Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

CAMİİLER PIRIL PIRIL OLACAK

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli merkezdeki tüm camileri sırasıyla ücretsiz temizleme kararı alan Ereğli Belediyesi çalışmalara Bozhane Camiinden başladı.

Toplam 5 kişilik ekip, bir taraftan halıları sildi, diğer taraftan ise kapı ve pencereleri temizleyerek, hijyen bir ortam oluşturdu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Camiilerin ve okulların temizlenmesiyle ilgili ilk çalışmaya Bozahane Camiindenstrat verdi.

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ta Bozahane Camiine yürütülen çalışmaları yerinde görerek uygulama ile ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi.

EKİBİMİZİ KURDUK

Belediye bünyesinde temizlik işlerinde yeni bir ekip oluşturduklarını kaydeden Posbıyık şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Belediye olarak zaten zaman zaman camilerde temizlik yapıyoruz. Bu çalışma ilk defa yapılmıyor. Daha önce de yapıyorduk ama ekiplerin yetersizliğinden ötürü her yere yetişemiyorduk. Bunun böyle olmayacağını bütün camilere bu hizmetin gitmesi gerektiğini inandığımız için yeni bir ekip oluşturduk. bu işleri yapacak ve orijinal bir makine getirdik. Türkiye ilk defa kullanılan ve hiç kurutmaya bile gerek görmeden köpük yayıp tamamen temizliyor, ıslaklık ve rutubet bırakmıyor.

Ereğli&[#]8217;deki bütün camileri yıkayacak kadar temizleyecek kadar zamanımız da var, ekibimizde var.

GÖREV GÖRÜYORUZ

Belediye olarak bunu bir görev olarak görüyoruz görevimiz olduğu için yapmamız gerekli olduğu için yapıyoruz. Artık camilerimiz daha da temiz görünüme sahip olacak bundan sonra camilerde kötü kokular kokmayacak. Ramazan ayında her akşam bir mahallede hocalarımızın da olduğu bir ortamda hep birlikte inşallah iftarlarımızı yapacağız ve yine bu sene kadir gecesinde sahilde 5 bin yetmedi 6 bin kişiye büyük bir iftar hazırlığı içersindeyiz. Şimdiden ekiplerimiz geçti yine kadir gecesinde Allah nasip ederse amfi tiyatroda ülkemizin ünlü hocalarını getirmek suretiyle mevlit-i şerif okutacağız, kadir gecesinde bu arada bir hazırlığımız daha var. Ramazan ayı boyunca Din yetkililerini Ereğli&[#]8217;ye getirmek suretiyle ramazan ayının ortasında 3 tane 4 tane konferans yapma ünlü hatiplerimizle birlikte burada konferanslar yapmak istiyoruz. Bu hizmetler sadece camiiler için değil, okullar içinde bu hizmetleri yapacağız. Açtık okulların çevre düzenlemesi ve badana gibi işlerinde üstlendik. Elimizden geldiğince okullarımızı da her türlü imkânlardan yararlandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben şimdiden hayırlı olsun diliyorum hocalarımızın din görevlilerimizin bizlere yardımcı olmasını istiyorum. Bütün camileri sırasıyla, durmaksızın mutlak suretle temizlemek istiyoruz ve dinimizin islamın ana geleneklerini yerine getirmeyi istiyoruz. Muhtarlarımızın cenaze hizmetlerinden sıra alarak ta kendi mahallerinde ki camileri temizletebilirler.&[#]8221;

Yapılan konuşmaların ardından yeni alınan temizleme aletleri basın mensuplarına gösterildi. Bozhane camii halıları köpüklü suyla yıkandı.

Yorumlar

musa 11 Yıl Önce

başkanım bu dualar size yeter

Daha Fazla Haber
Genel
130 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
200 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
639 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
838 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
892 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
572 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1524 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI