Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ÖZGENTÜRK,KGD´Yİ ZİYARET ETTİ

gundemeregli.com-Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Işıl Özgentürk, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), maden ocaklarında mükellefiyet dönemi ve Zonguldak köylerini incelemek üzere Zonguldak&[#]8217;a geldi.

TTK Üzülmez Müessesesi&[#]8217;nde ocağa giren Işıl Özgentürk, ocaklarda incelemede bulunduktan sonra Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni(KGD) ziyaret etti. KGD&[#]8217;ye araştırmacı-yazar Kadir Tuncer ve Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi (BKM) Müdürü Abdullah Bakır ile beraber ziyarette bulunan Işıl Özgentürk, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Genel Sekreter Sevim Arı ve Dernek üyeleri tarafından ağırlandı. Özgentürk, yerel basın mensuplarıyla ilin sorunları, beklentileri, bölgenin göç sorunu, işsizlik ve çözüm yolları, Zonguldak tarihi ile ilgili sohbette bulundu.

Yazar Özgentürk, özel maden ocaklarında çalışan işçilerle TTK&[#]8217;da çalışan işçilerin yaşam standartları arasındaki farklar, Zonguldak maden ocaklarında yaşanan kazaların nedenlerini incelemek istediğini söyledi. Özgentürk, aynı zamanda kent insanı ve maden ocakları arasındaki sosyal etkileşim hakkında da araştırma yaptığını belirtti.

Kadıköy Belediyesi Aile Danışma Merkezi&[#]8217;ne bağlı film atölyesinin yönetmenliğini de yapan Işıl Özgentürk, &[#]8220;Buraya çalıştığım gazete için araştırma yapmaya geldim. Zonguldak&[#]8217;a gelirken, özellikle ön araştırma yapmadım, çünkü ön yargılı olmak istemedim. Burada bana iki maden mühendisi arkadaş yardımcı oldu. Biri özel sektörde çalışan bayan bir mühendis, diğeri ise, TTK&[#]8217;da çalışan bir arkadaşımız. Her ikisinin de çalışma koşullarını gördüm. Son zamanlarda sık sık maden kazalarının olması dikkat çekici. Neden bu kadar maden kazası olduğunu inceleme gereği gördük. İncelemeyi yerinde yapmak için TTK Üzülmez Müessesesi&[#]8217;nde ocağa girdik. Ben ocaktayken bir kaza oldu, vagonlardan biri devrildi, asansörlerden biri bozuldu, anladığım kadarıyla sistem çok eski. Ocaktaki bazı yazılar, diyaloglar çok ilginç. Birbirlerine kenetlenmiş insanlar gördüm. Dünyanın en zor mesleği madencilik&[#]8230; İçeri girerken helalleşiyorlar, çıkarken &[#]8216;geçmiş olsun&[#]8217; diyorlar. Hakikaten madenci filmlerindeki gibi, ocakta çalışan insanların birbirine sağlam bağlarla bağlı olduğu belli... Zonguldak insanı, yıllarca TTK&[#]8217;da çalışmaya alışmış, bölge halkının yeni girişimcilere ve yeni iş imkânlarına ihtiyacı var. Ama bunun bölgede yeteri kadar uygulandığını göremedim. Burada zengin maden ocakları var. TTK, bu kadar özelleştirme ve küçülmeye gitmemeli, maden kaynağı ülke için önemlidir. Bu tür ülke menfaati ve geleceği için önemli kaynaklarda kar gözetilmemelidir&[#]8221; dedi.

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Zonguldak ve yerel basın hakkında Özgentürk&[#]8217;e bilgiler verdi.

&[#]8220;Seni Seviyorum Rosa&[#]8221; adlı filmin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan usta sanatçı Işıl Özgentürk, bu filmi ile dünya çapında birçok ulusal ödül ve 1992 yılında 11&[#]8217;inci İstanbul Film Festivali&[#]8217;nde Jüri Özel Ödülü&[#]8217;nü aldı. &[#]8220;İstanbul Annendir Çocuğum&[#]8221; adlı belgeseli ile sesini bir kez daha tüm dünyaya duyuran ünlü sanatçı, &[#]8220;Kuş Ne Yana Öter?&[#]8221;, &[#]8220;Mavi Karaca&[#]8221; gibi çocuk masallarına da imza attı. Özgentürk, Cumhuriyet Gazetesi&[#]8217;nde &[#]8220;Sanata Bakış&[#]8221; ve &[#]8220;Al Gözüm Seyreyle&[#]8221; gibi unutulmaz köşelerin de sahibidir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
100 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
145 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
597 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
807 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
870 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
554 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1495 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
906 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
212 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI