Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

MECLİSTE 2.OTURUM TAMAMLANDI

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesi Belediyesinin Ocak ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu yapıldı.
Kdz. Ereğli Belediyesinin Ocak ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Sağlık evi için Sağlık Bakanlığına yer tahsisi yapılırken mezarlık hizmetleri ücretsiz hale getirildi, 5 TL olan katı atık ücreti ise 6 TL´ye çıkartıldı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplantıda yaptığı konuşmada Posbıyık Zonguldak Belediyesi´nin 8, Ereğli Belediyesi´nin ise 5 TL aldığını belirterek, &[#]8220;Bu rakam bizi kurtarmıyor bu yüzden 6 TL´ye çıkartılması yönünde komisyon kararı var&[#]8221; dedi.
Sosyal belediyeciliğe ağırlık vereceklerini belirten Posbıyık,&[#]8221; ´Belediyelerin artık sosyal belediyecilik yapması gerekir. Ereğli´de alt yapı üst yapı olarak yapacak bir şeyimiz kalmadı her şeyi bitirdik. Ufak tefek çukurlarımız vardır olabilir ama ağır işleri tamamladık. Sosyal belediyeciliği devreye sokuyoruz. Mezarlık hizmetleri ücretsiz oldu. Yatalak olan hastaların evlerine temizlik işlemlerini, yıkanmasına kadar biz yapacağız. Aynı zamanda hastaların sağlık tedavisini de biz yapacağız. Tekerlekli sandalyeler ile evden dışarı çakamayan vatandaşlarımızı sahile çıkartıp çay içirmek istiyoruz. Camilerimizin temizliklerini, halı yıkamalarını biz yapacağız. Hedefimiz Ramazan ayında ilçede bulunan tüm camilerimizin minarelerini aydınlatacağız&[#]8221; diye konuştu.
Mecliste bir önceki oturuma ait meclis karar özetinin okunurken, gündemde yer alan İlçenin Ömerli Mahallesindeki D1 ve D2 bloklarında kalan dairelerin 2013 yılı satış koşulları belirlendi. İmar planı tadilatlarının görüşülmesinin ardından İlçenin Kavaklık Mahallesinde bulunan Ereğli Belediyesi´ne ait arsanın Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğüne tahsisi yapıldı. Gündemde yer alan Kocaeli Mahallesi Muhtar Kadir Dündar sokağının isminin değiştirilmesi maddesi ise imar işleri komisyonuna havale edilirken Ereğli Belediyesinde imam kadrosunda görev yapan Metin Avcı, Temizlik İşleri Müdürlüğü kadrosuna atanmasına ait karar meclise okundu.
Öte yandan gelir tarifesinde yapılan değişiklik maddesinde ise Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile AK Partili Meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandı.
AK Parti grubu da sosyal belediyecilik anlayışına her türlü desteği verdiklerini bu yönde meclisin kararına evet, katı atıkların toplanması için 5 TL´den 6 TL´ye çıkılmasını tepki göstererek hayır oyu kullandı. AK Partili meclis üyeleri ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
111 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
161 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
614 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
818 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
878 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
563 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1508 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
915 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
879 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI