Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Down Sendromlu Aynur’un "Öğretmenlik" hayali gerçek oldu

Karabük’te down sendromlu Aynur Dönmez (30), hayalini kurduğu öğretmenliği, üniversite öğrencilerin girişimleri ile Safranbolu’da bir okulda yapılan temsili derste gerçekleştirdi.Karabük’te ailesiyle yaşayan down sendromlu Aynur’un...

Karabük’te down sendromlu Aynur Dönmez (30), hayalini kurduğu öğretmenliği, üniversite öğrencilerin girişimleri ile Safranbolu’da bir okulda yapılan temsili derste gerçekleştirdi.

Karabük’te ailesiyle yaşayan down sendromlu Aynur’un sürekli bir okulda öğretmenlik yapma hayalinin olduğunu öğrenen Karabük Üniversiteli bir grup öğrenci, harekete geçerek, Aynur’un hayalini gerçekleştirdi.

Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Özcan ile öğretmenlerden Gülgün Ertekin ve Zeki Çelik ile iş birliği yapan üniversiteli öğrenciler, okulda Aynur için temsili ders düzenlendi.

Üzerinde beyaz önlük ve elinde ders notlarıyla sınıfa giren Aynur’u öğrencileri, ayağa kalkarak selamladıktan sonra yoklama yaptırdı.

Tahtaya harfler ve rakamlar yazarak kaldırdığı öğrencilere sorular soran, resimler çizdiren down sendromlu Aynur, öğrencilere şarkı söylemeyi de ihmal etmedi.

Öğrencilere hayata dair duygularını da anlatan Aynur, “Hayatta ben gibi herkesin mutlu olmasını istiyorum. Herkesin bir hedefinin olmasını istiyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Yaklaşık 40 dakika süren dersin sonunda öğrencilerin tahtaya resim ile birlikte ‘Seni çok seviyorum Aynur öğretmenim’ diye yazarak tüm sınıf hep bir ağızdan okuyarak Aynur’u alkışladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1519 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
926 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
885 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI