Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KARTAL´IN HEDEFİNDE, ÇAKIR VARDI...

gundemeregli.com-
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, AK Parti hükümeti başta olmak üzere, yerel yöneticilerden, Belediye Başkanlarına kadar pek çok ismi hedef tahtasına oturturdu.

Ak Parti Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır&[#]8217;a &[#]8220;atanmış başkan&[#]8221; diyerek hitap eden Kartal,  Gülüç Belediye Başkanı Güngör&[#]8217;e ise, &[#]8220;Gülüç&[#]8217;te kayık yüzecek gölcüklerde öten kurbağa seslerinden Gülüç halkı uyuyamıyor.&[#]8221;diyerek tepki gösterdi.

Kartal yaptığı değerlendirme toplantısında pek çok konuda ayrıntılı bilgiler verdi.

CHP Kdz. Ereğli ilçe örgütünün görüş ve değerlendirmelerini her fırsatta kamuoyu ile paylaşmak istediklerini kaydeden, Kartal, &[#]8220;İlçe Başkanı Fatih Çakır&[#]8217;a soruyorum! TTK&[#]8217; ya işçi almak istediniz de Ereğli Belediye Başkanı mı engel oldu? Tersaneleri canlandırıcı projeler geliştirdiniz de Ereğli Belediyesi mi karşı çıktı? Bu gerçekleri görmezden gelip AKP iktidarının Ereğli&[#]8217;yi gözden çıkarmasına kılıf uydurmayın.&[#]8221; diye konuştu

ŞAÇMALIK VE AYMAZLIKTIR

Ereğli&[#]8217;nin sorunlarına bu mantıkla yaklaşmanın saçmalık ve aymazlık olduğuna dikkat çeken Kartal şunları söyledi

&[#]8220;Hükümetinizin 49 İl&[#]8217;e verdiği destek ve teşvikleri Kdz. Ereğli&[#]8217;ye getirdiniz de karşı çıkan mı oldu? AKP Hükümeti 3,5 milyar dolara Erdemir&[#]8217;i sattı. Yerine 300 milyon dolarlık bir fabrika kurmak istediniz de kim karşı çıktı?

 şu görüşlere yer verdi:    

Öncelikle AKP İlçe Başkanlığına yeni atanan Sayın Fatih Çakır&[#]8217;a başarılar diliyorum. Ancak öyle anlaşılıyor ki önümüzdeki yerel seçimlerde AKP temel politikasını bu martaval üzerine oturtarak seçim kazanmak istiyor. AKP milletvekili Sayın Özcan Ulupınar&[#]8217;da Ereğli&[#]8217;nin, tersanelerin sorunları yerine meclis kürsüsünde aynı martavalı söyleyerek ne kadar tirajı komik bir duruma düşmüştü.

Bu anlayış, acizlik içinde Kdz. Ereğli halkından gerçekleri gizleyerek, AKP Zonguldak Milletvekillerinin becerisizliklerine kılıf uydurma gayretiyle, hedef saptırmaktan başka bir şey değildir.

EREĞLİ&[#]8217;NİN YARISI SUSUZ

 

Hiçbir bahane uydurmayın!.... AKP 10 yıldan fazla iktidardadır. 3 seçimde de Zonguldak halkının, Kdz. Ereğli halkının oylarıyla 3 milletvekilliğini siz kazandınız. Seçim meydanlarında milletvekilleriniz atıp tuttular, bir sürü vaatlerde bulundular.

Hangi birini yerine getirdiniz?  Zonguldak, Ereğli gerçekleri ortadadır. AKP hükümeti Zonguldak&[#]8217;tan 2 alıp 1 vermektedir. Kdz. Ereğli&[#]8217;den ise 4 alıp 1 vermektedir.

Yıllardır yılan hikâyesine döndürdüğünüz Ereğli-Zonguldak, Ereğli- Devrek yollarına yeterli ödenek ayırdınız da Belediye Başkanı mı bitirtmedi? Ereğli köylerinin yarısı susuz.. Pat patlarla su taşıyor. Köy yollarından bir kez geçen rot-balans, far, fren ayarı, lastik ve jant tamiri yaptırmadan bir daha gidemiyor.

AKP&[#]8217;Lİ BELEDİYELER BAŞARISIZ

Sayın İlçe Başkanı; AKP&[#]8217;li Belediye Başkanıyla yönetilen, Gülüç Belde merkezinde lağım ve kirli sularla oluşmuş, kayık yüzecek gölcüklerde öten kurbağa seslerinden Gülüç halkı uyuyamıyor. Aileler, çocuklarının bulaşıcı hastalıklara yakalanma ve lağım sularında boğulma korkusuyla yaşıyor.

AKP Çaylıoğlu Belediyesi borç batağında, araçlarında yağ yakıyor. Vatandaş, yeterli hizmet alamadığı için AKP&[#]8217;li Çaylıoğlu ve Gökçeler Belediyelerinin kapanmasına ses çıkarmıyor.

Bu gerçekleri görmezden gelip AKP iktidarının Ereğli&[#]8217;yi gözden çıkarmasına kılıf uydurmayın. Ereğli halkını yanıltamazsınız. Ereğli Belediyesinin öğretmenevinin tefrişatı için başlattığı kampanyaya siz engel oldunuz. Yine Ereğli Belediyesinin cenaze hizmetlerini ücretsiz yapmasında, yaşlı, kimsesiz ve muhtaçlara dönük evde bakım, tedavi ve temizlik hizmetlerinden niye rahatsız oluyorsunuz?

 

NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?

Camilerin temizlenmesinden niçin rahatsız oluyorsunuz? Cuma namazlarında cami avlusunda namaz kılmak zorunda kalan vatandaşlarımıza hizmet için seccade yardımından niye rahatsız oluyorsunuz? Kdz.Ereğli Belediyesi güçlü bir belediyedir.

 

AKP&[#]8217;li Ankara Belediyesinin bile 5 milyar dolar borcu olduğu bir devirde, bazı AKP&[#]8217;li Belediyelerin borçlarına karşılık camileri sattığı bir devirde, borçsuz bir Ereğli Belediyesinin bu hizmetlerinden sizinde sevinç duymanız gerekir.

 

AKP&[#]8217;nin artık Kdz.Ereğli&[#]8217;ye, Zonguldak&[#]8217;a vereceği bir şey kalmamıştır. Biz CHP olarak bu yalın gerçekleri bıkmadan, usanmadan halkımıza anlatmaya devam edeceğiz.    Halkımızın yanıltılmasına izin vermeyeceğiz. Halka yanlış yapan AKP, yerel seçimlerden başlayarak bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir.

 

Türkiye siyasal tarihi bu gerçeğin acı örnekleri ile doludur. CHP 90 yıllık siyasal yaşamında bu örnekleri çok görmüştür. AKP gidicidir. Ve gidecektir. Türkiye, Zonguldak, Ereğli için yeni bir başlangıç, yeni bir atılım süreci CHP ile başlayacaktır. Biz buna hazırız, inanıyoruz ve başaracağız.&[#]8221;

 

2013 İYİ BAŞLAMADI

 2013 yılı Zonguldak açısından talihsiz bir faciayla başladı.

 Kozlu da 8 taşeron işçisinin can vermesi, TTK&[#]8217; da ve kaçak ocaklarda yaşanan işçi ölümleri, tüm Türkiye nin gözünü Zonguldak&[#]8217; a çevirdi. AKP iktidarı ile birlikte sayıları hızla artarak 2 milyona dayanan köleci taşeron düzeni içinde çalışmak zorunda kalan işçilerin yaşadığı dramlar,vicdanı olan herkesin yüreğini sızlattı.1,5 yıl önce Karadon&[#]8217; da 30 taşeron işçisinin ölümünden sonra &[#]8220; Madencinin kaderinde  ölüm var.&[#]8221; diyen Başbakan ve &[#]8220; Çok güzel öldüler&[#]8221; diyen Bakanlar, bu cinayetler karşısında gıklarını bile çıkarmadı. Sadece, hiç olmazsa madencilik sektöründe taşeronluğu kaldırabileceklerini yarım ağızla söylemek zorunda kaldılar.

TTK Genel Müdürlüğünün &[#]8220;İcralık işçiler kendilerini işe veremedikleri için bu kazalar oluyor. İcralık madenciler işten atılacak.&[#]8221;  diyerek genelge yayınlaması bardağı taşıran bir damla oldu.

 

AKP yetkilileri bu konuda hiçbir tepki göstermeyerek suça ortak oldular.  CHP birer hafta ara ile 3 Genel Başkan Yardımcısını Zonguldak&[#]8217;a göndererek madencilere sahip çıktı. İşçilerin sahipsiz olmadığını tüm Türkiye&[#]8217;ye gösterdi.

 

İŞÇİLERİ İDAM ETSEYDİNİZ

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217; nun CHP Meclis Grup toplantısında &[#]8220; İşçileri idam etseydiniz&[#]8221; diyerek tepki göstermesinden sonra, TTK Genel Müdürlüğü bu insanlık dışı genelgeyi iptal etmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz pazar günü GMİS öncülüğünde Zonguldak&[#]8217;da yapılan &[#]8220; Emeğe Saygı, Taşerona Son &[#]8220; mitingine emeğin yanında olan, emekçiye sahip çıkan herkes destek verdi. CHP&[#]8217;de tüm gücüyle oradaydı. CHP Genel Başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri milletvekilleri, il ve tüm ilçe örgütleri, CHP&[#]8217;li Zonguldak Belediye Başkanı, CHP&[#]8217;li Kdz. Ereğli ve Gökçebey Belediye Başkanları, CHP&[#]8217;li Ormanlı, Muslu, Nebioğlu Belediye Başkanlarıyla oradaydık ve CHP olarak maden işçilerimizle omuz omuza olduk.

HİÇ BİRİ YOKTU

Maden işçilerinin oyları ile, Zonguldak halkının oyları ile milletvekili olanlar orada yoktu. AKP il ve ilçe yöneticileri yoktu. AKP&[#]8217;li Kozlu,Gülüç,Çaylıoğlu,Gökçeler,Çaycuma,Devrek,Alaplı ve diğer belediye başkanlarından hiç birisi yoktu.

İşçiler, emekçiler, binlerce emek dostu oradaydı. Emek düşmanları, sermaye işbirlikçileri yoktu. İşçilerin arasına girmeye cesaret edemediler.

 

AKP hükümeti işçi düşmanı yüzünü, asgari ücretle çalışan milyonlarca işçiye günlük ancak bir çay, bir simit alabilecekleri bir zam vererek gösterdi. Milyonlarca emeklinin büyük bir umutla beklediği İNTİBAK yasasını, emeklilerin insanca yaşaya bilecekleri bir maaş artışı yapmayarak gösterdi.

 

AKP hükümeti asgari ücretlinin, emeklinin, memurların maaş artışları daha eline geçmeden  elektriğe, doğalgaza,akaryakıta, vergilere insafsızca zamlar yaparak fazlasıyla geri aldı.

 

AKP hükümeti tarım ve köylüyü  bitirme noktasına getirdi.Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez AKP iktidarı döneminde Türkiye saman ithal eder duruma geldi. Türk halkı ilk kez AKP  döneminde kurbanlık Anguslarla tanıştı. Dünya standartlarında bir litre sütle 2,5 kilo yem alınabilirken, Türkiye&[#]8217;de 2,5 litre sütle ancak 1 kilo yem alınır duruma gelindi.&[#]8221;

 

 

&[#]8221;

           

 

                                                                                                           

Yorumlar

Ünal Savaş 11 Yıl Önce

“BİZ CHP OLARAK BU YALIN GERÇEKLERİ BIKMADAN, USANMADAN HALKIMIZA ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ. HALKIMIZIN YANILTILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ.” Hayrettin KARTAL, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı

HAYRETTİN BEY; BIKMADAN USANMADAN ANLATMANIZ GEREKEN YALIN GERÇEKLER -1)

EKONOMİSİ DİBE VURMUŞ VE BURADAN ÇIKMANIN YOLLARINI ARAYAN KDZ. EREĞLİ, KISITLI EKONOMİK KAYNAKLARINI SÜREKLİ OLARAK KDZ. EREĞLİ´YE HİÇBİR KATMA DEĞERİ OLMAYAN ŞOV AMAÇLI FESTİVALLERE VE FESTİVAL SANATÇILARINA PEŞKEŞ ÇEKMİŞTİR. EKONOMİSİ VE REFAH SEVİYESİ BİZDEN ÇOK DAHA GÜÇLÜ ŞEHİRLERDE BİLE BÖYLESİ BİR KAYNAK İSRAFINA YOL AÇAN ŞOV FESTİVALLER YOK. VAR MI? BİR TANE BİLE ÖRNEK GÖSTEREMEZSİNİZ.

BU ŞOV AMAÇLI FESTİVALİN BÜTÇESİ VE FESTİVAL SANATÇILARINA ÖDENEN BU KISITLI EKONOMİK KAYNAKLARIMIZ BELEDİYE KASASINDAN ÇIKMAMAKTA, HAYIRSEVER??? ESNAF VE İŞ ADAMLARIMIZDAN BAĞIŞ ADI ALTINDA ZORLA ALINMAKTA OLAN PARALARDAN ÇIKMAKTADIR. EĞER BELEDİYE KASASINDAN ÇIKMIŞ OLSAYDI, İNANINIZ Kİ BU FESTİVALLER YAPILMAZDI. HAYIRSEVER??? ESNAF VE İŞ ADAMLARIMIZ DESTEĞİNİ BİR ÇEKSİN BAKALIM. BİR GÖRELİM. BUNDAN BÖYLE YAPILACAK MI? KESİNLİKLE YAPILMAZ.

FESTİVALLERDE, ESNAF SADECE KURUYEMİŞ, DONDURMA VE EKMEKARASI KÖFTE-DÖNER SATABİLMİŞ, AMA YÜZMİLYONLARCA LİRAYI FESTİVAL SANATÇILARI ÜÇ GÜNDE HORTUMLAYIP GİTMİŞLERDİR. BUNUN AKSİNİ HER KİM SÖYLERSE YALAN SÖYLER VE BU YALANLARINA DA HİÇ KİMSELERİ İNANDIRAMAZLAR. BÖYLESİ BİR HORTUMLAMANIN VE HORTUMLATMANIN OLMADIĞINI, FESTİVAL YÜRÜTME KOMİTESİ BAŞKANI SAYIN HALİL POSBIYIK’TA SÖYLEYEMEZ. FESTİVAL YÜRÜTME KOMİTESİNİN DİĞER SAYIN ÜYELERİ DE SÖYLEYEMEZ. BUNUN AKSİNİ HER KİMLER SÖYLERSE YALAN SÖYLERLER VE BU YALANLARINA DA HİÇ KİMSELERİ İNANDIRAMAZLAR. İNANDIRABİLMELERİ İÇİN ORTAYA SOMUT BİR ŞEYLER KOYMALILAR. ORTADA ELLE TUTULUR SOMUT BİR ŞEY YOK Kİ? NEYİ ORTAYA KOYACAKLAR.

YETER ARTIK. SADECE ÜÇ GÜNLÜK ŞOV İÇİN İSRAF EDİLEN BU KISITLI KAYNAKLARIMIZ, BİR SONRAKİ NESLİMİZİ YANİ ÇOCUKLARIMIZI AÇ VE İŞSİZ BIRAKMAK UĞRUNA VAR OLANI İSRAF ETMEMİZ, TÜKETMEMİZ DEMEKTİR. ÇOCUKLARIMIZ GELECEKTE BUNUN HESABINI SİZLERDEN VE BİZLERDEN SORACAKTIR. GELECEĞİNİ TÜKETEN BİR KDZ. EREĞLİ OLARAK, DAHA NE KADAR ÜRETMEDEN TÜKETMEYE DEVAM EDECEĞİZ. YETER ARTIK. ŞOVA DEVAM ETMEYİN. BUNA ARTIK BİR DUR DEYİNİZ. BEN DUR DİYORUM. SİZ DE DEYİNİZ. BİZ KAZANACAĞIZ. ÇOCUKLARIMIZ KAZANACAK, KDZ. EREĞLİ KAZANACAK. ZONGULDAK KAZANACAK, TÜRKİYE KAZANACAK.

Devamı var...

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, 2005, Kalite gönüllüsü

Daha Fazla Haber
Genel
126 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
181 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
636 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
837 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
890 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
570 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1520 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
928 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
887 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI