Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

EREĞLI BELEDIYESI IMZA&8217;YI ATTI

gundemeregli.com- Karadeniz Ereğli Belediyesi, &[#]8220;Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK&[#]8217;ların Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı Protokolüne&[#]8221; imza attı.

6 ülkeden 7 kardeş kent ile işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdüren Karadeniz Ereğli Belediyesi, bu kardeş kentlerle olan ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilere ve ortaklıklara da gereken önemi vermeye devam ediyor.

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl sivil toplum diyaloguna yönelik hazırlanan Girişim Türkiye-Sivil Toplum ve AB Topluluğu&[#]8217;nda Demokratik Katılımın Geliştirilmesi, Türkiye´deki Üçüncü Sektör ve Sosyal İçerme isimli proje, İtalya&[#]8217;nın Friuli Venezia Giulia Bölge İdaresi (FVG) tarafından ödüllendirilmişti. Bu proje, onaylanan 27 proje teklifi içinde en iyi değerlendirme puanı alarak, sıralamada birinci proje olmuştu.

 

SANTALİANA&[#]8217;YA TESLİM ETTİ

Kardeş kentler arası ortak proje üretme konusunda bu başarıyı sağlayan Karadeniz Ereğli Belediyesi, bunun yanında merkezi Nevşehir&[#]8217;de bulunan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği&[#]8217;nin proje lideri olduğu &[#]8220;Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları&[#]8217;nın Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Hibe Programı Ortaklık Sözleşmesi&[#]8217;ni imzaladı. Protokol, Monfalcone Belediyesi ve İtalyan Yerel Demokrasi Ajansı Birliği yetkilisi Diego Santaliana tarafından Nevşehir&[#]8217;e götürülecek.

Projenin imza altına alınması için ülkemize gelen İtalya&[#]8217;nın Monfalcone Belediyesi ve İtalyan Yerel Demokrasi Ajansı Birliği yetkilisi Diego Santaliana, 24 Ocak 2013 Perşembe günü Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı makamında ziyaret etti. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nden üst düzey yetkililerinin de hazır bulunduğu basına açık görüşmede Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık hazırlanan protokole imza atarak Santaliana&[#]8217;ya teslim etti.

20. ULUSLARARSI SEVGİ BARIŞ DOSTLUK KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ&[#]8217;NE DAVET ETTİ

 

Saat 11.00&[#]8217;de Dieog Santaliana ve beraberindeki Zonguldak Belediyesi yetkililerini makamında konuk eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yakın sayılabilecek bir süre öncesinde kardeş kent ilişkilerini başlattıkları İtalya&[#]8217;nın Monfalcone Belediyesi ile önemli bir birliktelik gerçekleştirerek kayda değer sosyal projelere imza attıklarını ve bu sebeple de büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Santaliana&[#]8217;yı ikinci kez ilçelerinde ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Başkan Posbıyık, her iki belediye arasında bundan sonra da önemli projeler ve çalışmalar gerçekleştireceklerinin altını çizdi. Belediye Başkanı Posbıyık, bu yıl 20.&[#]8217;si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali&[#]8217;ne Monfalcone Belediye Başkanı, belediye yetkilileri ve kentin folklor guruplarını davet etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a, yaptığı konuşmadaki temennilerinden ve güzel sözlerinden dolayı teşekkür eden Monfalcone Belediyesi, İtalyan Yerel Yönetimler Birliği (ALDA) ve İtalyan Yerel Demokrasi Ajansı Birliği yetkilisi Diego Santaliana, Karadeniz Ereğli Belediyesi ile sağlanan olumlu diyalogdan dolayı çok mutlu olduklarının altını çizerek, Karadeniz Ereğli Belediyesi ile olan kardeş kent ilişkilerinin, Monfalcone Belediyesi için önemli bir prestij olduğunu söyledi. Türkiye&[#]8217;de, 20&[#]8217;den fazla kentin katılımıyla hayata geçirilmesi planlanan yeni projelerine Karadeniz Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin de katkı ve emek vermesinden dolayı mutlu olduklarını kaydeden Diego Santaliana, merkezi Nevşehir&[#]8217;de bulunan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği&[#]8217;nin proje lideri olduğu &[#]8220;Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları&[#]8217;nın Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Hibe Programı başta olmak üzere, iki kardeş kent arasında gerçekleştirilecek yeni projelerin görüşülmesi amacıyla Monfalcone ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlarını bir araya getirmeyi arzu ettiklerini söyledi. Santaliana, İtalya&[#]8217;ya gider gitmez, Başkan Posbıyık&[#]8217;ın festival davetini Monfalcone Belediye Başkanı&[#]8217;na ileteceğini de sözlerine ekledi.

YEREL VE ULUSAL SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ KAPASİTE GELİŞİMİNİN DESTEKLENMESİ OLDUĞUNU BELİRTTİ

Diego Santaliana&[#]8217;nın konuşmasının ardından, başkanlık makamında gerçekleştirilen görüşmeyi izleyen basın mensuplarına, üzerinde durulan proje ile ilgili bilgiler veren Karadeniz Ereğli

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bütçesi 155 bin avro (euro) olan bu hibe programının amacının, kadına yönelik şiddet ile mücadele konusunda yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının kapasite gelişiminin desteklenmesi olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık verdiği bilgide, kardeş kentlerden İtalya&[#]8217;nın Monfalcone Belediyesi ve İtalyan Yerel Demokrasi Ajansı Birliği yetkilisi Diego Santaliana&[#]8217;nın bu projenin protokolünün imza altına alınması amacıyla Karadeniz Ereğli&[#]8217;de bulunduğunu hatırlatarak, diğer ekonomik, sosyal ve kültürel konularda işbirliği ve çalışmaların araştırılması için neler yapılabileceği konusunda da Santaliana ile fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Proje ve proje faaliyetlerinin Türkiye&[#]8217;nin 24 ilinden bir veya daha fazlasında yer alması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Halil Posbıyık

merkezi Nevşehir&[#]8217;de bulunan Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği&[#]8217;nin proje lideri olduğu Nevşehir, Kırşehir, Karadeniz Ereğli, Zonguldak Belediyeleri ile Ahiler Kalkınma Ajansı, İtalya&[#]8217;dan Kardeş Kentimiz Monfalcone, Sacile Belediyeleri ve CMC Hope isimli STK, İtalya&[#]8217;dan ALDA (İtalya Yerel Yönetimler Birliği), Slovenya&[#]8217;dan Gorizia İl İdaresi, Koper Sosyal Çalışma Merkezi ve Primorska Üniversitesi Bilim ve Araştırma Merkezi, Novo Mesto Gönüllü Kalkınma Derneği&[#]8217;nin proje ortağı olarak yer aldığı toplam bütçesinin 155 bin avro olduğunu, projenin ortaklık sözleşmesini imzalayarak Nevşehir&[#]8217;e göndereceklerini bildirdi.

25 Ekim 2011 tarihinde İtalya&[#]8217;nın Monfalcone ve Brindisi Belediyeleri ile imzalamış oldukları Kardeş Kent Anlaşması çerçevesinde iki ülkenin belediyeleri arasındaki işbirliği çalışma arzusu ve temposu ile ürettikleri projelerin her geçen gün artarak devam ettiğine vurgu yapan Başkan Posbıyık, ALDA yetkilisi Diego Santaliana&[#]8217;nın bu amaçla kendilerini ziyarete geldiğini ve mevcut projeler ile diğer ekonomik, sosyal ve kültürel konularda işbirliği ve çalışmaların artırılmasına yönelik olarak da önemli görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından ALDA Yetkilisi Santaliana ve Zonguldak Belediyesi yetkililerine Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye özgü hediyeler takdim etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
108 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
160 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
614 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
818 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
877 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
562 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1504 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
913 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
877 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
214 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI