Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

MECLİS´TE TANSİYON YÜKSEKTİ

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye Meclisi&[#]8217;nin, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay arasında yine sert tartışmalar yaşandı.

Kent kart uygulaması ve meclis kararlarının oylaması noktasında yaşanan gerginliklerde ikili sık sık karşı karşıya gelirken, özellikle mecliste kararı çıkmamış olan Kent Kart&[#]8217;ın ilgili Kooperatif tarafından satışa sunulmasının meclise karşı yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendirildi.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago, 5 TL&[#]8217;ye aldığı Kent Kartı göstererek, &[#]8220;Biz şimdi neyin satışını onaylıyoruz. Bu işin satışına başlanmış bile demesi üzerine Posbıyık, &[#]8220;ben o kartları satanların kulağını çekerim. Ayıp etmişler. Onaylanmamış bir kararın satışı yapılmaz&[#]8221; dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında toplanan Belediye Meclisi gündeminde yer alan maddeleri görüştü.

Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı meclise Posbıyık ile Kalay&[#]8217;ın tartışması damgasını vurdu.

Ereğli İlçesi&[#]8217;nde, Belediye Meclisi Mart Ayı 1. Toplantısı gerçekleştirildi.
Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;ndeki nikah salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem dışı konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli yeni terminal inşaatı ihalesinin 13 Mart&[#]8217;ta yapılacağını söyledi.
Yapılacak terminalin Batı Karadeniz&[#]8217;in en modern terminali olacağını savunan Posbıyık, yapılacak diğer hizmet ve yatırımlarla ilgili şöyle dedi:
&[#]8220;Piknik alanını ihaleye verdik. Bu yıl işler ters gitmez, Şehircilik Bakanlığı&[#]8217;ndan da izin gelirse, Göztepe&[#]8217;yi halkın kullanımına açacağız. İlçe merkezideki bisiklet yolları yapmaya devam ediyoruz. Kepez ve Süleymanlar mahallelerinde Cumhuriyet Halk evi yapıyoruz. Solak yol ayrımında içinde mini futbol sahası ve fitness aletlerinin de bulunduğu bir alan yaratıyoruz. Meslek Yüksek Okulu çevresindeki piknik alanının da ihalesi yapıldı. Yalı Caddesi&[#]8217;nden sahile geçiş köprüsü yapılıyor. Bazı camilerin cenaze namazlarında kullanılan üzeri açık bölümlerinin çadırla kapatılması ihaleleri yapılacak. Bu sezon 100 bin metrekare emisyon asfalt, 50 ton civarında da sıcak asfalt yapacağız. Bu ve benzer yatırımlarla yaz ayları ilçe şantiyeye çevrilecek.&[#]8221;

5 MADDE VARDI

Oturumun açılmasının ardından Posbıyık&[#]8217;ın gündemdeki 5 maddeye ilave olarak, &[#]8220;Sözleşmeli Personel İstihdam edilmesinin görüşülmesi, Boş memur kadrolarında unvan ve derece değişikliği yapılması, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Müdürlüğü&[#]8217;nün tek müdürlük altında birleştirilmesinin ve Bilgi İşlem Müdürlüğü&[#]8217;nün iptal edilmesi, Mezarlıklar Müdürlüğü Biriminin oluşturulması ve kadro ihdası yapılması ile Konuk Evi&[#]8217;nin tahsis şeklinin değiştirilmesi&[#]8221; maddelerini sundu.
AK Parti grubu da, &[#]8220;Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin yasa gereği Kadın Sığınma evi oluşturma zorunluluğu bulunduğu, buna karşı belediyenin öyle bir çalışma yapıp, yapmadığına, yapılmadıysa bundan sonraki süreçte yapılması istemi&[#]8221;ne ilişkin madde ile &[#]8220;Belediyeye ait otoparkların pazar günleri olduğu gibi esnafa katkı sağlaması adına cumartesi günleri de ücretsiz olması talebi&[#]8221;ni içeren maddenin gündeme alınmasını istedi.

SATIŞ SIKINTI YARATIR
Bu arada, CHP&[#]8217;li üyeler Abdulkadir Sözer, Hasan Pınarcık, Fevzi Ekşi, Halil Bozkuş ise 6 Şubat 2013&[#]8217;de yapılan Meclis toplantısında, belediyeye ait Müftü Mahallesi&[#]8217;nde bulunan taşınmazın satılması maddesinde, satılma kararı verilen arsanın yer ve konumunun aydınlatıcı bilgilendirme yapılmadan &[#]8216;6 parsel satışı&[#]8217; gibi gösterilip, aynı gün ek madde şeklinde Meclis&[#]8217;e getirilmiş olup, gerekli açıklamalarda bulunulmadığını ileri sürerek, yapılan araştırmada alanın Halk otobüslerinin bulunduğu alan olduğunu ve çok önemli bu arsanın satışının ilçe açısından sıkıntı yaratacağını&[#]8221; dile getiren dilekçelerini sundular.
Gündeme alınması talep edilen ek maddelerden &[#]8220;Kadın Sığınma Evi&[#]8221; Posbıyık&[#]8217;ın da oluruyla yapılan oylama sonucu gündeme alınması kabul edilirken, aynı durum, ücretsiz otopark ve halk otobüslerinin bulunduğu arsanın satışı konusunda olumsuz gerçekleşti.

BU İŞİ BİLMEZLER

AK Parti&[#]8217;nin cumartesi günleri de ücretsiz kullanılmasına yönelik talep üzerine konuşan Posbıyık, &[#]8220;Ekonomiyi bilmeyenler bu işi bilmezler. İsterseniz Salı, Çarşamba da ücretsiz yapalım, geçmiş dönemde olduğu gibi belediyeyi batıralım. Ondan sonra belediye halka hizmet etmiyor, asfalt yapmıyor diye eleştiriliyor. Böyle şey, böyle anlayış olmaz. Şahsen Belediye Başkanı olarak bu anlayışa karşıyım&[#]8221; dedi.
Bunun üzerine söz alan AK Partili Yusuf kalay ise &[#]8220;Bu önerge kendi kafamızdan çıkmış bir fikir değil, çarşı esnafının talebidir. Aynı zamanda geçtiğimiz Günlerde Kent Konseyi&[#]8217;nin ve Zonguldak Platformunun oluşturduğu brifingdeki katılımcılardan ortaya çıkan fikir olduğu için bize ilham kaynağı oldu. Faydalı olacağını düşünüyoruz. Yoksa belediyeyi batırmak gibi bir niyetimiz yok&[#]8221; yanıtını verdi.
Tekrar konuşan Posbıyık da, &[#]8220;Böyle bir şey yaptığımız zaman, dışarıdan alış, veriş yapmaya gelenler ticarethanelerin önünde arabalarını koyamıyor. Çünkü İhtiyaç sahipleri arabalarını buralara koyuyorlar ve 48 saat kalıyorlar. Bizim Ereğli&[#]8217;de mücadelemiz budur. Biz tatbikat yaptığımız için siz farkında olmayabilirsiniz&[#]8221; şeklinde konuştu. İstenen madde de yapılan oylama sonucu oy çokluğuyla gündeme alınmadı.&[#]8221;

SATILMAK İSTENEN ARAZİ TARTIŞMASI!
CHP&[#]8217;li 4 Meclis üyesinin halen halk otobüslerinin kullandığı ve geçmiş yıllarda belediyede &[#]8220;katlı otopark alanı olarak&[#]8221; belirlenen alanla ilgili konuşan Posbıyık, özellikle Meclis üyesi Halil Bozkuş&[#]8217;a yönelik sert sözlerde bulundu.
Yazıyı okuturken çok kızdığını söyleyen Posbıyık, şöyle dedi:
&[#]8220;Bu yazı okunurken, belediye başkanı olarak kızardım, utandım. Belediye meclis üyeleri paftadan anlamayabilirler. En azından ayağa kalkar, &[#]8216;ben bunu anlamadım, açıklar mısınız&[#]8217; diye sorar. Bu görevi dahi yapamayan bir belediye meclis üyesinin bu önergeyi vermek hangi akla sığıyor anlayamıyorum. Bu karar daha önceki Meclis&[#]8217;te AK Parti ve CHP&[#]8217;lilerin oy birliğiyle geçmiş. Eğer siz adadan, paftadan anlamıyorsanız -ki çok yerleriniz var Allah daha ziyade etsin ada ve paftayı en iyi sen bilirsin- medeni cesaretini gösteremiyorsan parmak kaldır ve deki: &[#]8220;Başkan ben bunu anlamadım izah et. Böyle garip bir önerge 20 yıl boyunca hayatımda görmedim, bundan sonra da göreceğimi zannetmiyorum. Hayret ediyorum, hayret ediyorum, hayret ediyorum.&[#]8221;
KALAY DİLE GETİRDİ

Posbıyık&[#]8217;ın konuşması üzerine aynı konuda söz alan AK Partili Kalay, şunları söyledi:
&[#]8220;Üzülerek ben de o gün karar veremeyen bir belediye meclis üyesi olarak konuşuyorum. O gün ek gündem olarak gelen bu maddede ada ve pafta okunmadı. Maddede &[#]8216;Müftü Mahallesi&[#]8217;ndeki belediye taşınmazının satışıyla alakalı&[#]8217; deniliyordu. Biz de bunu sorgulamadık. Biz de mimar ve mühendis arkadaşlarımla konuştuk. Meclis&[#]8217;te de buna ak parti gurubu olarak evet dediğimizi hatırlamıyoruz. Bu kadar önemli bir konunun da ek gündem maddesi olarak gelmesi ayrı bir konudur. AK Parti grubu olarak alınan bu kararı kesinlikle reddediyoruz. Hatta iptalini talep ediyoruz. CHP&[#]8217;li arkadaşlarla da konuştum, böyle bir satıştan haberleri dahi yok.&[#]8221;
Meclis Üyesi Bozkuş da, aynı konuda CHP&[#]8217;li diğer üyelerin de ilgili yerin neresi olduğu konusunda tam olarak anlamadıklarını ifade etti.
Kalay&[#]8217;ın &[#]8220;ilgili alan panoda gösterilerek izah edilseydi, daha anlaşılır olurdu. Biz burada size güvenmekle hata yaptık&[#]8221; sözleri üzerine Posbıyık ise &[#]8220;okuma yazman var. Burası ticaret alanı, imarını siz yaptınız. İsteğim gibi satarım, burası bana miras kalmadı, bu arsaları ben ürettim. Bana Cöbekoğlu&[#]8217;ndan miras kalmadı&[#]8221; diye tepki verdi.
Kalay da belediyece çekilen kamera kayıtlarını isteyeceğini, olmadığı taktirde ise hukuki yollara başvurabileceklerini ifade ederek, &[#]8220;bu arsanın satışı Ereğli&[#]8217;nin planlanması açısından çok tehlikelidir. Kaldı ki biz kaymakamlık ve adliye binalarının olduğu alanları belediyeye kazandırmaya çalışıyoruz&[#]8221; dedi.
Maddenin gündeme alınması istemi 7 kabule karşı CHP&[#]8217;lilerin oy çokluğu ile reddedildi. Buna karşılık AKP grubu da Posbıyık&[#]8217;ın gündeme aldırmak istediği 5 maddenin tamamının gündeme alınması istemini reddetti.ancak yapılan oylamada maddeler oy çokluğu ile kabul gördü.
Devam eden Meclis&[#]8217;te, önceki meclis toplantılarda gündem alınan bir maddedeki, &[#]8220;sehven maddi yazım hatası yapıldığının&[#]8221; düzeltilmesine yönelik maddenin oylanması öncesi söz alan Kalay, Posbıyık&[#]8217;a hitaben&[#]8220;demin söylediğinizle çelişiyorsunuz. Demek ki sehven de hatalar yapılabiliyor. Bu çok önemli. Burada tekrar göre dönüyorum ve geçen ay yapılan meclis toplantısında alınan karar hatadır. O karardaki oy birliği ifadesinin kaldırılıp, oy çokluğu yazılmasını talep ediyorum&[#]8221; dedi.
Ancak Kalay&[#]8217;ın talebi rağbet görmedi.

TAŞIMA KARTLARINDAKİ ÇELİŞKİ!
Gündemde yer alan, &[#]8220;Halk Otobüslerinde kullanılacak kart sistemindeki fiyatların oylanmasına&[#]8221; ilişkin madde de ilginç gelişme yaşandı.
Halk otobüslerinde kullanılacak biniş kartlarının satışındaki fiyat uygulamasıyla ilgili bilgi almak isteyen Kalay&[#]8217;a bilgi aktaran Posbıyık &[#]8220;kart almayan sivil 2 lira, kartı olan ise 1 lira 75 kuruş, ödeyecek. Öğrenci de ise kartı olmayan 1 lira 50 kuruş, kartı olan 1 lira 25 kuruş ödeyecek. İlk alımda kart 5 lira ve bu kartlar 10 yıl kullanılabilecek. Kartın ilk alım fiyatı diğer illere göre daha ucuzdur&[#]8221; dedi
Kalay, bu konuda araştırma yaptıklarını ve alt yapısının hazır olmadığını dile getirerek, &[#]8220;bu kartları kısa sürede temin edemeyecekleri için uzun süre yüksek fiyattan ücret ödemek zorunda kalacaklardır. Biz burada neyi oyluyoruz, onu da merak ediyorum. Sanıyorum bu kartların 5 lira olmasını oylayacağız ve Meclis kararı alınacak. sonra da 5 liraya satılacak ise bugün böyle bir duyum aldım, Meclis kararı alınmadığı halde kart satışları başlamış. Esra (Alpago) hanım da 5 lira ödeyerek bana kart aldı. Eğer bu kart 5 liraya satılıyorsa biz burada neyi oyluyoruz.&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;KULAKLARINI ÇEKECEĞİM!&[#]8221;
Posbıyık&[#]8217;ın ilgili birim müdürüne &[#]8216;satışın başlayıp başlamadığını&[#]8217; sorması üzerine müdürün &[#]8216;başlamadı cevabı alması üzerine de Alpago&[#]8221; bu kartı çalmadım. Satış noktalarında satılıyor&[#]8221; demesi üzerine Posbıyık&[#]8217;da &[#]8220;şimdi ben de kızdım, öyle şey mi olur, kulaklarını çekeceğim onların&[#]8221; dedi.

TARKAN ÜCRETSİZ GELECEK
Festival için şartlı bağış toplanması konusunda Meclis&[#]8217;ten yetki alınması maddesinde 4 CHP&[#]8217;li, 3 AKP&[#]8217;linin red oyu kullanıldığı AKP&[#]8217;li İskender Özalp ile diğer CHP&[#]8217;li Meclis üyelerinin kabul oyu ile oy çokluğu ile şartlı bağış toplaması kabul edildi.
Bu sırada karşılıklı yapılan konuşmalarda AKP&[#]8217;li Kalay&[#]8217;ın, &[#]8220;20 yıldır festivalden dolayı Ereğli&[#]8217;den 60 milyon lira şehir dışına çıkmıştır. Festival Ereğli&[#]8217;ye ne getirdi?&[#]8221; şeklindeki eleştirisine Posbıyık, ilginç yaklaşımlarla yanıt verdi:
&[#]8220;Eğer belediye başkanlığından ayrılırsam bu festivalleri bu şekilde kimse yapamaz. Ereğli bütçesinden festival için para harcayamazsın. Bu konuda hep yanlış ve yalan söylüyorlar. Esnaftan para toplayamazsın. Festival için 50 lira, 100 lira, bin lira 5 bin lira festival için yetmez. Bazı çakma gazeteciler 3-4 milyon lira para harcandığını yazıyorlar. Ne alakası var. Tarkan benim için bedavaya geliyor. Bu ikili ilişkilerdir, meziyettir. Bu paraları fabrika yapılsın diye verilmiyor, festival yapılsın diye veriliyor. 10 yıldır ağır şartlarda yaşam mücadelesi veren insanların 3 gün kafalarını siliyorum, Ereğli&[#]8217;nin reklamını yapıyorum. Festival yaptığım zaman siyasi rantım yükseliyor. Ben sağ olduğum sürece burada festivaller yapılacak. Festivalden Ereğli Belediyesi para kazanıyor. Nasıl oluyor diyenler varsa, bunu herkes beceremiyor. Ereğli&[#]8217;de beni fazla tanımazlar, Türkiye&[#]8217;de daha çok tanırlar. Nereye elimi atarsam koparırım.&[#]8221;

Yorumlar

Ünal Savaş 11 Yıl Önce

20. ŞOV FESTİVAL İÇİN SAĞLANACAK KAYNAĞIN TEMELİ OLAN “ŞARTLI BAĞIŞLAR” İÇİN BELEDİYE MECLİS KARARININ ALINDIĞI KRİTİK OYLAMADA BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINA KATILARAK;

KİŞİSEL MENFAATLER YERİNE, HALKIN MENFAATLERİNİ ÖN PLANDA TUTARAK HAYIR OYU VEREN DEĞERLİ CHP´ Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ SAYIN HALİL BOZKUŞ, SAYIN HASAN PINARCIK, SAYIN ABDÜLKADİR SÖZER VE SAYIN FEVZİ EKŞİ BEYE;

EVİNE İKİ EKMEK GÖTÜRME DERDİNDE OLAN ZOR DURUMDAKİ HALKIMIZIN, ASGARİ ÜCRETE DAHİ ÇALIŞMAK ZORUNDA KALAN AMA İŞ BULAMAYAN GENÇ İŞSİZLERİMİZİN, PSİKOLOJİK BUNALIMA GİREREK İNTİHARA KALKIŞAN VATANDAŞLARIMIZIN, SİFTAH YAPAMAYAN, SATIŞ YAPAMAYAN, KEPENK KAPATARAK İCRALIK DURUMA DÜŞEN ESNAF VE İŞADAMLARIMIZIN HİSLERİNE VE BEKLENTİLERİNE TERCÜMAN OLDUKLARI DEMOKRATİK DİK DURUŞLARI İÇİN,

SONSUZ TEŞEKKÜRLER VE TEBRİKLER

“FESTİVAL YAPTIĞIM ZAMAN SİYASİ RANTIM YÜKSELİYOR. EREĞLİ’DE BENİ FAZLA TANIMAZLAR, TÜRKİYE’DE DAHA ÇOK TANIRLAR.” HALİL POSBIYIK, KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI

“TAKİP EDİLEN AMAÇLAR HİÇBİR ZAMAN KİŞİSEL OLMAMALIDIR. GEÇMİŞ SİSTEMLERE BAĞLI KALANLAR VE GELENEKLERDEN SIYRILAMAYANLAR HİÇBİR ZAMAN MODERN BİR DEVLET MEYDANA GETİREMEZLER.” M.KEMAL ATATÜRK

HALİL BEY, LÜTFEN KENDİ SİYASİ RANTINIZI DEĞİL EREĞLİ´Yİ DÜŞÜNÜZ. SADECE KİŞİSEL ŞOVUNUZA HİZMET EDEN BU FESTİVALİ (KARNAVAL) ARTIK DÜZENLEMEYİNİZ. BÖYLESİ BİR LÜKSÜNÜZ ARTIK KALMAMIŞTIR. BU KİŞİSEL ŞOV FESTİVALİNİZİ KİMİN PARASIYLA, HANGİ KAYNAKLA VE NE KADARLIK BİR BÜTÇEYLE YAPIYORSUNUZ. ÜÇBEŞ SANATÇIYA PEŞKEŞ ÇEKEREK İSRAF ETTİĞİNİZ BU KISITLI KAYNAKLARIMIZA HİÇ Mİ? KİMSENİN İHTİYACI YOKTUR. LÜTFEN SÖYLER MİSİNİZ?

HALİL BEY, HALKIMIZLA BİRLİKTE, KİŞİSEL ŞOV FESTİVALİNİZİN (KARNAVAL) ZORAKİ SPONSORU OLAN ESNAF VE İŞ ADAMLARIMIZI DA SIKINTIYA SOKAN BÖYLESİ BİR KAYNAK İSRAFINA SON VERMEK İÇİN SİZİ VE BELEDİYE MECLİSİNDE “ŞOV FESTİVALİNİZ İÇİN ŞARTLI BAĞIŞ TOPLANMASI KARARINA” OY VEREN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİ BU KARARLARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMEYE DAVET EDİYORUM.

HALİL BEY; ŞUNU ASLA UNUTMAYINIZ Kİ; SADECE ÜÇ GÜNLÜK ŞOV KARNAVALINIZ İÇİN İSRAF ETTİĞİNİZ BU KISITLI KAYNAKLARIMIZ, BİR SONRAKİ NESLİMİZİ YANİ ÇOCUKLARIMIZI AÇ VE İŞSİZ BIRAKMAK UĞRUNA VAR OLANI İSRAF ETMEMİZ, TÜKETMEMİZ DEMEKTİR. HER KAYNAĞIN BİR SONU VARDIR VE BU KAYNAKTA ARTIK TÜKENMİŞTİR.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“İNANIYORUM Kİ, BİR GÜN HERKES FESTİVALE HAYIR DİYECEK.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1519 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
926 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
885 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI