Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ÖZLENEN KURTULUŞ PROJESİ&8230;

gundemereglicom-Sayısız sel ve afetlerin yaşandığı Alaplı Çayının kurtuluş projesi hayata geçti. 1.5 Milyon TL&[#]8217;lik dev proje ile Alaplı çayı 17 km. lik mesafede taş duvar örülecek, çayın çevresinde bulunan yerleşim yerleri ile tarım arazileri kurtulacak.

İlk etapta Mollabey&[#]8217;den başlayan proje tüm hızıyla sürerken, Alaplı&[#]8217;nın içme suyunun da karşılandığı çay, bu proje ile yeniden hayat bulacak.

Gerek yaşanan sel felaketleri ile gerekse bilinçsiz kirletilmesiyle sürekli olarak gündeme gelen Alaplı Çayı Kastamonu DSİ 23. Bölge Müdürlüğü&[#]8217;nün girişimleri ile eski görüntüsüne kavuşturulmaya çalışılıyor.

İlçede 2012 yılında yatırım programına alınan ve çalışmalarına kısa süre önce başlanan dere Alaplı içme su yataklarını da beslemesi açısından hayati öneme sahip.

Alaplı Çay köyü Muhtarı Ahmet Akgül, projede gelinen nokta ile ilgili gazetemize bilgi verirken,  Mollabey köyü Karabulak Deresi ıslah çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

 İşi alan YÜKO İnşaat firmasının yüklenici firma olarak 1 Milyon 375 bin 434 TL bedelle aldığı ihalede çalışmalara devam ettiğini kaydederek, bu kapsamda yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çay Köyü Muhtarı Akgül, 2012 yılı yatırım programına alınan Alaplı Çay köyü ve Mollabey Mahallesi ile Alaplı çayı yan kolu projesinin ihale süreci bitmesiyle birlikte dere kenarında bulunan alanlarda ıslah çalışmalarının yapıldığını müjdeleyerek şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Alaplı çayının olası bir self elaketinde çevresinde bunan tarım arazileri ile yerleşim yerlerine zarar vermemesi için yapılan çalışmalar kapsamında., Mollabey köyü içerisinden geçen Karabulak Deresi çift taraflı 500 metre taş duvar olarak yapılacak. Yine Karabulak Deresinin Alaplı Çayına döküldüğü yerden Alaplı istikametine itibaren 4 bin 100 metre taş tahkimatı planlanıyor. Bu bölgede bir adet menfez çalışması da mevcuttur.

SELE KARŞI KORUNACAK

Haliyle  bütün bu çalışmalar Kastamonu DSİ 23.Bölge müdürlüğü tarafından icra ediliyor. Gerek bu ve gerekse diğer projeler için DSİ bölge müdürlüğünün tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Bu proje  ile Mollabey&[#]8217;e faydalar sağlanacaktır. Mollabey&[#]8217;in içerisindeki çevre ve görüntü kirliliği ortadan kalktığı gibi, Alaplı Çayının 4 bin 100 metrelik kısmı tahkim edilerek sel ve taşkınlara karşı korunmuş olacak. Bu proje aynı zamanda Alaplı istikametinden Mollabey köyü istikametine çay boyundan ulaşım sağlanma noktasında önemli bir çalışmayı da bünyesinde barındırıyor. İlçenin içme suyu tehlikesi de büyük oranda ortadan kalkmış olacaktır.&[#]8221;

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
159 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
243 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
686 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
858 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
916 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
594 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1543 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
953 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
235 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI