Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

AÇIK KAPI RESSAMLARI BÜYÜLEDİ

gundemeregli.com-Aralarında Abdullah Ceylan, Emine Diker, Yalçın Akın, Vahit Liker, Şükrü Kuşkulu gibi ressamların eserlerin yer aldığı Açık Kapı Sanat Atölyesi´nin, Ereğli Kent Konseyi işbirliği ile açtığı &[#]8220;Kadın&[#]8221; konulu resim sergisi büyük ilgi gördü.

Atatürk Kültür Merkezi´ndeki sergide 7 ressamın toplam 56 eseri sergilendi. 4 gün açık kalan Sergiye başta siyaset ve iş dünyasından pek çok isim katıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli&[#]8217;de sanata büyük ilgi olduğunu söyledi. Posbıyık, Belediye olarak da sanata yönelik her türlü gayreti gösterdiklerini belirterek, şöyle dedi:

&[#]8220;Her türlü imkânı sağlamak arzusunda olduğumuzu, sanatla uğraşan çevreler gayet iyi bilirler. Tabi ki bunu yeterli bulmuyoruz. Alt yapının daha sağlam olması lazım. Bunun içinde büyük çalışma ve projelerimiz var. Pazar yerinin taşınmasından sonra burada sanat eserlerinin yayınlanması için yeni sergi alanları yaratmak üzere binalar yapacağız. Hazırlıklarımız tamam ancak yeni AVM&[#]8217;nin tamamlanması ve Pazaryerinin taşınmasını bekliyoruz. Sanat ile uğraşan dernekler de bizimle sıkı temas içerisinde. Halen 3 aylığına kiralama girişiminde bulunduğumuz kamyon üzerinde let perde ile köylerde sinema gösterimi sunmayı hedefliyoruz. Çünkü köydeki çocuklarımızın buna çok ihtiyaçları olduğuna inanıyorum. Bugünkü ortamın yaratılması sevindirici bir olay. Sanatçı arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.&[#]8221;

Dernek Başkanı Yalçın Akın da sergide, 7 ressamın 56 eserenin yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

&[#]8220;Arkadaşlarımızı bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Güzel sanatlar toplumun mihenk taşıdır. Güzel sanatlara önem veren toplumlar ekonomik ve kültürel yönden ilerleyen toplumlardır. Güzel sanatların her dalında Ereğli&[#]8217;mize eser veren sanatçılarımız var. Onların bu güzel çalışmalarını izliyor ve gurur duyuyoruz. Sanatsal çalışmalar izlendikçe ve sahip olundukça daha fazla değer kazanır. Ereğli&[#]8217;deki sanatsal çalışmalara destek olan ve sanatçıları her konuda yüreklendiren, destekleyen Belediye Başkanımıza teşekkür ederim.&[#]8221; Ressam Abdullah Ceylan ise sanat kurumunu 3 yıl önce kurduklarını belirterek, ilk etkinliği de &[#]8220;Dünya kadınlar Günü&[#]8221;nde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, İlçe Kent Konseyi Başkanı Nalan Köseoğlu Selvi, Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık ile sanatseverlerin katıldığı sergi, açılışın ardından topluca gezildi.

Dört gün açık kalan sergide bulunan pek çok fotoğraf satışa sunuldu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
149 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
227 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
665 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
850 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
906 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
586 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1536 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
943 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
898 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
229 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI