Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

EREĞLİ´DEN DAHA BÜYÜK EGOMUZ YOK

gundemeregli.com-
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde belediye Başkan adayı konusunda tüm yetkinin genel merkezde olduğunu belirterek, &[#]8220;Bizim bu şehirden daha büyük egomuz yok. Biz bir şey diyemiyoruz, karar verecek olan Genel Merkezimizdir. Bunun için de önümüzdeki süreçte sanıyorum 8-9 arkadaşımızın adaylığı söz konusu olacaktır. Elbette bu konuda çalışmalarımız olacak. Bizim genel merkezimizden tek isteğimiz, adayımızın seçimden en az 4 ay önce açıklanmasıdır. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandırabileceğiz.&[#]8221;dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Ereğli&[#]8217;nin gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, &[#]8220; Buranın kalkınması için bulunduğumuz koltuktan edileceksek, varsın edilelim. Yeter ki Ereğli bir şey kazansın. Bizim bu şehirden daha büyük egomuz yok.&[#]8221; dedi.

   Çakır, beraberinde yönetim kurulu üyelerini tanıtmak amacıyla Ereğli Öğretmenevi&[#]8217;nde düzenlediği basın toplantısında, hastane binası, fen lisesi ve üst geçitler gibi yatırımlar konusunda bilgiler verdi.

İŞSİZLİK PROJELERİ

   Göreve geldikleri günden bu yana vatandaşların kendilerine işsizlik sorunu ile yoğun bir şekilde talepte bulunduğunu kaydeden Çakır, bu konuda da çözüm önerileri üzerinde yoğunlaştıklarını kaydetti.

Gülüç beldesinde bulunan Gemi tersanelerinden birine kredi verilmesi amacıyla yoğun bir mesai harcadıklarını anlatan Çakır &[#]8220;Başta milletvekilimiz Ercan Candan olmak üzere diğer milletvekillerimiz bir Devlet bankasından kredi temini içen çaba gösteriyor. Bu konuda yüzde 99 olumlu sonuç alınmasını bekliyoruz. Yolu tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi&[#]8217;nde (OSB) içerden veya dışarıdan gelecek yatırımcıların önünü açmış olduk.
   15 Şubat&[#]8217;ta Bakanlar Kurulu&[#]8217;ndan kararı çıkan, otomotiv sektörü ile ilgili yatırımlarda yer ayırt edilmeksizin 5. derece teşvik alınabilecek. Bu kararı, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları başta olmak üzere sac sanayisinin bölgemizde olması dolayısıyla önemsiyoruz. Biz de, bölgemizdeki işsizliği çözme adına bundan faydalanacağız.
 

HÜKÜMETİN SUÇU DEĞİL

   Çakır, gazetecilerin hükümetin ilçeye yeterli yatırım yapmadığı yönündeki sorusu üzerine, &[#]8220;2014&[#]8217;de açacağımız yeni hastane binamızın gecikmesi Hükümetimizden değil, yerel yönetimden kaynaklanmaktadır. Bu yıl ilçemize 10 okul binası kazandırıyoruz. Adliye binası yapılacak, vergi dairesi binası proje aşamasında, Devrek yolu kavşağında köprülü geçiş yapıyoruz. İlçemizde kamu yatırımlarına dair yapılacak her şey var. Bir tek Gülüç Köprüsü ile Kepez Mahallesi arasındaki karayolunun yapımı aksıyor. Bununla ilgili çalışma ve takiplerimiz devam ediyor. Bu bölgedeki yolun altında malzemesi olan kurum ve kuruluşlar var. Valilik, bu kurumlarla ilgili yazışmalarını sürdürüyor. Bu malzemelerin kaldırılması halinde yolu en kısa zamanda yapacağız. Mart ya da nisan ayında iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum.
   Hükümetimizin eksikleri varsa bunları basınımız adil şekilde yazmalı. Yerel yönetimin eksikleri de yazılmalı. Bugün Ereğli&[#]8217;de bir Belediye sarayımız ve terminalimiz yok. &[#]8220;Yerel yönetim &[#]8220;yapacağız&[#]8221; diye diye yapmıyor. En son İller Bankası&[#]8217;ndan sağlanan kredide de Sayın Milletvekilimizin desteği vardır. Kamu yatırımlarının tamamını Ereğli&[#]8217;ye kazandırıyoruz. Bu yıl ilçe adeta şantiyeye dönüyor.&[#]8221;
KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN   

   Yüksekokulu Ereğli&[#]8217;nin dışına, boru-profil fabrikalarını Akçakoca&[#]8217;ya gönderen zihniyet, &[#]8220;&[#]8217;küçük olsun bizim olsun&[#]8217; zihniyetidir. Ereğli&[#]8217;nin bundan sonra bu zihniyetlere tahammül etme şansı yoktur. O günlerde yüksekokul Ereğli&[#]8217;de faaliyette olsa, bugün fakültemiz çok daha rahat olacaktı. O gün profilcilerimiz burada olsa OSB&[#]8217;nin gelişmesi çok daha hızlı olacaktı. Bunlar birer alt yapıdır. Ama bakıyorsunuz; o gün onları istemeyen zihniyetler, aynı dönemde otomobil fabrikalarının buraya gelmesini de, işsizlik sorunu çok olmadığından dolayı istememişlerdir. Bunlar göz ardı edilmiş gerçeklerdir. Bu şehrin büyütülmemesi, kendilerinin koltukta kalmalarını sağlayacak bir araç olarak görülmüştür. Bundan sonra gençlerimizin işsizliğinde vebali olanlar bu vebalin altında ezilirler. Bunda biz, yerel yöneticiler ve başkaları da dahil herkesin üzerinde vebal var.&[#]8221;
   
YETERKİ EREĞLİ KAZANSIN    

   Ereğli&[#]8217;ye hizmet için yerel yönetimi önemsediklerini anlatan ve bu konuda gazetecilerin sorusuna da yanıt veren çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:
   &[#]8220;Biz Ereğli&[#]8217;ye daha iyi hizmet etmek istiyoruz. Bunun için de yerel yönetimi çok önemsiyoruz. Belediye iktidarla aynı partiden olduğu zaman uyum aşamasında büyük projeler daha süratli şekilde oluyor. 2006&[#]8217;da bir liman ve OSB&[#]8217;de su olayı yaşadık. Bugün Ereğli OSB&[#]8217;nin suyunu Alaplı Belediyesi&[#]8217;nden alıyoruz. Biz, aşnı zamanda işadamı olarak Ereğli&[#]8217;nin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için bulunduğumuz koltuktan edileceksek, varsın edilelim. Yeter ki Ereğli bir şey kazansın. Bizim bu şehirden daha büyük egomuz yok.
   Oy kaygısı, insanların rakip gördüklerinin büyük icraatlar yapmasını engellemeye yönelik bir siyasi anlayış da olabilir. Eğer yerel belediye ile aynı çizgide olsaydık hastane binası 2 yıl önce bitmişti. Çoğu yerde yerel yöneticiler hastane yeri gösterir Burada ise 5 milyon liraya hastane yeri aldık.
HERKESİ İLGİLENDİRİR    

   Halil Bey (Posbıyık) bir Belediye Meclis toplantısında, &[#]8216;ben kimsenin şov yapmasına izin vermem, Çünkü ben şov yaparak bu oyları alıyorum&[#]8217; demişti. Şimdi limanı yapıp, işsizliği düşürdüğünüzde bu da seçmenin oy vermesini etkileyecektir. O nedenle oy kaygısıyla kanunun kendilerine verdiği yetkiyi kullanarak bunlar yapılabiliyor.
   Bugün şehirlerde dışarıdan bir yatırımcı geldiğinde belediye başkanı yanında, önündedir. Ereğli&[#]8217;de ise &[#]8216;normalde bizim konumuz değil ama yardımcı olmaya çalışıyoruz&[#]8217; diye söylemde bulunuluyor. Gerçekte ise bu şehirde insanların ne sıkıntısı varsa yerel yönetimi de hükümeti de ilgilendirir. Sadece alt yapı ve parkları yapmak yetmiyor. O, 1980-90&[#]8217;ların anlayışıydı. Bugün o anlayışlar geçerli değil.&[#]8221;
   Devrek kavşağı ile ilgili soruya ise Çakır, &[#]8220;orada Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin suçu yok. Bizim de yanlışımız var&[#]8221; diye yanıtladı.
BAZI PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ       

   AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, ilçede istihdama yönelik çalışmaları olduğunu dile getirdiği toplantıda şöyle konuştu:
   &[#]8220;Halen 2 bin kişinin istihdam edeceği bir proje üzerinde çalışıyoruz. Ama bunu erken duyurduğumuzda maalesef bürokrasiyle alakalı bazı taraflardan önümüz kesilebiliyor. Ereğli&[#]8217;deki Erdemir Limanı, önce şirketin kendi ihtiyaçlarına cevap vermekle mükelleftir. Bu nedenle Ereğli&[#]8217;deki sanayiciler yeterince değerlendiremiyor. İlçeye yatırım için gelen firmalar da Erdemir&[#]8217;e geldiklerinde kendi gemilerinin dışarıya çıkarılmayacağı şekilde liman garantisi istiyor. Liman garantisi olduğu zaman sanayici için Ereğli&[#]8217;ye yatırım yapmak cennettir. Çünkü birçok yerde yapılan yatırımlarda personel bulunamıyor. Ereğli&[#]8217;de ise Erdemir ve Türkiye Taş kömürü kurumu (TTK) gemi tersaneleri sayesinde kaliteli eleman ve ciddi iş gücümüz mevcut. İşçi maliyeti de çok yüksek değil, asgari ücretle çalışmayı kabul eden işçi kesimi mevcut.
GERGİNLİKLER VAR    

   Ama kamuoyuna ve ulusal basına yansıyan görüntüde sürekli gerginlikler ve olumsuzluklarla yansıyor. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nın da bu aralar konularla alakası çok bir şey söylememiş olması nedeniyle ortamı rahatlatamıyoruz. Yatırımcı huzursuzluğun olduğu yada ortak akıl ve barışın olmadığı yerde yatırım yapmayı sevmez.
   Ereğli&[#]8217;de ilk etapta 4-5 bin civarında işsizlik görünüyor. Halen tersaneye çıkacak teşvikle birlikte orada 500 kişi çalışırsa, OSB&[#]8217;de yatırımlarda yaklaşık 800 istihdam var. Bunun üzerine 2 bin kişilik istihdam koyabildiğimizde Ereğli tekrar iyi şeyler konuşulan, mutlu ve insanların umutlu olduğu bir şehir haline gelecektir.&[#]8221;
  KARAR GENEL MERKEZİN  

   Yaklaşan seçimlerle ilgili çalışmaları ve Murat Sesli&[#]8217;nin belediye başkan adaylığına yönelik soru üzerine konuşan Çakır, şöyle dedi:
   &[#]8220;Belediye Başkan adayı konusunda biz bir şey diyemiyoruz, karar verecek olan Genel Merkezimizdir. Bunun için de önümüzdeki süreçte sanıyorum 8-9 arkadaşımızın adaylığı söz konusu olacaktır. Elbette bu konuda çalışmalarımız olacak. Bizim genel merkezimizden tek isteğimiz, adayımızın seçimden en az 4 ay önce açıklanmasıdır. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandırabileceğiz.&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
96 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
138 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
592 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
803 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
867 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
552 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1494 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
904 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
211 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI