Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

YETİŞTİRME YURDUNDAN İLÇENİN GURURU OLDU

gundemeregli.com-Çaycuma ilçesindeki yetiştirme yurdunda büyüyen 14 yaşındaki Özcan Çakır, başladığı badminton sporundaki çalışmalarının karşılığı olarak, Badminton 19 Yaş Altı Milli Takımı&[#]8217;na giderek ilçenin gururu oldu.
Yetiştirme yurtlarından Badminton Milli Takımı&[#]8217;na giden ilk sporcu olma başarısını gösteren Özcan Çakır, 2 yıldır haftada 8 saat ara vermeden Badminton çalıştı. Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Salonu´nda çalışmalarını sürdüren Çakır´a yurt personeli ve Badminton Milli Takımı Antrenörü Mesut Özmekik eşlik etti. Çakır, çalışmalarının sonucu olarak Badminton´da Zonguldak Şampiyonu, Yetiştirme Yurtları Arası Türkiye Şampiyonu oldu.
Özcan Çakır, kötü alışkanlıklardan ve zamanını boş işlerle harcamaktan Badminton sporuyla tanıştıktan sonra kurtulduğunu belirtti.
Milli Takım´a yükselmenin sevincini yaşayan Çakır, duygularını şöyle ifade etti:
Topa vurdukça stresten uzaklaşarak rahatlıyorum. Bu spor sayesinde terapi oluyorum. Yaşıtlarıma da bu sporu yapmalarını tavsiye ediyorum. Ankara&[#]8217;da Milli Takım Kamp evinde kalırken, tanıştığım Malezyalı yabancı antrenörden badminton raketi, kordaj sarmayı ve tamir etmeyi öğrendim. Bana destek olan antrenörüm Mesut Özmekik&[#]8217;e, Yurt Müdürü Mustafa Yaşar Maden&[#]8217;e, malzeme desteğini esirgemeyen Badminton Federasyon Başkanı Murat Özmekik&[#]8217;e, salon teminiyle destek olan Spor İlçe Müdürü Ve Kulüp Yöneticisi Ahmet Karayılmaz&[#]8217;a teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefinin öncelikle Spor Lisesine girmek ve ardından, Beden Eğitimi Öğretmeni ya da spor uzmanı olmak istiyorum. Milli olmanın avantajlarını kullanacağım. Yaşımın daha genç olduğundan Milli Takımda kalıcı olarak, Avrupa Dünya ve Olimpiyatlarda derece almak istiyorum.

MESUT ÖZMEKİK: &[#]8220;ÖZCAN ÇAKIR ANKARA´DA 12 GÜN SÜREN MİLLİ TAKIM KAMPINA DAVET EDİLDİ&[#]8221;
Antrenör Mesut Özmekik, Özcan Çakır&[#]8217;ın iki yıl önce Çaycuma Yetiştirme Yurdu´na geldiğini ifade etti. Hazırlık yaptığı iki yıl sonucunda Milli Takıma yükselmesinin gurur verici olduğunu belirten Özmekik, &[#]8220;Özcan, iki yıldır Badminton antrenmanlarını yetiştirme yurdunda sürdürmektedir. Yetiştirme yurdunda bulunan spor salonunda haftada 8 saat olmak üzere, ayda 32 saat çalışma yapmaktadır. Bunun haricinde ilçemizde faaliyet gösteren Badi, Fitness, vücut geliştirme salonunda kuvvet antrenmanı yaptı. 2012 ve 2013 yılında Zonguldak birincilikleri var. Yetiştirme yurtları arasında Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Badminton Federasyonu Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği, yurtlar arasında şampiyona yapıldı. Tek erkek ve çift erkeklerde şampiyonlukları var. Bu başarılarının ardından Özcan Çakır Ankara´da 12 gün süren Milli Takım kampına davet edildi. İzmir de bu yıl Avrupa Şampiyonası yapıldı. İzmir de yapılan uluslar arası 19 yaş altı turnuva da Rusya ve Bulgaristan sporcuları ile maç yaptı. Özcan Çakır milli takım forması altında elinden geleni yaptı. Badminton Türkiye Milli Takımı da en fazla madalya alarak hak ettiği noktaya geldi şeklinde konuştu.
Sağlıklı yaşam merkezinin sahibi Mehmet Ali Çevik ise, Özcan Çakır&[#]8217;a milli takım seçmelerinde 6 aylık süreçte yardım ettiğini kaydederek, Özcan&[#]8217;la beraber çalışma imkanımız oldu. Kondisyon, güç, nefes antrenmanlarını beraber spor salonumuzda yaptık. Buradan spor liselerine, beden eğitimi yüksekokullarına da öğrenciler hazırlıyoruz. Halen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özcan Çakır kardeşimizin de milli takıma yükselme başarısından dolayı kendini tebrik ediyorum.
Özcan Çakır idmanlarını yetiştirme yurdunda aralıksız sürdürüyor.
(SA-OA-BH-
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
159 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
243 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
686 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
858 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
916 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
594 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1543 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
952 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
904 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
234 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI