Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

9 BİN ÖĞRENCİ BİR ARADA OKUYACAK

gundemeregli.com- AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof Dr. Ercan Candan, Ereğli&[#]8217;ye üç temel sorunun çözülmesi için söz verdiğini belirten Candan, üç sorunu da kısa sürede çözeceklerini söyledi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde incelemelerde bulunan Candan, öncelikle Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay&[#]8217;ı ziyaret etti.

Liseler İçin kampus

Candan burada yaptığı konuşmasında Ereğli&[#]8217;de Liseler Kampusu yapmayı planladıklarını kaybederek, şunları söyledi:

&[#]8220;9 bin civarındaki öğrencinin bir arada olabileceği şekilde bütün liseleri bir bölgeye toplayacağız. Yer tahsisi için Orman Genel Müdürlüğümüz ile görüştüm, onayını da aldım. Liseler Kampusu ülke genelinde çok az yerde yapılacak. Bunlardan biri de Ereğli&[#]8217;de olacak. 125 dönüm bir arazi üzerine kurulacak. Bir önceki İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdussülem Aksoy bunun için çok uğraş verdi.&[#]8221;
Kendilerine ekip çalışmasını görev olarak kabul ettiklerini dile getiren Candan, &[#]8220;Ekip halinde çalışırsak başarılı olabiliriz. Belki de Ereğli ve Zonguldak&[#]8217;ın en büyük kazancı milletvekili var ama bir de MKYK üyemiz var. Bütün olarak hareket ettiğimizde başarı geliyor&[#]8221; dedi.

Candan, buradan İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Naci Kılıç&[#]8217;ı ziyaret etti. Ardından &[#]8220;Hayırlı olsun&[#]8221; dedi. Planlanan program kapsamında Yeni Devlet Hastanesi İnşaatına gelerek buradan yetkililerden bilgi alan Candan, AKAY İnşaatın İnşaat Mühendisi Şantiye Şefi Ahmet Uğur Çelik´den Hastane ile ilgili bilgiler aldı.

GÖLETLERİ TAMAMLAYACAĞIZ

Candan burada yaptığı konuşmasında ise, verdiği sözleri hatırlatarak, şunları söyledi:

&[#]8220;Bu bölgeye verdiğim 3 tane temel söz var. Bunlardan bir tanesi kandilli yolu, kısmen yaptık. Kısmen diyorum, ben benim üzerime düşeni yaptım. Diğer tarafı belediye sınırları içerisinde buna müdahale edemedim. Diğer taraftan Ereğli Devrek yolu vardı. Bunları takip ediyoruz ama bir ağırlama oldu ama inşallah bu yaz hızlandıracağız. Özellikle Çaylıoğlu ile Subaşı arasındaki yolu hızlandıracak. Aynı firmanın doğu kan tünel ile Devrek arasında bir yolu var onlar orayı bir an evvel teslim edip ondan sonra Finansal boyutta sıkıntımız çıktı. Bunu da çözmeye çalışıyoruz dolayısıyla tersaneler de bir hareketlilik başlayacak, belki eski hareketliliğe olmayacak ama bir başlangıç olarak 300-500 kişide olsa bir hareketlenme olmasını bekliyoruz. Bunun haricinde köylerin baştan aşağı su sorunlarını çözmek istiyoruz. Gümeli&[#]8217;ye bir baraj niteliğinde gölet yapılıyor ama biz bunun haricinde biri Gümeli tarafında diğeri Kaptaş tarafına gelecek biçimde bir gölet daha planlıyoruz. Bir tanede Çaylıoğlu tarafına yine belirlendi, bir gölet yer yapıyoruz. Dolayısıyla Çaylıoğlu&[#]8217;na yaptığımız göletle Çaylıoğlu civarındaki köylerin su problemini halledelim. Bir tarafta da Gümeli&[#]8217;ye 2. yapacağımız göletle buradan suyu Kaptaş&[#]8217;a getirip, Kaptaş&[#]8217;ı gerçek Kaptaş haline getirmek istiyoruz. Kaptaş&[#]8217;ın altındaki tüm civar köylerinde su problemini kökten halletmek için girişimlerde bulunduk. Gölet yerlerimiz belirlendi. İnşallah önümüzdeki yaza doğru oradan inşaatlarına başlarız 2013&[#]8217;te 2014 yazın da hepsini de başlarız.

Şimdi Kandilli tarafına yeni kuyu ile ilgili bir yatırım plana alındı. 2013&[#]8217;te bunlarla ilgili çalışmalar başlayacak. Buraya zaten 2. bir kuyu açılma mecburiyeti var. Yani o kuyu uluslar arası standartlarda tek kuyu olmaz. Ocaklarda 2 tane kaçış olması gerekir onu başka türlü çözmüşler ama olmaz zaten olması gerekende bir 2. kuyunun açılıp kömürün bol olduğu bölge orası. Buda şu anda normal seyrin de devam ediyor.

BİZ ONAY VERDİK

Yeni yapılan hastanenin öbür tarafına belediye ile iller bankasının müracaatı var. Burada tabiî ki siyasilerimize yani bizim buna onay vermemiz gerekiyor. Sayın başkanımız geldi bizden istirham etti. Bizde tabi seve seve Kdz. Ereğli olduktan sonra hiç önemli değil, bizzat kendim genel müdüre telefon ettim. Bunun yönetim kurulundan çıkartılmasın için yardımcı olmalarını talep ettim zannediyorum. Ocak gibi yani aralıkta çıkacaktı rakam, büyük olduğu için İller Bankasının kendi bütçesindeki rakam geçmiş onun için 2013 yılı bütçesinde olacak ama ilk toplantıda bu çıkacak her hangi bir sıkıntı yok. Bunun da onayı yapıldı. Önümüzdeki günlerde büyük ihtimalle Ereğli yeni otogara da kavuşacaktır. Bu da iller bankasının verdiği izin ve kredisi ile olacaktır.&[#]8221;

ÖDEMELERİMİZDE HİÇ BİR ZAMAN AKSAMA OLMAMIŞTIR

AKAY İnşaatın İnşaat Mühendisi Şantiye Şefi Ahmet Uğur Çelik, basında çıkan kulaktan doğma haberlerin kendilerini üzdüğünü belirterek, &[#]8220;Piyasa ödemelerimiz dahil tüm işçi taşeron maaşlarında aksama olmadığını söyledi.

Çelik açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Akay İnşaat olarak bizim ödemelerimiz konusunda işe başladığım günden bu güne kadar piyasa ödemeleri olsun işçilik ödemeleri olsun Taşeron ödemeleri olsun hiçbir gün daha aksama olmamıştır, Ancak özellikle Taşeron firmalarımızdan, bir firmamızda kalıpla ilgili çalışmaları, biz ödemelerimizi yaptığımız halde firmanın kendi Tasarrufluluğun doğrultusunda aksamalar meydana gelmiştir. Bu aşamalara en kısa zamanda biz müdahale edip özellikle&[#]8217;de işçi alacaklarına kendi bünyemizde ilgili firmaların hak edişlerinden keserek bir,bir dağıtıyoruz bu konuya titizlikle el attığımız için basında çıkacak bu tür kulaktan doğma haberler bizi çok üzüyor çünkü dediğimiz gibi hem piyasa ödemelerimizi gününde yerine getiriyoruz, Hem işçi ödemelerimizi kendi maaşımızı nasıl alıyorsak çalışan tüm işçilerinde maaşları Ayın 5&[#]8217;i ile 10&[#]8217;u arasında yada 15´ne kadar yatırıyoruz.&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
100 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
145 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
597 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
807 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
870 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
555 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1495 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
906 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
212 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI