Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ORTAK SORUNLAR ELE ALINDI

gundemeregli.com-Alaplı ilçesi Kaymakamlığı ve Alaplı Muhtarlar Derneği işbirliği ile köylerdeki ortak sorunların ele alındığı bir toplantı düzenledi.
Alaplı Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Garnizon Komutanı Üsteğmen Emre Balci, Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri ve köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıda konuşan Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kılçak Köyü Muhtarı Ahmet Uysal, köylerin ortak sorunlarını maddeler halinde sıralayarak , Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç&[#]8217;tan yardım istedi.
Köylerde her kış sezonunda elektrik konusunda büyük sorunlar yaşandığının altını çizen Uysal, &[#]8220;Tüm köy muhtarlarımızın elektrik konusunda çözülemeyen sorunları bulunmaktadır. PTT&[#]8217;nin posta idaresi muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın şahsına gelen evrakları zamanında ulaştıramamaktadır. Derin deşarj sisteminin Mollabey Köyüne kadar getirilip etrafındaki yerleşim yerlerinin ana kolektöre bağlanması gerekmektedir. Ayrıca dere yataklarını hale hazır durumu içerisindeki ağaçlar yabancı maddeler, çöpler ve çeşitli atıklar mevcuttur. Bu atıklar suyun akış hızını etkilemekte ve çirkin görüntü oluşturmaktadır. Dere yataklarındaki suyun akış hızının sağlanabilmesi için dere ağzı tıkanık olduğundan mendireğin uzatılıp su akışının sağlanması gerekmektedir. Alaplı deresi ormana dönmüş, olası bir sel felaketinde köylerimiz afet ile karşı karşıyadır. Yığılca&[#]8217;dan Erdemir&[#]8217;e maden taşıyan ağır tonajlı araçlar köylerimizin içinden geçtiğinden her an ölümlü kaza tehlikesi mevcut olup, bu güzergaha alternatif yol yapılması gerekmektedir. Fatih Mahallesi ile Alaplı&[#]8217;yı bir birine bağlayan &[#]8220;Fatih Köprüsü&[#]8221; yapıldığı halde bağlantı noktaları tamamlanmamıştır. Mahalle muhtarımızın hizmet binaları yıkılma ile karşı karşıyadır, kamu hizmeti veren muhtarlarımızın bu mağduriyetinin ortadan kaldırılması gerekmektedir.2 B diye adlandırılan arazilerin satışları mal Müdürlüğü tarafından yüksek fiyatlarla yıllarca vatandaşımızın kullandığın araziler satılmak istense de ileride bu fiyatlarla vatandaşlarımızın yerlerini alması mümkün değildir. Çamlıbel Köyü altından Mollabey yerleşim yerine kadar alternatif bir yola daha ihtiyaç vardır. Bu sorunların hepsi olmasa da birçoğunun en kısa çözüleceğine inanıyorum. Muhtarlar Derneği olarak her zaman yapıcı olmaya gayret ettik, bundan sonrada edeceğiz. Bu anlamda sorunlarımızın çözümü noktasında kaymakamımızdan yardım bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
103 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
151 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
602 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
811 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI