Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

MAHKEMENİN BERAAT KARARI MEVCUTTUR

gundemeregli.com- Ereğli İlçesi&[#]8217;ndeki Özel Halk Otobüslerinde çalışmaları süren akıllı kart uygulamasına yönelik eleştirilere akıllı kart sistemi çalışmalarını sürdüren firmanın genel müdürü Ercan Ünal yanıt verdi.

Özel Çilek Halk Otobüsleri kooperatifi Başkanı Murat Akyüz ve akıllı kart sistemi çalışmalarını sürdüren firmanın genel müdürü Ercan Ünal basın açıklaması yaptı.Özel Çilek Halk Otobüsleri kooperatifi Başkanı Murat Akyüz akıllı kart sistemine geçişin güzel bir adım olduğunu savundu.Sunulacak hizmetin kaliteli olması amaçladıklarını belirten ve bunun için yapılması gereken her ne varsa, son teknolojiyle bu işe girmek istiyoruz diye belirten Akyüz, yaptığı konuşmasında &[#]8220;Bununla ilgili kafalarda oluşacak soru işaretlerinin aktarılmasını istiyoruz&[#]8221;dedi. Oluşacak havuzdaki hak edişlere yönelik soruya cevap veren Murat Akyüz,
Hak edişlerin paylaşımının firma ile alakası yoktur. Tamamen kooperatif sorumluluğundadır, Bunu da önümüzdeki genel kurul öncesi üyelerimizle yapacağımız toplantıda gün olarak belirleyeceğiz. Kent Kart firmasının banka hesabındaki havuzla her hangi bir alakası yoktur.
Ereğli Belediye Meclisi&[#]8217;nde 2007&[#]8217;de alınan karar sonrası akıllı kart uygulamasına başlamamız süreciyle ilgili karar geçirildi. Bunun üzerine oluşturduğumuz komisyon tarafından çalışmalar başlatılmıştı.
Halk otobüsleri olarak yaklaşık 3 yıldır zam almıyoruz. Biz, Ereğli Belediyesi&[#]8217;ne zam talebimizi henüz akıllı kart sistemi gündemde olmadığı dönemde yapmıştık. Ancak bu gelişmelerden sonra zam verileceğini de sanmıyorum.&[#]8221;


KENT KART SİSTEMİ ÖN ÖDEMELİ BİR SİSTEMDİR

Akıllı kart sistemi çalışmalarını sürdürenFirmanın Genel Müdürü Ercan Ünal ise sistemin işleyişi, ihale yasaklısı olup olmadığı ve diğer sorulara ise yanıtında Kent Kart Sistemi ön ödemeli bir sistemdir. Bu sistemde, Ereğli&[#]8217;de kurulmakta olan bayi teşkilatı işe başlamadan önce paralarını nakit olarak öderler, kooperatifin anlaştığı bankaya parayı yatırırlar, bu yatırdıkları da kent kart içerisine gelir&[#]8221;dedi.

YÜZDE 3,5 KOMİSYON ALACAĞIZ

Müşterinin kartı kullandığı sürede eksilen para, kooperatifin bankada oluşturduğu havuzda toplanır. Gün sonunda otobüsler çalışmalarını bitirdikten sonra da hak edişleri kooperatif başkanının talimatı doğrultusunda sahiplerine dağıtılır. Banka seçimi ve hesabı tamamen kooperatifin tasarrufundadır. Firmanın alacağı işletme komisyonu ise katma değer vergisi dahil olarak bankaya verilen bir elektronik talimatla, her gün hak edişlerinden bayisinin dolum, firmanın da işletme komisyonu, hak edişler dağıtılırken firmanın da hesabına geçecek. Firma ve bayi payı dahil yüzde 3,5 komisyon alacağız. Bu komisyonun daha yüksek belirlendiği bölgeler de var, ancak daha altı yok.

MAHKEMENİN BERAAT KARARI MEVCUTTUR

Rakip firmalar tarafından firmamızın ihale yasaklısı olduğu yönünde yerel basına yanlış bilgilendirme yapılmıştır. Bu konuda İçişleri Bakanlığı&[#]8217;nın ilgili yazısında &[#]8220;Yukarıda yargı kararları çerçevesinde Kent Kart Ege Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ. Hakkında ihalelere katılmaktan yasaklama kararı verilmesi mümkün bulunmamaktadır&[#]8221; deniliyor. Ayrıca mahkemenin 31 Haziran 2010&[#]8217;da verdiği beraat kararı mevcuttur.
Biz Ereğli&[#]8217;ye geldiğimizde Sayın Akyüz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile firma yetkilileri olarak tanışmamızı sağladı. Tanışıklığımız sadece budur.&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
122 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
172 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
621 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI