Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

OKTAY, 2012 YILINI DEĞERLENDİRDİ

gundemeregli.com-Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesi Türk Kızılay Derneği Şube Başkanı Yusuf Oktay, 2013 yılında kan bağışı kampanyalarında rekor kırmak hedefinde olduklarını söyledi.

Türk Kızılay Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, 2012 yılını değerlendirdi.

2012 yılında dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Oktay, &[#]8220;Genel Merkez tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gönderilen yardım malzemeleri belirlenen usuller doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. 15 aileye inşaat malzemesi yardımı yapılmış, 200 kişiye 250&[#]8217;şer TL zekat şubemizce dağıtılmıştır. Her Ramazan ayında şubemiz tarafından ihtiyaç sahiplerine toplam 400 aileye kuru kumanya dağıtılmış, çevremizdeki esnaflar ve esnaf odalarından temin edilen kuru kumanya yine ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. 2010, 2011, 2012 yıllarında ilçemizde ve ilçemize bağlı köylerde çıkan yangın felaketlerinde mağdur olan eşyası kalmayan 14 aileye eşya ve kuru kumanya yardımı yapılmıştır. Görevde bulunduğumuz süre zarfında 150 adet kurban vekaleti toplanıp genel merkezi tutarları gönderilmiştir. Şubemizin organize ettiği kan bağışı kampanyaları düzenlenmiş olup, şubemize bağlı tıp merkezi ve hastane olmadığından sağlık alanında faaliyette bulunulmamıştır.

Her yıl ilçemizde düzenlenen Sevgi, Barış, Dostluk festivalinde kan bağışı kampanyaları ve tanıtım faaliyetleri yapılmıştır. Ramazan aylarında her akşam kan bağışı kampanyası yapılıp bazı köylerimizde tanıtım faaliyeti ve bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Kızılay haftalarında ilçemizdeki ilköğretim okullarında Kızılay&[#]8217;ın hizmetleri ile yaptığı çalışmalar öğrenci ve vatandaşlarımıza anlatılmıştır. Okullarımızda tanıtıcı ve eğitici broşürler dağıtılmış ve konferanslar verilmiştir. İlçemizde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hamsi festivalinde Kızılay&[#]8217;ı tanıtıcı faaliyetler ve kan bağışı kampanyaları düzenlenmiştir. Kurban bağışı ile ilgili gerekli toplantılar ve tanıtıcı faaliyetler yapılmıştır&[#]8221; dedi.

Kızılay olarak ilçede 2013 yılında düzenleyecekleri kan bağışı kampanyalarında rekor kırmak amacında olduklarını belirten Oktay,&[#]8221;

Zonguldak Kan Merkezi ve ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyalarında Kızılay&[#]8217;ın hizmet ve faaliyetlerini tanıtıcı çalışmalar büyük bir özveri ve heyecanla gerçekleştirilmiştir. 2010 yılı içerisinde kan bağışı kampanyalarında 4 bin 111 ünite kan, 2011 yılı içinde 5 bin 432 ünite kan, 2012 yılında ise 6 bin 700 ünite kan toplanmıştır. 2013 yılında ise 7 bin 500 ünite kan toplamayı hedeflemekteyiz. Bu vesile ile kadirşinas Kdz. Ereğli halkına bağışlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Şubemizce çeşitli kültürel sanat etkinliği yapılmış, 2010 yılı içerisinde gelir elde etmek için Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi doktorlarından Nihat Kıraç tarafından tiyatro gösterisi düzenlenmiştir. Elde edilen gelir şubemize bağlanmıştır.

Kızılay haftası münasebetiyle tüm Kdz. Ereğli&[#]8217;deki okullarda resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenmiştir. Dereceye giren öğrencilere şubemiz tarafından hediyeler verilmiştir

2009 yılında kurban bayramında vekalet verenlere dağıtılmak üzere gönderilen 74 adet vekalet sahibine kuşbaşı kavurma CD ve teşekkür belgeleri sahiplerine ulaştırılmış, bu kişilere şubemizce sabah kahvaltısı verilmiştir.

Genel Merkez tarafından Elazığ depolarından gönderilen eşyalar ihtiyaç sahiplerine dağıtılmış, ayrıca Kdz. Ereğli&[#]8217;mizden toplanan giyim ve ev eşyaları Ereğli&[#]8217;mizdeki ihtiyaç sahiplerine itina ile dağıtılmıştır.

Kızılay olarak bundan sonraki süreçte de aynı azim gayret ve gönülden istekle bu görevimize devam edeceğiz&[#]8221; diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
160 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
244 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
687 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
858 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
916 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
594 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1544 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
954 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
235 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI