Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

20 YILDIR HAFIZALARDA...

gundemeregli.com- Evinin önünde 20 yıl önce uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu Kdz. Ereğli İlçesi&[#]8217;nde de törenlerle anıldı.

Mumcu için ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği, Hukukçular Derneği, Gazeteciler Derneği, Eğitim-İş Sendikası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Cumhuriyet Halk Partisi, Kdz. Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Soroptimist Kulubü ve Çevre Koruma Derneğinin birlikte organize ettiği anma töreninde konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Başkan Yardımcısı Yaşar Torlakoğlu yaptı.

Mumcu&[#]8217;nun uygarlığı giden yolda ancak Atatürk Devrim ve ilkelerine sahip olarak ilerlenebileceğini kaydederek şu görüşlere yer verdi:
&[#]8220;Uğur Mumcu, ulusal bağımsızlığın, çağdaş değerlerin, Cumhuriyet kazanımlarının ve emeğin savunucusuydu. Emperyalizmin, her türden vurgunculuğun ve irticadın amansız hasmıydı.
Lozan&[#]8217;ın tartışıldığı, Sevr&[#]8217;in açıktan dile getirildiği, Atatürk resimlerinin kamu binalarından ve ders kitaplarından çıkarılması zamanının geldiği

çığlıklarının atıldığı, Cumhuriyetin temel kurumlarına, bilim yuvalarına pervasızca saldırıldığı bu dönemde, hazırlanan yeni Anayasa ile egemen güçlerin çıkarları uğruna savaşmanın önü bütünüyle açılmaktadır.
Yaşanan tüm bu detaylamalara karşı Cumhuriyetten, demokrasiden, tam bağımsızlıktan, laiklikten, milli birlikten, emekten ve aydınlıktan yana olanları Cumhuriyetimizi, Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet kazanımlarını korumak adına haksızlıklara, yanlışlıklara karşı top yekun mücadele etmeye çağırıyoruz.
Uğur Mumcu. Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Ümit Doğanay, Necip Haplemitoğlu, Abdi İpekçi, Turan Dursun, Çetin Emeç, Gaffar Okan ve daha nice aydınlanma şehitlerini saygı ile anıyoruz. Mumcu&[#]8217;nun anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.&[#]8221;

Konuşmaların ardından, Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunan törende, katılımcılar tarafından kırmızı karanfiller Mumcu&[#]8217;nun anıt önünde bulunan fotoğrafının üzerine bırakıldı.

İkinci tören ise dün akşam 19.00&[#]8217;da ise Hukukçular Derneği Ereğli Şubesi ile Turkuaz Derneği tarafından Şinasi Bey Tesislerinde anma töreni yapıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
86 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
127 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
590 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
802 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
856 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
550 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1491 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
901 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI