialar olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı.

Ereğli&[#]8217;nin dünya çapında tanınmış Ressamı Osman Zeki Oral hayatını kaybetti. Yine teröre kurban verdiğimiz şehitlerimiz yüreklerimizi dağladı.

Ereğli&[#]8217;nin balkonu olarak adlandırılan Efes Yalı caddesindeki 15 metrelik tarihi Horasan duvarının çökmesiyle, herhangi bir can kaybının yaşanmaması sevindirici tek taraf olarak değerlendirilirken, Partiler içinde 2012 yılı kongre yılı oldu.

2012 yılında CHP ve MHP genel kurullarını gerçekleştirirken, AK Parti ise sıkıntılı bir yıl geçirdi. Kongresini yapamayan parti, atama yöntemi ile soruna çözüm bulmaya çalıştı. 2012&[#]8217;nin son günlerinde Fatih Çakır partinin ilçe başkanı olarak atandı.

Bölge açısında dan da sporda önemli başarılar elde edildi. Ereğli Belediyespor Kız Futbol takımı mücadeleleri ile Türkiye&[#]8217;de isminden söz ettirirken, Yıldız kızlar gülle atmada mücadele eden Zonguldaklı sporcu Emel Dereli, 16,67´lik dereceyle kendisine ait Türkiye rekorunu müsabakalarda 18,79 metreye taşıdı. 2012 yılına 2 rekorla başlayan milli sporcu Emel Dereli göğsümüzü kabarttı.

Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Belediyespor tarafından kurulan Genç Bayanlar Voleybol Takımı Ereğli şampiyonu oldu.
Yine 2012 yılı içersinde Çelik-2 operasyonunda yargılanan sanıklar için Ağır ceza mahkemesinin kararları da açıkladı. Ahmet Likoğlu ile birlikte birçok isim ağır cezalar aldı. Süreç Yargıtay&[#]8217;a temyiz aşamasında sürerken, Likoğlu İstanbul&[#]8217;da yakalandı.

EREĞLİ&[#]8217;DE YILIN KAYBEDENLERİ
CHP&[#]8217;li Yaşar Balcı Milletvekili aday adaylığı için istifa ettiği koltuğuna geri dönmek için CHP kongresinde Hayrettin Kartal ile yarıştı. Balcı&[#]8217;nın ilçe başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan ve bir formaliteden ibaret değerlendirilen kongrede Kartal, Balcı&[#]8217;yı 5 farklı oyla geçerek ilçe başkanı olma başarısı gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli ilçe örgütünün aylardır beklediği ilçe kongresinde gülen taraf 380 delegenin 192&[#]8217;sinin oyunu alan Kartal olurken, Balcı ise 187 oy almıştı.

Kartal ile Balcı kongresi sonrasında birlik ve beraberlik mesajı verse de, ikili kongreden sonra bir kez dahi bir araya gelmedi. Balcı ekibi partiden adeta tavsiye olurken, CHP Ereğli&[#]8217;de Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a yakın bir politika ile çalışmalarını yürütmeye başladı.

Balcı Milletvekilliği adaylığı sıralamasına girememenin sıkıntısına birde ilçe başkanlığını kaybeden mağlup bir komutan havası da ekleyerek, 2012 yılında kaybedenler listesinde yer aldı.

Aksoy, bir geldi, pir gitti&[#]8230;

Ereğli ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü görevine vekâleten getirilen Abdüsselam Aksoy, biranda geldiği görevinden yine biranda ayrılmak zorunda kaldı. Aksoy Sahte Müfettiş olayı başta olmak üzere yeni eğitim-öğretim sistemi sebebiyle yaşanan problemler nedeniyle hedef tahtasındaydı.

Aksoy 2012 yılının bu son günlerinde çok tartışılan görevinden kimine göre alınırken, kendine göre ise &[#]8220;Gördüğüm lüzum üzerine görevden ayrıldım&[#]8221; diyerek vedalaştı.
Yeni yapılan atamayla ise Erdemir İlköğretim Okulu&[#]8217;nun eski müdürlerinden Mehmet Naci Kılıç bu göreve getirilirken Aksoy&[#]8217;un daha öncede görev yaptığı Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü görevine döndü.

Kendisine oy verenleri şaşkına çevirdi

2009 yılında büyük umutlarla Alaplı Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Nevzat Çimenoğlu, belediye kasasında büyük gelir sağlayan DÖSİM&[#]8217;e bağlı Kum Çakıl Ocağı&[#]8217;nın ardından imkansızlıklar sebebiyle 32 yıllık mezbahanenin de kapısına kilit vurdu.

Alaplı Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve geldiği günden buyana vatandaşın tepkisini çekmeye devam eden Çimenoğlu, Demokrat Parti&[#]8217;den girdiği seçimlerde halka dağıttığı seçim beyannamesindeki sözleri unuturken, çalışmaları belediye binasındaki tadilatlarla sınırlı tutması; kendisine büyük umutlar bağlayan vatandaşlar arasında da hayat kırıklığının yaşamasına sebep oldu.

1967 yılında kurulan Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin tarihinde bu kadar halk desteği ile göreve gelip, halk desteğini bu kadar çabuk kaybeden ilk başkanın Çimenoğlu olduğu konusunda yoğun bir kanata sahip olan vatandaşlar, beklenen ve yapılmayan hizmetlerle &[#]8220;çıldırmaya az kaldı, doktorum, nerde?&[#]8221; şarkısının dizelerini mırıldanırken, Çimenoğlu 2012 yılında da kaybetmeye devam etti.

Koltuğu Furat&[#]8217;a kaptırdı.

CHP Zonguldak İl Başkanlığı görevini genel kurul oyları ile Halil Furat&[#]8217;a kaptıran Tümer Peker, hayal kırıklığı yaşayan ve kaybeden bir başka siyasetçi oldu. Peker atama ile geldiği görevinde kalmayı başaramadı. Yerine ise genel kabul gören ve teşkilatların büyük bir çoğunluğunun desteğini alan Halil Furat gelerek, Peker&[#]8217;in kongrede adeta dize getirdi ardından CHP&[#]8217;nin yeni il başkanı olmaya başardı. Peker ise siyaset hayatının en ağır yenilgisini alarak siyasette kenara çekilen isim oldu.

Mehmet Özkanca 1 oyla kazandı, sonra kaybetti

MHP&[#]8217;de ilk önce Kdz Ereğli ilçe Başkanlığını bir oyla kazandı. Ardından tüzük engeline takılarak, üyeliği yeni olduğu için aldığı seçimi kaybetti.

Yerine Talat Şeker aday oldu ve Özkanca nefeslerin kesildiği kongrede bir oyla kazanmanın mutluluğunu pek yaşayamadan, genel merkez ve ilçe seçim kurulunun engeline takıldı. 2012 yılında Özkanca hem kazanıp, hem kaybeden isimler arasında yer aldı. Sonuçça Özkanca bir dönem ilçe başkanlığı yaptığı partinin üyeliğinin kısa süre önce yapılması sebebiyle altın tepsine Şeker&[#]8217;e sundu. Bu kongre 2012 yılında en fazla dikkat çeken kongre olarak, hafızalara kazındı.

YILIN KAZANAN TARAFI

ÇİFT İKİNCİ kez MKYK&[#]8217;ya SEÇİLDİ

Hiç kuşku yok ki, 2012 yılının kazanan ismi Ak Parti MKYK Üyesi Emine Çift&[#]8217;ten başkası değildi. Siyasette merdivenleri tek tek çıkan Çift, bugünlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu&[#]8217;nun yardımcısı olarak AR-GE&[#]8217;de görev almaya başladı. Genel Başkan Danışmanlığı da yapan Çift, Ak Parti&[#]8217;de ki Milyonlarca kişinin hayalini süsleyen MKYK&[#]8217;na ikinci kez girmeyi başararak, adeta &[#]8220;siyaset böyle yapılır&[#]8221; dedirttirdi.

Zonguldak&[#]8217;ın siyasette parlayan yıldızı olan Çift, Alaplı Belediye Meclisinden istifa edeceğinin sinyalini de verdi. Çift ileride neler yapacağı konuşulmaya başlandı.

SAYDAM GÜMELİ&[#]8217;Yİ KURTARDI

Gümeli gibi kendi halinde bir beldeyi kapanmaktan son anda kurtardı. 2 Binin altına düşen belediyeler arasında yer alan Alaplı&[#]8217;nın tek beldesi Gümeli&[#]8217;nin son çıkan Büyükşehir kanunu ile birlikte kapanan beldeler arasında yer almaktan son anda yaptığı referandum ile çıkaran Saydam, adeta 2012 yılında kapanan Gökçeler ve Çaylıoğlu belediyelerine siyasi manevra dersi verdi. Saydam 3 yıldır yapılamayan Gümeli ile Aydınyayla arasındaki yolu da yaptırarak, adeta &[#]8220;elde yok avuçta yok, başkanlık böyle yapılır&[#]8221; modunda hareket etti.

KARTAL PERÇİNLEDİ

CHP&[#]8217;nin atanmış ilçe başkanı Kartal zor bir seçimin ardından bu göreve genel kurul oyları ile gelerek adeta ilçe başkanlığını perçinleyerek yılın kazananları ve yükseliş gösterenleri arasındaki yerini aldı.

Kartal Ereğli&[#]8217;nin CHP&[#]8217;sinde bazı çelişkiler içersinde bulunsa da, kazanan isimler arasındaki yerini almayı başardı. Kartal, partiye genel kurul oyları ile birlikte gelerek, &[#]8220;ben buradayım&[#]8221; gösterisinde bulundu.
Karaelmasgitti, Ecevit geldi

Zonguldak Karaelmas isminin Zonguldak yıllarca seçim bölgesi olmuş eski Başbakanlardan Bülent Ecevit&[#]8217;in isminin Üniversiteye verilmesi dikkat çeken başka bir ayrıntıydı. Karaelmas olan okul ismi Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değişerek adeta mesaj verilmiş oldu.

2012 de hafızalara yer eden değişik bir karar olarak önem kazandı.

Uçar siyasete yön verecek!

2012 yılında Hamdi Uçar&[#]8217;da kazananlar tarafında yer aldı. Her ne kadar Ereğli kongresini iyi yönetemediği söylense de, 3. kez AK Parti Zonguldak il Başkanlığı görevine getirilmesi kendisini adına büyük bir kazanım olarak değerlendirildi.

Uçar 2012&[#]8217;de olduğu gibi 2013 yılında da Zonguldak siyasetine yön vermeye devam edecek isimler arasında yer aldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
108 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
160 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
614 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
818 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
877 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
562 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1504 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
913 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
877 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
214 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI