Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

EMEĞİN BAŞKENTİ, EMEKLİ BAŞKENTİ OLDU

gundemeregli.com-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, yaşanan İmralı sürecine değinerek, &[#]8220;İmralı diye bir ada devleti kurdular biliyorsunuz. İktidarın nabzı İmralı&[#]8217;da atıyor&[#]8221; dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç Zonguldak´ta partililerle yaptığı kahvaltının ardından düzenlediği basın toplantısında, hükümeti eleştirdi. İmralı sürecini değerlendiren Haluk Koç, &[#]8220;Konuyla ilgili arkadaşlarımızın önayak olacağı iktidarı uyaracağı bir süreci yaşatacağız. Ama iktidarın uyanmaya niyeti yok. Şimdi de denizdeyiz. İmralı diye bir ada devleti kurdular biliyorsunuz. İktidarın nabzı İmralı&[#]8217;da atıyor. İktidarın gözü kulağı İmralı&[#]8217;da, Marmara&[#]8217;da bir ada adı olmaktan çıkartıldı. Sanki bir devlet merkezi, politika üretme merkezi, bir siyaset olarak karar alma merkezi, dün söyledim Ankara&[#]8217;daki basın toplantısında İmralı-Ankara, Ankara-İmralı, İmralı-Kandil, Kandil-İmralı, Avrupa-İmralı, İmralı-Avrupa, tarifeli kurye seferleri düzenleniyor. Böyle bir süreçteyiz&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;GELDİK YALANCI TARTIŞMALARINA&[#]8221;
&[#]8216;Yalancı&[#]8217; tartışmasına da değinen Koç, &[#]8220;Baktığınızda geldik &[#]8216;yalancı&[#]8217; tartışmalarına, üzülerek izliyorum. 3 dönemdir CHP içerisinde değişik görevler yapmış bir arkadaşınızım. Bugün Türkiye&[#]8217;de sergilenen siyaset düzeyinden Başbakan&[#]8217;ın ortaya koyduğu bu siyaset jargonundan ben utanıyorum. Kılıçdaroğlu, biliyorsunuz yalan söylemekle itham etti. Ağır diyebilirsiniz ama haklıydı. Çünkü her gün milletin gözünün içine baka baka dün söylediğini unutup, sanki onlar hiç söylenmemiş gibi, hani bugün yeni bir gün yeni şeyler söylerim. Dün söylenen nasıl olsa unutulur. Biz balık hafızalıyız. Artık insanın burasına geliyor. Sosyal medyada bir video paylaşıldı. Başbakanın bir tarihte söylediğiyle başka bir zaman sonra söyledikleri karşı karşıya getirildi. Ekranda iki tane başbakan, birbirlerine bakıyorlar. Bu videonun sosyal medyada dolaşması başbakanın talebiyle yasaklandı. Dünya&[#]8217;da ilk defa Türkiye&[#]8217;de bir Başbakan kendi yaptığı konuşmaların halkla buluşmasını engelliyor&[#]8221; dedi.

&[#]8220;BENİM MUHATABIM HÜSEYİN ÇELİK&[#]8221;
Muhatabının Hüseyin Çelik olduğunu belirten Haluk Koç, şunları dedi:
&[#]8220;Medya ancak Başbakanlığın müsaade ettiği kadar verebiliyor. Üzülerek söylüyorum. Benim muhatabım iktidar partisinden Hüseyin Çelik, başkan yardımcısı ve parti sözcüsü, Çelik açıklama yaptığında dikkat edin. 20 kanal akışını keser, hepsi naklen yayına geçer. Ben haftada bir defa parti adına açıklamada bulunuyorum. 20 dakika, akşam 30-45 saniye değişik haber kanallarında görebilirsiniz. Naklen yayın yok, bilgi verme yok, son olarak önemli bir gazetemize yapılan baskıyı biliyorsunuz. Süreci sorgularsan sen barış istemiyorsun. Sen çözümden yana değilsin. Sen kan akmasını istiyorsun. Yazarsan gazeteci olarak, işinden olursun. Kovulursun ya da talimatla kovdurulursun. Bu yaşadığımız süreç demokrasi değildir. Yargı tamamen majestelerinin yargısı haline dönüştürüldü. Daha geçen gün Kayseri Büyükşehir Belediyesi&[#]8217;ndeki yolsuzluklarda ayyuka çıktı. &[#]8216;Ama hükümet soruşturma izni vermiyor. Yargıya baskı yapıyor. Süreci tersine çeviriyor&[#]8217; dedim diye 20 bin TL&[#]8217;lik tazminat davası açıldı. Ben alışkınım mahkemelerde uğraşmaya, süreci anlatmaya çalışıyorum&[#]8221; ifadelerini kullandı. Demokrasinin halkın iradesine dayanan bir rejim olduğunu söyleyen Koç, şöyle devam etti:
&[#]8220;Sandıktan bu şekilde çıkıp kendisini oraya getiren hak ve özgürlükleri budamaya başlayarak daha farklı bir rejime yönelenlerin tarihte örnekleri vardır. Faşizm ille bir eylül sabahı tankla topla tüfekle ya da radyolarda davudi bir sesin okuduğu kahramanlık türküleriyle gelmez. Faşizm bu şekilde sandıktan çıkarak, hak ve özgürlükleri kısıtlayan bir baskı rejimi olarak da apoletsiz, tanksız ve sivil şekilde gelebilir. Türkiye´nin başına çöreklenen bugün budur CHP her tür saptırma ve yanılmaya rağmen, demokrasi mücadelesini de devam edeceğiz.&[#]8221;

ZONGULDAK PROGRAMI
İki gün boyunca Zonguldak&[#]8217;ta çeşitli ziyaretlerde bulunacaklarını belirten Koç, Zonguldak ile ilgili de şunları kaydetti:
&[#]8221;Zonguldak il örgütümüzün düzenlediği 2 günlük program için Zonguldak&[#]8217;tayız. Hemen hemen her hafta yurdun değişik yerlerinde CHP örgütlerinin çalışmalarına katılmak için, Ankara&[#]8217;da neler olup bitiyor, Türkiye Ankara&[#]8217;dan nasıl gözüküyor? Gittiğimiz yerlerden nasıl Ankara&[#]8217; nasıl gözüküyor. Bütün bunları değerlendirebilmek için birçok genel merkez yöneticisi arkadaşımız bu konuda değişik bölgelerde çalışıyorlar. Bu hafta Perşembe ve Cuma günleri Zonguldak&[#]8217;tayız. Birçok beldemizi dolaşacağız. Merkezde ziyaretlerimiz var. Sonra Kilimli, Çatalağzı, Muslu beldelerini ziyaret edeceğiz. Ciddi sorunların olduğu bölgelerde var. Yarın da Kdz. Ereğli ve Alaplı programımız var. Hem dert dinleyeceğiz. Hem kendi görüşlerimizi aktaracağız. Ankara&[#]8217;dan siyasetin okunması biraz farklıdır. Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu CHP çok abartır. Bu CHP biri beş yapar böyle bir olay yoktur. Türkiye tarihin ön ciddi kavşak noktalarından geçiyor. Tarihin bu dönemini Türkiye&[#]8217;den etnik ya da dinici siyasetin esiri olarak yaşanması isteniyor.&[#]8221;

&[#]8220;ZONGULDAK EMEKLİ BAŞKENTİ OLDU&[#]8221;
Haluk Koç Zonguldak&[#]8217;ın emekli kenti olduğunu ifade ederek, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;la temel sorunlarından biri üretmesine rağmen, küçülmeye devam eden kentlerden bir tanesi olmasıdır. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ekonomiye temel bir ivme veren destek noktası oluşturan Zonguldak yıllar ilerledikçe daha farklı bir konuma sürüklendi. Zonguldak deyince aklan gelen emeğin başkentiydi. Şimdi Zonguldak deyince emeklinin başkenti demek daha doğru olur. Çok sayıda emeklinin kenti taşıdığı süreçten geçiyoruz. Zonguldak Türkiye ekonomisine kattığının çok daha azını devletten kamu yatırımı olarak alan bir kent durumundadır&[#]8221; dedi.
Yorumlar

Ünal Savaş 11 Yıl Önce

SAYIN KOÇ, SİZ YANLIŞ TANIMLAMADA BULUNMUŞSUNUZ.! DOĞRUSUNU BEN SİZE SÖYLEYEYİM. UMARIM BİR ÇÖZÜM YOLU ÜRETİRSİNİZ.

SÜREKLİ OLARAK KURUM, KURULUŞ, ÖRGÜT VE KİŞİLERİN BİRBİRLERİYLE OLAN KISIR POLİTİK ÇEKİŞMELERİNDEN, KAVGALARINDAN DOLAYI EMEĞİN BAŞKENTİ ZONGULDAK VE ZONGULDAK EREĞLİSİ EMEKLİ BAŞKENTİ DEĞİL, BİR BEBEĞİN YÜRÜMEDEN ÖNCEKİ EMEKLEMESİ GİBİ [ct]EMEKLEYEN BAŞKENT[ct] OLMUŞTUR.

“BÜYÜK İŞLER, MÜHİM TEŞEBBÜSLER, ANCAK ORTAK ÇALIŞMA İLE TEMİN EDİLEBİLİR.” M. KEMAL ATATÜRK

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU M. KEMAL ATATÜRK´ÜN BİZE MİRAS BIRAKTIĞI İLKELERİ VE TAVSİYELERİ GEREĞİNCE; ZONGULDAK´IN VE ZONGULDAK EREĞLİ’MİZİN BİRİKMİŞ SORUNLARINI ANCAK VE ANCAK ORTAK AKIL VE ORTAK ÇALIŞMA İLE ÇÖZEBİLİRİZ. BAŞARI ANCAK BÖYLE MÜMKÜNDÜR. BUNUN DIŞINDAKİ HER TÜRLÜ KİŞİSEL VE LOKAL GİRİŞİMLER, ÇABALAR, GAYRETLER BEYHUDEDİR. TABİRİ CAİZSE HAVANDA SU DÖVMEKTİR. BU KENDİ KENDİMİZİ KANDIRMAKTAN ÖTEYE GEÇEMEZ. ATALARIMIZ BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR DİYE BOŞUNA SÖYLEMEMİŞLER.

İŞİN EN ACI TARAFI; ATATÜRKÇÜ BİR KENTİZ DİYE SÜREKLİ OLARAK ÖVÜNDÜĞÜMÜZ ZONGULDAK VE KDZ. EREĞLİ´ MİZDE ATATÜRK´ÜN İZİNDEYİZ??? DİYORUZ AMA BİZ BAŞKA TÜRLÜ İZİNDEYİZ. YANİ İZİNDE TATİLDEYİZ. İYİ TATİLLER...!!!

SÖZÜN ÖZÜ -1)
“TAKİP EDİLEN AMAÇLAR HİÇBİR ZAMAN KİŞİSEL OLMAMALIDIR. GEÇMİŞ SİSTEMLERE BAĞLI KALANLAR VE GELENEKLERDEN SIYRILAMAYANLAR HİÇBİR ZAMAN MODERN BİR DEVLET MEYDANA GETİREMEZLER.” M.KEMAL ATATÜRK

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“BİR ARAYA GELMEK SADECE BİR BAŞLANGIÇTIR. BİR ARADA KALMAK YA DA TUTMAK BÜYÜK BİR İLERLEMEDİR. BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSE GERÇEK BİR BAŞARIDIR.” HENRY FORD

SÖZÜN ÖZÜ -3)
“SORUNLAR O SORUNLARI OLUŞTURAN DÜŞÜNCE DÜZEYİNDE ÇÖZÜLEMEZLER” ALBERT EINSTEIN

SÖZÜN ÖZÜ -4)
“EĞER DAİMA HER ZAMAN YAPTIĞINIZI YAPARSANIZ, DAİMA HER ZAMAN ULAŞTIĞINIZ SONUCA ULAŞIRSINIZ.” JOHN C. MAXWELL

SÖZÜN ÖZÜ -5) “KAVGANIN KAZANANI YOKTUR, YA KAYBEDERSİNİZ YA DA DAHA ÇOK KAYBEDERSİNİZ.” ALBERT EİNSTEİN

SÖZÜN ÖZÜ - 6) “BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR” ANLAMAYANLARA BİR DE İNGİLİZCESİNİ YAZAYIM “TWO HEADS ARE BETTER THAN ONE”

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNDE; HİÇ KİMSELERİ ÖTEKİLEŞTİRMEYEN BİRLİK VE BERABERLİKLERİN EN KISA SÜREDE SAĞLANARAK, EMEKLEYEN DEĞİL, YÜRÜYEN DEĞİL, DAİMA İLERİYE KOŞAN BİR ZONGULDAK VE ZONGULDAK EREĞLİSİ DİLEKLERİMLE...

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, Quality volunteer

Ünal Savaş 11 Yıl Önce

SAYIN KOÇ, SİZ YANLIŞ TANIMLAMADA BULUNMUŞSUNUZ.! DOĞRUSUNU BEN SİZE SÖYLEYEYİM. UMARIM BİR ÇÖZÜM YOLU ÜRETİRSİNİZ.

SÜREKLİ OLARAK KURUM, KURULUŞ, ÖRGÜT VE KİŞİLERİN BİRBİRLERİYLE OLAN KISIR POLİTİK ÇEKİŞMELERİNDEN, KAVGALARINDAN DOLAYI EMEĞİN BAŞKENTİ ZONGULDAK VE ZONGULDAK EREĞLİ´Sİ EMEKLİ BAŞKENTİ DEĞİL, BİR BEBEĞİN YÜRÜMEDEN ÖNCEKİ EMEKLEMESİ GİBİ [ct]EMEKLEYEN BAŞKENT[ct] OLMUŞTUR.

“BÜYÜK İŞLER, MÜHİM TEŞEBBÜSLER, ANCAK ORTAK ÇALIŞMA İLE TEMİN EDİLEBİLİR.” M. KEMAL ATATÜRK

CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU M. KEMAL ATATÜRK´ÜN BİZE MİRAS BIRAKTIĞI İLKELERİ VE TAVSİYELERİ GEREĞİNCE; ZONGULDAK´IN VE ZONGULDAK EREĞLİ’MİZİN BİRİKMİŞ SORUNLARINI ANCAK VE ANCAK ORTAK AKIL VE ORTAK ÇALIŞMA İLE ÇÖZEBİLİRİZ. BAŞARI ANCAK BÖYLE MÜMKÜNDÜR. BUNUN DIŞINDAKİ HER TÜRLÜ KİŞİSEL VE LOKAL GİRİŞİMLER, ÇABALAR, GAYRETLER BEYHUDEDİR. TABİRİ CAİZSE HAVANDA SU DÖVMEKTİR. BU KENDİ KENDİMİZİ KANDIRMAKTAN ÖTEYE GEÇEMEZ. ATALARIMIZ BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR DİYE BOŞUNA SÖYLEMEMİŞLER.

İŞİN EN ACI TARAFI; ATATÜRKÇÜ BİR KENTİZ DİYE SÜREKLİ OLARAK ÖVÜNDÜĞÜMÜZ ZONGULDAK VE KDZ. EREĞLİ´ MİZDE ATATÜRK´ÜN İZİNDEYİZ??? DİYORUZ AMA BİZ BAŞKA TÜRLÜ İZİNDEYİZ. YANİ İZİNDE TATİLDEYİZ. İYİ TATİLLER...!!!

SÖZÜN ÖZÜ -1)
“TAKİP EDİLEN AMAÇLAR HİÇBİR ZAMAN KİŞİSEL OLMAMALIDIR. GEÇMİŞ SİSTEMLERE BAĞLI KALANLAR VE GELENEKLERDEN SIYRILAMAYANLAR HİÇBİR ZAMAN MODERN BİR DEVLET MEYDANA GETİREMEZLER.” M.KEMAL ATATÜRK

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“BİR ARAYA GELMEK SADECE BİR BAŞLANGIÇTIR. BİR ARADA KALMAK YA DA TUTMAK BÜYÜK BİR İLERLEMEDİR. BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSE GERÇEK BİR BAŞARIDIR.” HENRY FORD

SÖZÜN ÖZÜ -3)
“SORUNLAR O SORUNLARI OLUŞTURAN DÜŞÜNCE DÜZEYİNDE ÇÖZÜLEMEZLER” ALBERT EINSTEIN

SÖZÜN ÖZÜ -4)
“EĞER DAİMA HER ZAMAN YAPTIĞINIZI YAPARSANIZ, DAİMA HER ZAMAN ULAŞTIĞINIZ SONUCA ULAŞIRSINIZ.” JOHN C. MAXWELL

SÖZÜN ÖZÜ -5) “KAVGANIN KAZANANI YOKTUR, YA KAYBEDERSİNİZ YA DA DAHA ÇOK KAYBEDERSİNİZ.” ALBERT EİNSTEİN

SÖZÜN ÖZÜ - 6) “BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR” ANLAMAYANLARA BİR DE İNGİLİZCESİNİ YAZAYIM “TWO HEADS ARE BETTER THAN ONE”

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNDE; HİÇ KİMSELERİ ÖTEKİLEŞTİRMEYEN BİRLİK VE BERABERLİKLERİN EN KISA SÜREDE SAĞLANARAK, EMEKLEYEN DEĞİL, YÜRÜYEN DEĞİL, DAİMA İLERİYE KOŞAN BİR ZONGULDAK VE ZONGULDAK EREĞLİ´Sİ DİLEKLERİMLE...

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
Ünal SAVAŞ – Erdemir retired, Quality volunteer

Daha Fazla Haber
Genel
100 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
146 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
558 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1499 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
909 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
212 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI