Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

UMUTLAR TÜKENMEK ÜZEREYDİ

gundemeregli.com- Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak için umutların tükenmek üzere olduğu bir sürecin yaşandığını belirterek &[#]8220;GMİS&[#]8217;in Zonguldak&[#]8217;tan neden ses çıkmıyor denilen bir ortamda beklentimiz vardı. Bizim umutlarımız yeşerttiniz&[#]8221; dedi.

Posbıyık, Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş&[#]8217;ı makamında kabulünde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Alabaş&[#]8217;ın 27 Ocak&[#]8217;ta Zonguldak&[#]8217;ta gerçekleştirdikleri &[#]8220;Emeğe Saygı Mitingi&[#]8221;ne Posbıyık&[#]8217;ın desteğinden ötürü teşekkür ziyareti anlamında da değerlendirilen görüşmede, Posbıyık da, Türkiye Taş Kömürü Kurumu&[#]8217;nda (TTK) çalışan taşeron işçilerinin kadrolu olmaları gerektiğini ve taşeron olayının kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Posbıyık,&[#]8220;Her şeyden önce son yaptığınız mitingden dolayı Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan bir vatandaş olarak sizlere şükranlarımı sunuyorum. Umutlarımız tükenmek üzereydi. Zonguldak&[#]8217;tan neden ses çıkmıyor diye beklentimiz vardı. Bizim umutlarımız yeşerttiniz. Sadece Zonguldak ve Türkiye&[#]8217; ye değil, hatta Dünyaya çok güzel mesajlar verdiniz. Her zaman şeref ve gururla andığımız madencilerimiz başta olmak üzere sizler ve yönetim kurulu üyeleriniz inanılmaz bir olayı gerçekleştirdiniz.

Yaptığınız miting sonrasında Rahmetli Şemsi Denizer&[#]8217;den sonra işçinin hakkını ve sesini çok iyi şekilde ortaya koyabilecek birilerinin olduğunu ortaya koydunuz. Biz de taşeronlaşmaya &[#]8216;hayır&[#]8217; diyoruz. Belediyemizde de çalışan taşeronlar var. Ancak sizde çalışan taşeronların daha büyük sıkıntıları olduğunu Zonguldak&[#]8217;ta yaşayan herkes bilebilir. Dolayısıyla taşeron işçilerimizin artık taşeron işçi olarak değil, daimi işçi olarak anılmasını istiyoruz.&[#]8221; diye konuştu.

Alabaş ise yaptığı konuşmada, yönetim kurulu ve bazı şube başkanları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, mitinge katılarak destek vermesi dolayısıyla Posbıyık&[#]8217;a teşekkür etti.
Başta Zonguldak olmak üzere Ereğli ve Türkiye&[#]8217;nin çeşitli bölgesinden gelen sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, sendikaların mitinge destek olduğunu hatırlatan Alabaş, &[#]8220;bu vesileyle biz de ziyaretlerde bulunarak destek olanlara teşekkür ediyoruz. Siz de katkılarınızdan dolayı teşekkür ziyareti yapalım istedik&[#]8221; dedi.

Bu arada Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, sendikanın şube başkanları ile birlikte Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesine teşekkür ziyaretinde bulundu.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Zonguldak&[#]8217;ta gerçekleştirdikleri &[#]8220;Emeğe Saygı Mitingi&[#]8221;ne sendikaya verdiği destekten dolayı, Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş nezdinde Erdemir işçilerine teşekkür etti.

Alabaş, Türk Metal Sendikası&[#]8217;nın, miting alanında en kalabalık grupla destek veren örgütler arasında yer aldığını belirterek, şöyle dedi:

&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta gerçekleştirdiğimiz Emeğe Saygı Mitingi&[#]8217;nde Türk Metal&[#]8217;i aramızda görmekten mutluluk duyduğumuzu bildirmek istiyoruz. Türk Metal Sendikası, mitinge en geniş katılımla destek veren örgütlerden bir tanesiydi. Bu desteği verdiğiniz için şahsınızda Türk Metal Sendikası üyelerine ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Burada, emeğin mücadelesinin ortak olduğunu bir kez daha göstermiş oldunuz. Zonguldak ve Ereğli&[#]8217;nin emeğe duyarsız kalmadığını göstermiş oldunuz. Yönetim kurulumuzla beraber size teşekkür etmek için bu ziyareti gerçekleştiriyoruz.

Bundan sonra da maden işçileri olarak yapacağınız her türlü eylem ve söylemlerinizde yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.&[#]8221;

ODABAŞ: &[#]8220;BİZ BİR AİLEYİZ&[#]8221;

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında, şunları söyledi:

&[#]8220;Yönetim kurulu olarak bizi ziyaretinizden ve burada sizi ağırlamaktan mutlu olduk. Maden işçisi Zonguldak&[#]8217;ın bir vizyonudur. Her zaman söylediğim gibi, Erdemir&[#]8217;in özelleştirilmesi sürecindeki eylemlerimizde en büyük desteği maden işçisinden, Genel Maden İşçileri Sendikası&[#]8217;ndan gördük. Biz bir aileyiz. Yapacağınız eylemlerde orada olmaktan da her zaman mutluluk duyarız. Bunu da mitinge yoğun katılımla gösterdik. İnşallah eylem amacına ulaşmıştır.

Şunun bilinmesini istiyoruz ki; Türk Metal Sendikası Genel Merkezi ve Ereğli Şubesi her zaman yanınızdadır. Sayın Genel Başkan Pevrul Kavlak&[#]8217;ın da her zaman maden işçisinin yanında olduğunu bilmenizi istiyoruz.

Artık bundan sonra Zonguldak, Ereğli ve bu bölgenin sanayileşmesini emekçiler olarak el birliği ela yapmamız lazım. İnşallah bundan sonra da birlikteliğimizi devam ettiririz. Ziyaretinizden dolayı teşkilatım adına teşekkür ediyorum.&[#]8221;

Alabaş ile birlikte GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim ve Teşkilatlanma Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci, Üzülmez Şube Başkanı Ergin Cin, Merkez Şube Başkanı Niyazi Azaklı, Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral, şube yöneticilerinin katıldığı ziyarette, Türk Metal Sendikası Şube Sekreterimiz Metin Ercan ve Şube Mali Sekreterimiz Sedat Taşdelen de hazır bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
620 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1511 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI