Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

İTFAİYE DAHA DA GÜÇLENDİ

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İstasyon Grubu, 6 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen bir törenle hizmete açıldı.

Saat 13.00&[#]8217;te gerçekleştirilen açılış törenine Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, belediyenin daire müdürleri, amirleri ve personeli ile birlikte Erdemir ve Karadeniz Bölge Komutanlığı İtfaiye Teşkilatlarının yöneticileri katıldı.

Öğle yemeği ikramının ardından konuklara hitaben bir konuşma yapan Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, ülke genelindeki birçok belediyeye nazaran örnek çalışmalara imza atan Belediye İtfaiye Teşkilatı&[#]8217;nın, İstasyon Grubu&[#]8217;nun da devreye girmesiyle birlikte daha da güçlendiğini ifade etti. Ateş yaptığı konuşmada İstasyon Grubu&[#]8217;nun 2 arazöz ve 6 personel ile 24 saat kesintisiz hizmet vereceğini kaydederek; &[#]8220;&[#]8230; Bu grubumuz, ilçemizin 31 mahallesinden 12&[#]8217;sine hizmet vereceği gibi Gökçeler ve kandilli beldelerindeki doğal afetlere karşı da hizmet verecektir. İlklerin belediyesi olan Karadeniz Ereğli Belediyesi&[#]8217;nde biz de İtfaiye müdürlüğü olarak bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük şehirlerde dahi olmayan ikinci grupları ilçemize kazandırmış olduk&[#]8230;&[#]8221;, dedi. Bundan önce de birçok konuda ilkleri başardıklarını, Gönüllü İtfaiyecilik Kursu&[#]8217;nda eğitim gören 4. grup gönüllülerinin eğitimlerinin de devam ettiğini kaydeden Muhammet Ali Ateş konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: &[#]8220;&[#]8230; Bu gönüllülerimiz yaklaşık bir ay sonra mezun olacaklar. 5.Grup eğitimleri için de şimdiden bir talep patlaması var. Özellikle bayan taleplerinde 30 kursiyer sayısını aşmış bulunmaktayız. Yine birçok belediyede bulunmayan Su Altı Arama ve Kurtarma ekiplerini oluşturduk. Geçen ay içinde de üç profesörümüzün katılımlarıyla bir eğitim programı gerçekleştirdik. Bu eğitimden tüm personelimiz yararlandı. Arkadaşlarımız zaten kendi alanlarında uzmanlar. Bu eğitimlerde de bilgilerini pekiştirmiş oldular. Arkadaşlarımız; bundan sonraki yangınlarda olaylara daha bilimsel yaklaşacaklardır. Bunun yanında günlük çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz hızlı bir şekilde devam etmektedir&[#]8230;&[#]8221;

Gerçekleştirilen törende Muhammet Ali Ateş&[#]8217;ten sonra kürsüye davet edilen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuklara hitaben bir konuşma yaptı. Sözlerine, yapılan işlerin kamuoyuna en iyi şekilde anlatılmasının getireceği faydalardan söz ederek başlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık şunları söyledi: &[#]8220;&[#]8230; Yaptığınız işi basın vasıtasıyla halka duyuramazsanız, yaptığınız bu işin hiçbir anlamı kalmaz ve başarı şansı da yoktur. Başarının var olduğunu halk bilmediği müddetçe bana göre yönetici de başarılı bir iş yapmış sayılamaz. Arkadaşlarımıza sürekli olarak bunu aşılmaya çalışıyorum. Yaptığımız işleri bir şekilde halka yaymak gerektiğini anlatıyorum. Bunu yapmaları gerekir ki yapılan işlerdeki başarılar halk tarafından da görülsün. Bu yapıldığı takdirde diğer birimlerde de bir hareketlenme olur. Bir iddia ortaya atmak lazım. Benim personellerimden İtfaiye Müdürü Sayın Muhammet Ali Ateş de bu işi en iyi yapan isimlerden biri. Gerçekten bu işte başarılı bir arkadaşımız. Kendisi tebrik ediyorum. Personeli ve çevre ile çok iyi ilişkileri var. İtfaiyecilik açısından Karadeniz Ereğli Belediyesi&[#]8217;ni çok yüceltti. Ülke genelinde bizim namımızı duyurdu. Nerde yangın varsa, aslanlar gibi çalışan ekibiyle birlikte afetlere müdahale eder. Bir kaza anında kurtarma ekibi olarak müdahale eder. Denizdeki kayıplarda veya yıkıntılarda uzmanlaşmış arkadaşlarıyla birlikte kurtarma çalışmalarına katılır. Kendi kadrolarında köpeklerini de yetiştirdiler. Her yerde varlar. Hele teşkilatımız bünyesinde gönüllüler ordusunun yetiştirilmesi övgüye değer bir olaydır. Ben, bu çalışmalardan dolayı son derece mutluyum&[#]8230;&[#]8221;

Konuşmasında İtfaiye Müdürlüğü&[#]8217;nün ikinci teşkilatını da İstasyon mevkiinde açmasından memnun olduklarını kaydeden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentte yangın sisteminin tek merkezden yönetilmesinin mümkün olmadığını belirterek; &[#]8220;&[#]8230;Yangına daha kısa sürede ulaşmamız lazım. Şimdi hazırlıklarımızı yapıyoruz; Kepez&[#]8217;de de bir şube kuracağız ki yeni mahallelerimizdeki olaylara da zamanında müdahale edebilelim ve sıkıntılarını giderelim. Bu yöndeki çalışmalarımız da başladı&[#]8230;&[#]8221;, dedi. Başkan Posbıyık konuşmasında, başarılı çalışmalarından dolayı İtfaiye Müdürlüğü personelini de tebrik etti.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın konuşmasının ardından İtfaiye Müdürlüğü İstasyon Grubu, Başkan Posbıyık ve meclis üyeleri tarafından hizmete açıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
111 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
162 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
617 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
821 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
918 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI