Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi personelleri tarafından 1-7 Nisan “Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Krem...

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birimi personelleri tarafından 1-7 Nisan “Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Krem Park AVM’de stant açılarak farkındalık etkinliği düzenlendi.

1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle gerçekleşen stant çalışmasında, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan standı ziyaret eden Düzcelilere bilgiler verildi. Ayrıca, kanser hastalığına karşı toplumu bilinçlendirmek ve kanserde erken teşhisin önemine vurgu yapmak amacıyla hazırlanan el broşürleri dağıtıldı.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, “Kanser ülkemizde ve dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır ve önemli bir toplum sağlığı sorunudur. Günümüzde kanserin yüzde 30-50’si önlenebilir durumdadır. Kansere neden olan risk faktörlerinden kaçınmak gerekmektedir. En önemlisi ise erken teşhistir. Birçok kanserin iyileşme olasılığı erken teşhis ile mümkündür” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
119 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
169 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
621 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI