Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Düzce’de sokak köpekleri için merkez kuruldu

DÜZCE(İHA) – Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kent merkezinde sayıları artan sokak köpekleri ile ilgili olarak bir yönetim ofisi oluşturulduğunu ve günlük 10 köpeğin kısırlaştırılacağını söyledi. Düzce’de kent merkezinde...

DÜZCE(İHA) – Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kent merkezinde sayıları artan sokak köpekleri ile ilgili olarak bir yönetim ofisi oluşturulduğunu ve günlük 10 köpeğin kısırlaştırılacağını söyledi.

Düzce’de kent merkezinde sayıları artan köpekler ile ilgili Düzce Belediyesi çalışma başlattı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sokak köpekleri için bir merkez oluşturulduğunu belirterek “Düzce’nin her tarafında sokak köpekleri var. Son zamanlarda nüfusu çok arttı. Bunlarla alakalı çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Bir yönetim ofisi kurduk. Bunlarla ilgili içinde STK’lar var, Özel İdareden arkadaşlar olacak, Tarım ve Orman Bakanlığından görevliler olacak. Bu yönetim ofisi içerisinde sokak hayvanları ile ilgili kurduğumuz merkezi yöneteceğiz. Yakında başlıyoruz. Köpekleri toplayacağız, bunları kısırlaştıracağız, kısırlaştırdıktan sonra belli bir süre tuttuktan sonra doğal hayata bırakacağız. Kısırlaştıktan sonra sakinleşecekleri için zarar verme boyutunda olmayacaklar. Şu aşamada günde 10 köpeği kısırlaştırmayı planlıyoruz. Günde 10 köpek bir ayda 300 köpek eder yılda da yaklaşık bin 200 köpek eder. Dolayısı ile çalışmalarımızı başladık. Önümüzdeki günlerde köpek popülasyonunun azalmasını bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
100 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
146 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
557 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1498 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
909 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
212 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI