Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

18 MART İLGİSİ

gundemergli.com-18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü tüm yurtta olduğunu gibi Ereğli ilçesinde de çeşitli ekinlikler düzenlenecek.

Gün sebebiyle kamu kurum ve kuruluşları ile siyasetçiler tarafından mesaj yayımlandı:

ÇANAKKALENİN ÖNEMİ    

&[#]8220;AK Parti Zonguldak milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan 18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü dolayısı ile yayımladığı mesajında Tarihimizin ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve 98 yıl önce Çanakkale&[#]8217;de yaşanan destan; dünümüze olduğu gibi yarınlarımıza da ışık tutmalıdır. Asla yok olmayacak ve esareti kabullenmeyecek bu milletin evlatları, dünya var oldukça unutulmayacak bir kahramanlık örneği göstererek, &[#]8220;Çanakkale Zaferi&[#]8221; gibi çok zor şartlarda elde edilmiş bir zaferi ulusumuza yaşatmışlardır.

Uzun zamandır ülkemizde oynanmaya çalışılan ve birliğimizi bozma çabalarına en güzel cevabı bu millet 98 yıl önce Çanakkale&[#]8217;de vermiştir. Vatanımızın her bölgesinden, kökeni ne olursa olsun, çoğu çocuk denebilecek yaşta Mehmet&[#]8217;ler, Mehmet&[#]8217;cikler, vatanları için şehit veya gazi olmuşlar, bizlere de bu güzel vatanı bırakmışlardır.

Bu zafer, bu cennet vatanın daima Milletimizin olacağının, ebediyen hür ve bağımsız yaşayacağının da ispatı olmuştur. Milletimizin yüzyıllardır ayakta durmasını sağlayan güç, Seyit Ali Onbaşı&[#]8217;nın sergilediği güçtür, maneviyatımızdır. 

Gençlerimize Çanakkale&[#]8217;de ölmeyi emreden Mustafa Kemal&[#]8217;i ve bu emre tereddüt göstermeden itaat edenleri; öleceklerini bile bile, çarpışan kahraman askerlerimizi iyi anlamalı ve anlatmalıyız. Onları ne kadar iyi anlatırsak, büyük zaferler kazanan, bu büyük milletin evlatları olduklarını daha iyi kavramalarını sağlarız. Bizler her zaman atalarımızdan ve bizlere kanlarıyla canlarıyla vatan toprağı armağan eden şehitlerimizden güç ve kuvvet alıyoruz. İlelebet var olacağız ve ilelebet şehitlerimizi minnetle, sevgiyle, saygıyla anacağız&[#]8221;

98. YILI İÇERSİNDEYİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal yayımladığı mesaj ile Çanakkale Zaferinin 98 inci yılını kutladı.

Kartal açıklamasında şöyle dedi:

&[#]8220;Çanakkale Savaşının bundan 98 yıl önce her iki taraftan yaklaşık 500 bin insanın ölümüyle sonuçlandığını ve İnsanlık tarihinin 2 inci Dünya Savaşı&[#]8217;ndan sonra en kanlı savaşı olan Çanakkale Savaşı, yol açtığı sonuçlar açısından dünya&[#]8217;nın yeni bir döneme girmesine neden olduğunu belirten Kartal &[#]8220;Kapitalist -Emperyalist düzenin egemen güçlerinin, dünyayı yeniden paylaşmak amacıyla başlattığı 1 inci Dünya Savaşı sonunda Osmanlı İmparatorluğu yıkıldı. Rusya&[#]8217;da Çarlık yıkıldı. Ortadoğu&[#]8217;da ve dünyanın birçok bölgesinde yeni devletler tarih sahnesine çıktı.&[#]8221;

Dünyanın bu tarihsel değişiminde Çanakkale direnişi belirleyici bir rol oynadı.1 inci Dünya Savaşı sonunda, Anadolu&[#]8217;nun işgal edilerek emperyalistler tarafından paylaşılması ve ardından   büyük Önder Atatürk önderliğinde  verdiğimiz, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın  zaferle sonuçlanmasının meşalesi Çanakkale&[#]8217;de yakıldı. Atatürk&[#]8217;ün dehası orada parladı

Başından sonuna yaklaşık 10 ay süren bu savaş, insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından biri olarak tarihe geçerken aynı zamanda üniversitelisinden, liselisine, işçisinden, köylüsüne, doğulusundan batılısına, tüm Türk Ulusu&[#]8217;nun vatan için canlarını seve,seve feda ettiği destanlaşmış bir direnişin simgesi oldu.

Yaklaşık 250 bin vatan evladının şehit düştüğü bu savaş, yıllarca bir sürü savaşta yorgun ve yoksul düşmüş Türk Ulusu&[#]8217;nun, en ağır, en umutsuz koşullarda bile neleri başarabileceğinin göstergesi oldu.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferini kutluyor, tüm şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

TÜM VARLIĞIMIZ

Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kdz.Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale zaferinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yazıcıoğlu, Çanakkale zaferi, tarih sayfalarından silinmek istenen Türk milletinin, genci, yaşlısı, kadını ve erkeği ile gösterdiği şanlı mücadelenin eseri olduğunu belirtti.

Yazıcıoğlu, Milletimizin tüm varlığı ile kenetlenerek yazdığı bu büyük destan, tüm Dünya´ya ´Çanakkale Geçilmez´ dedirterek, özgür yaşama kararlılığını ortaya koymuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün, ´Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur´ sözleriyle ifade ettiği bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin ve tüm halkın, vatan ve millet sevgisinin de en büyük kanıtıdır.

AÇIK ÖRNEKLERDEN BİRİ

Çanakkale zaferi, bir vatanın canı pahasına nasıl korunacağının, bir ülkenin nasıl kurulacağının en açık örneklerinden birini oluşturmaktadır. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bir yandan cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi biz yapan değerlerimizi daima canlı tutmaya devam edeceğiz.

Bu inançla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale zaferinin 98. yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum dedi.

GENÇ,  KAHRAMAN MENSUPLAR

 

Çanakkale´de kazanılan sadece askeri bir zafer değil, insanlık dersi veren bir kahramanlık öyküsüdür. Çanakkale Zaferi Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel delili ve eşi görülmemiş bir destandır. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. Yıldönümünü ülke olarak idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ulu Önder Başkomutanımız  Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum.

 

 

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
122 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
172 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
621 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI