Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

EREĞLİ YATIRIMCILARINI BEKLİYOR

gundemeregli.com-Alman yatırımcıların kısa sürede Karadeniz Ereğli&[#]8217;de ağırlayacak olan kent. İlk etapta 300, ilerleyen zamanlarda da 700 kişiye istihdam sağlayacak yatırım beklentisi içersinde. Alman Yatırımcılarla ön görüşmeleri yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcı, &[#]8220;Bu firma da çok önemli bir yatırımcı. Ancak kendisi hakkında elimizde net bilgiler yok. Kendileriyle görüşmemiz lazım. Onlarla ilgili net bir şeyler söyleyemiyorum. 8 Şubat günü kendileri ile görüşme yapacağız. Eğer bugüne kadar söylediklerinde doğruluk payı varsa bu yatırım da Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin kurtuluşu olacaktır. İlçemize yapılabilecek yatırımlarla ilgili konularda çalışmalarımıza devam ediyoruz&[#]8221; dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi gündeminde yer alan 18 maddeyi görüşmek amacıyla Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında toplandı.

Toplantının gündemine geçilmeden önce Belediye Başkanı Halil Posbıyık meclis üyelerine, toplantıyı izleyen konuklara ve basın mensuplarına hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Posbıyık yaptığı konuşmada Karadeniz Ereğli&[#]8217;de çeşitli yatırımların yapılması için başlattıkları girişimlere geri dönüşlerin başladığını kaydederek iki bakanlığa bu konuda yazılar yazdıklarını, Erdemir&[#]8217;in de kentimiz genelinde yapılabilir yatırımlar konusunda hazırlanan raporlar üzerine ar-ge çalışmaları yaptığını belirtti. Başkan Posbıyık sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

&[#]8220;Yatırımlar konusunda Erdemir yetkilileri de büyük faaliyet içindeler. Biz de deniz konteynırı yapan bir Alman firması ile görüşmeler yapıyoruz. Kendilerini Erdemir yetkilileri ile de görüştürdük. Hem Erdemir&[#]8217;in sacından hem de limanlarından yararlandırmak için girişimler başladı. Yakın zamanda Alman yetkilileri Karadeniz Ereğli&[#]8217;de ağırlayacağız. İlk etapta 300, ilerleyen zamanlarda da 700 kişi çalıştırmayı düşünüyorlar. Bu olay ciddi olarak gerçekleşmeye başladı. Ön görüşmeleri Başkan Yardımcımız Özkan Özyağcı Bey gerçekleştiriyor. İkinci bir firma ile de görüşmeler var. Bu firma da çok önemli bir yatırımcı. Ancak kendisi hakkında elimizde net bilgiler yok. Kendileriyle görüşmemiz lazım. Onlarla ilgili net bir şeyler söyleyemiyorum. 8 Şubat günü kendileri ile görüşme yapacağız. Eğer bugüne kadar söylediklerinde doğruluk payı varsa bu yatırım da Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin kurtuluşu olacaktır. İlçemize yapılabilecek yatırımlarla ilgili konularda çalışmalarımıza devam ediyoruz&[#]8221;

Gündem dışı konuşmasında Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Denetim Komisyonu Üyesi Miktat Güngör&[#]8217;ün vefatına da değinen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu acı kayıp ile ilgili yorumlarını da paylaştı. Başkan Posbıyık; &[#]8220;&[#]8230; Can arkadaşımız, karınca ezmez Miktat ağabeyimizi kaybettik. Başımız sağ olsun. Ali Yağmuroğlu da bir kaza geçirdi ve ameliyat oldu. Ona da şifa diliyorum. Güngör&[#]8217;ün yerine de Fevzi Ekşi Bey meclis üyesi oldu. Kendisine görevinde başarılar diliyorum. Miktat Güngör Denetim Komisyonu üyesiydi ve bu görevinden dolayı da çok mutluydu. Eğitim için gittiği Afyon&[#]8217;da hayatını kaybetti. Allah nur içinde yatırsın. Tüm akrabalarına ve dostlarına başsağlığı ve sabırlar diyorum&[#]8221; dedi.

Başkan Posbıyık&[#]8217;ın konuşmasının ardından merhum Miktat Güngör için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun sonrasında da yoklamaya geçildi.

RAİF TOKEL, BİLGİ VERDİ

Meclis gündemine geçilmeden önce Belediye Başkanı Halil Posbıyık, BAKKA ile işbirliği içinde gerçekleştirilen &[#]8220;Sevginin, Barışın ve Dostluğun Sıcaklığı Karadeniz Ereğli&[#]8217;de Yaşanır&[#]8221; adlı proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kısa adı BAKKA olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı&[#]8217;na bir müracaatta bulunduklarını ve bir proje hazırlandığını kaydeden Başkan Posbıyık; &[#]8220;&[#]8230; 100 bin lira civarında bir kaynak elde ederek Karadeniz Ereğli hakkında çeşitli totemler hazırlattık. Güzel çalışmalara imza atıldı. Bu çalışmaları sizlere ve halkımıza anlatacağız ve herkesi bilgi sahibi yapacağız&[#]8221; dedi.

&[#]8220;GÖZTEPE&[#]8217;Yİ HALKA AÇACAĞIZ.&[#]8221;

CD gösteriminin ardından kısa bir konuşma yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkı Göztepe&[#]8217;ye taşımaya çalıştıklarını ifade ederek; &[#]8220;Göztepe&[#]8217;nin halka açılması konusunda önemli adımlar attık. Bu konudaki proje çalışmalarımız da başladı&[#]8221; ifadelerini kullandı.

Mazeret dilekçeleri okunarak oylamaya sunuldu ve toplantıya katılamayan meclis üyelerinin mazeretli kabul edilmeleri oy birliğiyle kabul edildi. Meclis üyelerinin önerisi ile Belen Mahallesi&[#]8217;nden Kepez Mahallesi&[#]8217;ne giden ve merhum Güngör&[#]8217;ün evinin önünden geçen yola Miktat Güngör Sokağı adı verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Bu konu gündemin birinci maddesi olarak ele alındı. Yeni haliyle kabul edilen gündemin 2.maddesinde Güngör&[#]8217;ün vefatı dolayısıyla boşalan Denetim Komisyonu Üyeliğine yeni bir isim seçilmesi konusu görüşüldü. Gizli oy yöntemi ile yapılan seçim öncesinde tasnif heyeti belirlendi. Tasnif heyetinde Sibel Kırmızı Yıldız, Erol Çivici ve Hamdi Çakır görev aldılar. Denetim Komisyonu üyeliğine ise Güler Demiroğlu ve Abdülkadir Sözer aday gösterildi. Yapılan gizli oylama neticesinde Miktat Güngör&[#]8217;den boşalan Denetim Komisyonu Üyeliğine 11 oy alan CHP Belediye Meclis Üyesi Güler Demiroğlu seçildi. Abdülkadir Sözer de 10 oy aldı. Denetim Komisyonu&[#]8217;nda Merhum Miktat Güngör&[#]8217;den boşalan üyeliğe seçilen Belediye Meclis Üyesi Güler Demiroğlu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine de seçildi. Demiroğlu&[#]8217;ndan başka bir aday gösterilmediği için komisyon üyeliği seçimi yapılmadı.

Gündemin 4.maddesi gereğince de Belediye Meclisi&[#]8217;ne, Eski Başkan Yardımcısı Etem Özdemir ve Başkan Yardımcısı Nezih Anıl&[#]8217;ın görev değişiklikleri ile ilgili bilgi verildi.

5.maddede de 2013 yılında fazla çalışma yaptırılması konusu görüşüldü. Personelin tümüne fazla mesai yaptırılmasının zaruriyet haline geldiğinin belirtildiği önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 6.ve 7.maddelerinde yer alan sözleşmeli personel istihdam edilmesi ve norm kadro fazlası sürekli işçi kadrosundan birinin iptal edilmesi ile Belediye&[#]8217;nin bankalardaki mevduatları ile diğer tüm alacaklarının kamu hizmetine tahsis edilmesi konuları da meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, Ulaştırma Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü&[#]8217;nün araç talebi ile ilgili önergelerini de değerlendirdi. Her iki müdürlüğe birer araç alınması konusu oybirliğiyle Hukuk İşleri Komisyonu&[#]8217;na havale edildi. Araçlardan biri engelli vatandaşlarımızın hizmetinde kullanılacak. Bu araç minibüs olacak ve yatalak hastaların gezdirilmesi sağlanacak. Zabıtaya da 4x4 çift kabin araç alınacak.

&[#]8220;ARTIK RİNG SEFERLERİ OLACAK.&[#]8221;

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi 2013 mali yılı Gelir Tarifesi&[#]8217;nde değişiklik yapılması hususunda halk otobüsleri yolcu ücret tarifesi değişikliği konusu da görüştü. Halk otobüsleri ücretlerinde hiçbir değişiklik yapılmayacağı bildirildi. Gündem maddesinin tartışılması sırasında konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halk otobüslerinin akıllı kart uygulamasına geçiş kararı ile ilgili olarak halkın kafasını karıştıran bazı insanlar olduğunu iddia ederek; &[#]8220;&[#]8230;Yolcu kaçırma olayı ortadan kalkmalı. Artık ring seferleri olacak. Para, havuzda toplanacak ve elektronik kart kullanılacak. Kimsenin diğerinden daha fazla bir kârı olmayacak. Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi&[#]8217;nin önümüzdeki hafta sonu kongresi olacağından belli kesimler tarafından bazı spekülasyonlar yaratılıyor. Birkaç gazeteci de buna çanak tutuyor. Ancak üzerinde durulan çalışmalar çok başarılı olacak&[#]8230;&[#]8221;, dedi. Konu, Hukuk İşleri Komisyonu&[#]8217;na havale edildi.

İlçemizin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediye&[#]8217;ye ait, yoldan ihdas parsellerin satışları ve takaslarının görüşüldüğü gündem maddesi de İmar Komisyonu&[#]8217;na havale edildi. Gündemin en önemli maddelerinden biri de imar planı tadilatlarına ait komisyon raporunun görüşülmesiydi. Komisyon raporunda bulunan her madde tek tek ele alınarak ayrı ayrı ve ad okunmak suretiyle oylandı. Bazı maddeler oybirliği, bazı maddeler de oy çokluğuyla kabul edildi. Raporun tamamı da oybirliğiyle meclisten geçti.

Kocaali Mahallesi Muhtar Kadir Dündar Sokak&[#]8217;ın isminin değiştirilmesine ait komisyon raporunun görüşülmesi konusu da karara bağlandı. Mahalle sakinlerinden gelen 300&[#]8217;ü aşkın dilekçe ile konu gündeme getirilmiş ve sokağın eski isminin verilmesi talep edilmişti. Bu yönde hazırlanan Hukuk İşleri Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.

Hamzafakıhlı Mahallesine kayıtlı minibüslerden müracaatını gerçekleştirmeyen (M) plakalı araçların güzergah (hat) ve çalışma izni hususuna ait komisyon raporunun görüşülmesi de bir başka gündem maddesiydi. M plakalı araçların gereğinden fazla olduğu belirtilen komisyon raporunda aktif olmayan M plakaların belirlenmesi konusu gündeme geldi. Bu belirleme çalışmasının belediye tarafından yapılabileceği kaydedildi. M plakalı araçların çalışma izinleri ve güzergahları ile ilgili olarak hazırlanan komisyon raporunda Hamzafakıhlı güzergahında görünen bazı araçlara çalışma izni verilmemesi gerektiği karara bağlanmıştı. Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi&[#]8217;nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı&[#]8217;nın 1.Oturumu&[#]8217;nun ilerleyen bölümlerinde de gündeme Belediye Başkanlığı tarafından ilave edilen ek maddelerin birincisi görüşüldü. Birinci maddenin konusu Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü&[#]8217;ne nakdi yardım yapılması konusuydu.

Bu gündem maddesinin görüşülmesinin ardından da Müftü Mahallesi tapunun pafta 7, ada 405, parsel 993&[#]8217;de kayıtlı mülkiyeti Belediye&[#]8217;ye ait taşınmazın satışı konusu görüşüldü. Konu, oy birliğiyle kabul edildi.

Meclisin 1.Oturumu, diğer gündem maddelerinin bugün görüşülmesi kararı ile tamamlandı. 2. Oturum da AKM&[#]8217;de gerçekleştirilecek ve saat 11.00&[#]8217;de başlayacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
177 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
626 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
827 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
566 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI