Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

TERSANELERİN YERİNE, LİMAN YAPILSIN!

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli&[#]8217;de adeta can çekişen tersaneler konusunun çözümü adına farklı bir öneri ortaya koyan Kdz. Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve A.D Kara ve Deniz Acentesi Sahibi Ali Doğru, tersane sahiplerine devlet tarafından kapatma teşviki verilmesi gerektiğini belirterek, kapanan tersanelerin yerine liman yapılmasını gerektiğini söyledi.

Doğru, Gazetemiz Gündem&[#]8217;e tersaneler ve denizcilik sektöründe yaşanan sıkıntılar ve gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünyada gemi bolluğunun yaşanması sebebiyle kolay kolay kimsenin gemi yaptırmayacağını belirten Doğru, &[#]8220;Ben 27-28 yıldır bu işi yapıyorum. Ereğli ilçesi Gülüç beldesinde bulunan Tersanelerle ilgili hiç olumlu şey düşünmüyorum. Dünyada bu kadar çok gemi varken ve sayısı bu kadar çok fazlayken, kim ne diye gemi yaptırsın? Bana göre devlet firma sahiplerine Tersaneyi kapatma teşviki vermesi gerekiyor. Bu konuda Devlet bir tespit yapacak. Tersanenin değeri neyse; 10 milyon dolar, 50 milyon dolar tersane başına para ödenmeli. (Arkadaş ben sana bu tersaneyi veriyim) dedikten sonra, Bu tersanelerde özel şahıslara satılacak. Onlarda bu bölgeye liman yapacaklar.  Hem Ereğli için çok konuşulan liman sorunu çözülecek, hem tersane sahipleri borçlarını ödeyebilecektir&[#]8221; dedi

EREĞLİ&[#]8217;YE 2 ACENTE YETER

Kendi sektörlerinde Ereğli&[#]8217;de 6 firmanın acentelik yaptığını hatırlatan Doğru, Bu sayının fazla olduğunu mevcut işi iki tane firmanın çok rahat yapabileceğini ifade etti.

2014 yılının Ereğli&[#]8217;nin en güzel yılı olacağını da öne süren Doğru, &[#]8220;Ben şimdi size kendi duygularımı söyleyeyim. Görüneni söyleyeyim. Artık Kdz . Ereğli basında yazılanlar gibi olmayacak, 2014 yılı bundan sonra Ereğli&[#]8217;nin en güzel yılları olacak. Artık krizin dibini gördük, dünya da gördü artık. 2014 yılı bölgemiz için altın yıl olacak!&[#]8221; dedi.

ERDEMİR&[#]8217;DEN DAHA FAZLA FAYDALANIYORDUK

Eskiden Erdemir&[#]8217;den çok fazla faydalandıkları, şimdi ise eskisi gibi faydalanamadıklarını savunan Doğru, &[#]8220;Kdz Ereğli için konuşuyorsak eğer,  ERDEMİR var, boru fabrikaları vardır. Onlarla yük getirip onlarla yük götürebiliyoruz. ERDEMİR&[#]8217;den faydalanamıyoruz. Bütün her şeyi kendi bünyesinde yapıyor. Ben ve diğer arkadaşlarımızda, tüm Ereğli&[#]8217;nin gözüyle bunu söylüyorum.  ERDEMİR bütün hepsini kendi yapmaya, çözmeye çalışıyor ve beceriyor da. Özel bir şirket kafasıyla çalışıyor, devlet kafasıyla değil. Tabii ki kar amacı güdecek. Belki ben alsaydım Erdemir&[#]8217;i bende aynı şekilde yönetecektim&[#]8221;

BİZİM GÖREVİMİZ BELLİ

Acente olarak armatörler ve kiracılılar adına çalıştıklarını ifade eden Doğru sözlerini şu şekilde sürdürdü:

&[#]8220;Ben 27-28 yıldır bu işi yapıyorum. Yaptığımız iş dünyanın en keyifli en zevkli işi. Şu anda Türkiye de en fazla gelişen sektör bizim sektör, lojistik sektörü. Bütün üniversiteler lojistik bölüm açıyor. Bunların bir bölümü deniz işletmeleri yönetimidir. Elaman yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizde okullara girip dersler veriyoruz. Artık elamanları çok bilinçli yetiştiriyoruz. Avrupa birliği ayarında eleman yetiştiriyoruz. Çok iyi derecede İngilizce bilecek çok iyi derecede mesleğini bilecek. Bu iş bir dünya işi, Ereğli&[#]8217;nin veya Türkiye&[#]8217;nin işi değil. Bu işi yapan arkadaş hangi ülkeye giderse gitsin; bu işten para kazanır. Biz armatörler, kiracılar adına iş yaparız, Biz gemi Kdz. Ereğli&[#]8217;ye geldiği zaman gümrüğe, otoriteye götürürüz, kim bunlar liman başkanlığı vardır, sahil sağlık vardır, gümrük müdürlüğü, emniyet müdürlüğü, bu kurumların kontrolünü yapmalarını sağlarız. Gemi hangi limana yanaşacaksa, onlarla görüşürüz, gemiyi yanaştırırız, alıcılarala irtibata geçiririz, gemiyi tahliye ve yükleme yapmak için hazır hale getiririz. İşlem bittikten sonra aynı işlemi gelişte yaptığımız gibi dönüşte de tersini yaparız. Bu arada gemiye kumanya veririz, yakıt verilir, personel değişikliğini yapar. Her türlü işten sorumluyuzdur. Bir nevi gemi Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye yanaştığı andan itibaren geminin sahibi biz oluruz.  Armatörler adına veya gemiyi kiralayanlar adına biz burada işlemlerini yaparız.

Bu işi yapmak için çok iyi İngilizce bilmek gerekiyor, yetişmek lazım. Bir armatör veya kiracı tanıyacaksın.&[#]8221;

ERDEMİR LİMANI YOĞUN

Kdz. Ereğli limanının korunaklı bir liman olduğuna da dikkat çeken Doğru sözlerini şu şekilde tamamladı:

&[#]8220;Yatırımcı garanti istiyor. Mesela Liman haklı olarak garantisi istiyor. Biz gemiyi buraya getirdiğimiz zaman şöyle bir sorun yaşıyoruz. Erdemir gemiyi liman yanaştırmakta bir sorun çıkarmıyor. Ama gemiler günlük tutulur, geminin büyüklüğüne küçüklüğüne göre günlüğü; 5 bin dolardır, 10 bin dolardır, 50 bin dolardır.  Sen üçüncü şahıs gemisini,  (Şu anda doluyum almıyorum) dersen o adamın kaybedeceği günlük para çok olur. O yüzden Erdemir in kendi işi var,  limanı var!  Tamam, alıyor! Doğru ama bizim işimizi halletmiyor. Buraya gelemiyorlar. Burası ne kadar güzel, ne kadar korunaklı bir Liman. Karadeniz&[#]8217;de böyle bir liman yok!&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1518 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
925 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
219 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI