Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

TARİH´TE KARA BİR LEKE

gundemeregli.com- Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr Ercan Candan, Hocalı Şehitleri&[#]8217;ni andığını bildirdi.
Candan, yaptığı yazılı açıklamada, 21 yıl önce yaşanan Hocalı Katliamı&[#]8217;nın tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirterek geçen sürenin acıları, üzüntüleri dindirmediğini dile getirdi
 
Candan şunları ifade etti;&[#]8220;26 Şubat 1992 yılında, dost ve kardeş ülke Azerbaycan&[#]8217;ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Mevkii, Ermeniler için askeri bir hedef niteliği taşımaktaydı. Bölgenin tek havalimanını içinde barındırması nedeni ile stratejik bir konumda olan Hocalı&[#]8217;yı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin üssünün de burada bulunması sebebi ile önce birkaç ay elektrik, gaz vs. ihtiyaçlarından halkı tecrit ederek abluka altına alan Ermeni güçleri, o melun günde ise kadın-erkek-çoluk-çocuk-yaşlı demeden toplam 613 kişiyi hunharca öldürmüş, 487 kişiyi ağır yaralamış, 1.275 kişiyi rehin almıştır. 150 kişinin hala akıbeti belli değildir ve tarihe bu gün, acı yaraları içinde barındırarak kanla yazılmıştır.
Bugün bile esefle, keder ile içimizi paramparça eden bu katliamı; Kafkasya sorunu, Hocalı sorunu, Azerbaycan-Ermenistan sorunu olarak basite indirgeyerek anlatmak, ifade etmek Azerbaycan&[#]8217;a karşı ayıptır. Ve kınamayan, kınamaktan imtina eden dünyanın da büyük ayıbıdır.
Bu katliamı, bu barbarlığı yaşayan kardeşimiz, dostumuz Azeri Halkının elim kederini aynen paylaşıyor, bir daha böyle hunharca yaklaşımlara maruz kalmamalarını diliyorum. Acısına ortak olmayan Dünya Ülkelerinin de ellerini vicdanına koyarak sorunları halletmede dostumuzun yanında olmaları ümidi taşıyorum.
Hayatlarını kaybedenlere Yüce Allah(cc)&[#]8217;tan rahmet, zalime merhamet, Azerbaycan halkına başları dik, ruhları özgür, nice umut dolu günler temennisi ile tekrar başsağlığı diliyor saygılar sunuyorum.&[#]8221;
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
162 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
244 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
688 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
859 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
596 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1545 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
954 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
235 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI