Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

GÜMÜŞ TEPKİ GÖSTERDİ

gundemeregli.com-Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş, Cami ve Kur&[#]8217;an Kursu Yaptırma Derneklerinden bazılarının üyelerinin din görevlilerine ve müftülüklerde müdahale ve tehditlerde bulunduğu iddiasıyla duruma tepki gösterdi.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı, sendikanın Zonguldak Şubesi&[#]8217;nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara ve sendika üyeleri de basın toplantısında hazır bulundu.
Konuşmasına, 80 bin camide din hizmetleri sunulduğunu hatırlatarak başlayan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş, &[#]8220;Camilerimizde ve Kur&[#]8217;an Kurslarında &[#]8216;Cami veya Kur&[#]8217;an Kursu Yaptırma, Yaşatma&[#]8217; ismiyle kurulmuş dernekler bulunmaktadır. Bu dernekler tüzüklerinde de belirtildiği gibi cami ve Kur&[#]8217;an Kursu&[#]8217;nun ihtiyaçları ve buralarda sunulan hizmetleri desteklemek amacıyla kurulmuşlardır. Maddi gelirlerini caminin veya Kur&[#]8217;an Kursu&[#]8217;nun adını kullanarak temin ederler. Kuruluş amacı güzel olan bu tüzel kuruluşların bazı yöneticilerinin, tüzüklerindeki güzel ve yardımcı olma amacını unutarak cami ve Kur&[#]8217;an Kursu&[#]8217;nun sahibiymişçesine hareket edip, maalesef mahalli siyasetçi ve bazı kurum yöneticilerinden gördükleri himaye ve aldıkları güçle yasal mevzuata aykırı bu tür tutum ve davranışlarda bulunarak cami ve Kur&[#]8217;an Kursu&[#]8217;nda görev yapan görevlilerimize bazen daha da ileriye giderek Müftülüklerimize hadlerini aşarak müdahale ve tehditlerde bulunduklarına üzülerek şahit olmaktayız. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi bir kurumdur. Cami ve Kur&[#]8217;an kurslarında vuku bulan bu tür hukuksuzluğa ve hadsiz müdahalelere dur denilmesi her şeyden önce resmi ve dini bir görevdir. Bu itibarla Diyanet İşleri Başkanlığı&[#]8217;nı, İçişleri Bakanlığı&[#]8217;nı ve Başbakanlığı konu ile ilgili yasal tedbirlerin alınması hususunda göreve çağırıyoruz&[#]8221; dedi.
Tüm ek ödemelerin emekliliğe yansımasını da isteyen Gümüş, &[#]8220;2003 yılından önce personelin gelir kalemleri arasında bulunan ek ödeme, ek ders, döner sermaye gibi sair ödemeler, emekli keseneğine esas kazanç kapsamı dışında bırakılmakta, söz konusu ödemeler emekli maaşı hesaplanırken dikkate alınmamaktadır. Bu durum, kamu görevlilerinin çalışırken aldıkları maaşla emekliliklerinde alacakları maaş arasındaki makası büyük ölçüde açmaktadır. Bu nedenle bir çok kamu görevlisi, Dİyanek İşleri Başkanlığı çalışanları emekli olmaktan kaçınmakta, emekli olanlar ise düşük standartlarda, yoksulluk sınırında bir yaşama mahkum edilmektedir. Emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında dikkate alınan kıdem yılının, azami 30 ile sınırlı tutulması nedeniyle, 30 yılın üstünde hizmeti buluna kamu görevlileri büyük bir haksızlığa uğramaktadır. Bu haksızlığın giderilmesi için TKS ile birlikte dilekçe kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Diyanet İşleri Başkanlığı&[#]8217;nın kapatılmasını isteyenleri biliyoruz. Dimdik ayakta olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum. Bu kişi ve kurumlara gereken cevap yeri ve zamanı geldiğinde kesinlikle verilecektir&[#]8221; diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
148 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
225 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
664 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
849 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
584 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1535 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
942 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
897 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
229 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI