Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ÖĞRENCİLERİ DUYGULANDIRAN DESTAN

gundemeregli.com-Dünyanın en yaşlı son gazisi unvanını ile 1994&[#]8242;te 110 yaşında yaşamını yitiren Hüseyin Kaçmaz&[#]8217;ın oğlu Emekli Öğretmen Turgut Kaçmaz, Kdz. Ereğli Lisesi öğrencilere Çanakkale destanını anlattı.

Kdz. Ereğli Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikle öğrencileriyle bir araya gelen Kaçmaz, burada babasının Çanakkale Savaşı anılarını duygu yüklü konuşmasıyla paylaştı.

Çanakkale&[#]8217;de çok önemli bir zaferin kazanıldığını ifade eden Kaçmaz,&[#]8220;Kuşlar yavrularını nasıl besliyorlarsa biz de çocuklarımızı Çanakkale ruhu ve Atatürk sevgisiyle beslemeliyiz. Çanakkale, gencinden yaşlısına, liseden fakülte talebesine kadar, &[#]8216;bu vatan için canım feda olsun&[#]8217; diyen dedelerinizin temiz kanlarıyla yazılmış buram buram bir destandır&[#]8221; dedi.

Kdz. Ereğli ilçesi Kestaneci Mahallesinde doğan İstiklal Madalyası Sahibi Hüseyin Kaçmaz&[#]8217;ın oğlu Turgut Kaçmaz babasının ve Çanakkale&[#]8217;de şehit ve gazi olan Türk askerinin kahramanlıklarını anlattı.

Öğrencilere duygu yüklü konuşma yapan Kaçmaz, Türkiye&[#]8217;nin her yerini dolaşarak, Çanakkale destanını anlattığını ifade etti.

Babasının askerde en yakın arkadaşının Diyarbakır&[#]8217;lı olduğunu hatırlatan Kaçmaz şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Babam şunu söylemiştir, &[#]8220;savaş ne kadar çirkinse, barış o denli güzeldir. Herkesin örnek alacağı Çanakkale, Gelibolu savaşları bundan sonra barış ve dostluk yarımadası olacaktır&[#]8217; demiştir. Şimdi Çanakkale barış ve dostluk yarımadasıdır. Türkiye&[#]8217;nin her yerinde Çanakkale gibi barış ve dostluk olmasını istiyorum. Bizler Türkiye&[#]8217;yi Lazı, Türkü, Kürdü, hep birlikte kurtardık. Cumhuriyeti böyle kurduk. Bundan sonrada böyle olmasını istiyorum. Bizler et tırnak gibiyiz. Babamın Çanakkale&[#]8217;de en yakın arkadaşı Diyarbakırlıydı.&[#]8221;dedi

Ayrıca Turgut Kaçmaz&[#]8217;ın hazırladığı &[#]8220;Buram Buram Çanakkale Destanı ve Atatürk&[#]8221; konulu sergi öğrenciler tarafından oldukça beğenildi.

Emekli öğretmen Turgut Kaçmaz&[#]8217;ın hazırladığı sergide Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarına ilişkin Türk ve yabancı askerlere ait fotoğraf, resim, silah, savaş malzemesi, mektup vb. gibi belgeler yer aldı.

Sergi ile babasının ve tüm askerlerin anılarını canlandırmayı hedeflediğini belirten Turgut Kaçmaz, aile arşivinden seçtiği fotoğraf, silah, kılıç, mermilerin yanı sıra İngiliz askerlerinin kullandığı su, yemek ve şarap kapları gibi eşyaları da sergisinin içersinde yer verdi.

Kaçmaz, yaptığı sunumun sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
129 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
186 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
637 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
838 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
892 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
572 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1524 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI