Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

HATANIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR

gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde 12 Şubat tarihinde ihale edilecek olan ve Çayboyu Belediye otopark alanı karşısına yapılacak belediye dükkanları için endişeli bekleyiş sürüyor. Tepkiler aynı, inşaatın yapılacağı yerin yanlışlığı ve bu konuda Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;nun ısrarını sürdürmesi&[#]8230;

Başta Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Yaman ile CHP Alaplı ilçe Başkanı Tekin, önce bu politikanın yanlışlığına değindi. Ardından projeye dönük eleştiriler yöneltti. Çimenoğlu&[#]8217;nun büyük bir yanlış içersinde olduğuna dikkat çeken siyasiler, &[#]8220;Hatanın neresinden dönerse kardır&[#]8221; dediler.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;nun geliştirdiği ve proje üzerinden her biri 22,5 M² kapalı alana sahip 57 adet yeni belediye dükkânının yapılacağı yere tepkiler çığ gibi büyüyor.

Başta AK Partili Belediye Meclis üyeleri olmak üzere pek çok kesimden yapılan projenin yerinin yanlışlığına değinilerek, dükkanların yapılacağı en son yerin şuanda düşünülen yer olduğu eleştirileri yöneltildi.

İLÇENİN ÖNÜ TIKANIYOR

İnşaatın yapılacağı alanla ilgili pek çok Belediye meclis üyesi, &[#]8220;Alaplı için müsait bir gezinti alanının birkaç metre arayla hemen hemen aynı noktaya yapılmasının ilçenin önünü tıkamak olarak addediyoruz deniler.

Alaplı&[#]8217;nın çok uzun yıllara varan geçmişinin Alaplı çayının kendine has doğası ve bu çirkin yapılaşmanın izlerini taşımaması noktasında tepkiler büyürken İlçenin en güzel yerlerinin bu proje ile önünün tıkanacağının üzerinde duruldu, yeni belediye dükkanlarının başka bir alana yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

ÇİMENOĞLU KAYITSIZ KALIYOR

Alandaki çirkin görüntünün yeni binalarla çözüme kavuşturulmayacağının öngörüldüğü açıklamalarda, &[#]8220;Sahil gidiyor. Büyük projelerin önü kesiliyor. Bu binalarının yapılacağı yer burası olmamalı, Belediye bu ihaleyi durdurup, bu binaları başka bir alana yapmalı&[#]8221; dediler.

Belediye Başkanı Çimenoğlu tarafından geliştirilen ve belediye meclisinde büyük tartışmalar sonrasında geçen belediye dükkânları çoğu kesimden gelen tepkilere rağmen Belediye Başkanı Çimenoğlu&[#]8217;nun bu tepkilere kayıtsız kalması endişe yaratıyor.

PROJENİN YERİ YANLIŞ

Ak Partili Alaplı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman projenin yanlışlığına dikkat çekerek, mecliste ret veren meclis üyelerinden biri olduğunu hatırlattı.

Alaplı&[#]8217;da bu projenin komple projelerle düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken Yaman, &[#]8220;Alaplı adına büyük bir talihsizliktir. Bu proje kısa sürede raftan kaldırılmalıdır. Orada Kapalı spor salonuna kadar gezinti alanlarının oluşturulması için komple bir proje düşünülmeli, dükkânlara karşı değiliz ama yeri yanlış, benimle birlikte pek çok arkadaşın da görüşü bu şekilde&[#]8221; dedi.

HER ORTAMDA SÖYLEDİK

CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin&[#]8217;de mecliste bu konuda ret oyu verdiklerini hatırlatarak,&[#]8221;Biz bu projenin yanlış olduğunu her ortamda söyledik.  Ama Belediye Başkanı bunu meclisten geçirerek, Alaplı adına büyük bir yanlışın içine girdi.  CHP olarak o alanla ilgili projemiz bam başka, bu şekilde ilçenin önünü tıkayacak şekilde değil. Biz buranın yapılmasına karşıyız. Dükkanların yıkılmasına karşı değiliz ama birer metre arayla yapılmasına ciddi şekilde yanlış buluyoruz&[#]8221; dedi.

İHALE 12 ŞUBAT TARİHİNDE&[#]8230;

Alaplı Belediyesinin 12 Şubatta ihaleye çıkacağı yerin yanlış olduğuna projenin ise başka bir alanda uygulanmasını isteyenlerin yoğunlukta olduğu bir süreçte Çimenoğlu&[#]8217;nun bu projeyi nasıl bir düşünce ile hayata geçirdiği büyük merak konusu.

Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin, Çayboyu Belediye otopark alanı karşısında yapmayı planladığı ve12 Şubat&[#]8217;ta yapılacak açık ihale için süreç tüm kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
129 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
186 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
637 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
838 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
892 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
572 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1523 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI