Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

PROTOKOL 68 ÜRETİCİ İLE BAŞLADI

gundemeregli.com-Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma İlçesine bağlı Kayıkçılar Köyünde, İyi Tarım Uygulamaları sertifikasyonu için 68 üreticiyi kapsayan 3 erli gruplar adına Kayıkçılar Köyü Muhtarlığı ile TRB Uluslar Arası Belgelendirme Teknik Kontrol ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti arasında protokol imzalandı.
Çaycuma&[#]8217;nın Kayıkçılar köyünde İyi Tarım Uygulamaları sertifikasyonu için 68 üreticiyi kapsayan 3 erli gruplar adına Kayıkçılar Köyü Muhtarlığı ile TRB Uluslar Arası Belgelendirme Teknik Kontrol ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti arasında protokol imzalandı. Kayıkçılar köyünde düzenlenen Protokol İmza etkinliğine, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İl Tarım Müdürü Necmi Çelik, İlçe Tarım Müdürü Özgür Uslubaş, Kayıkçılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Bayram Cura, Kayıkçılar köyü Muhtarı Mehmet Durguncu, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam ve çok sayıda çiftçi katıldı. Kayıkçılar köyü Muhtarı Mehmet Durguncu yaptığı konuşmada, bu proje ile daha verimli bir tarım yapılacağını ifade etti. Durguncu, &[#]8220;Biz 4-5 aydır il tarım uygulamaları ile ilgili söylenilen bütün sözleri söylemeye çalıştık bu salonlardan, yoruldum ama bölgemiz adına iyi şeyler olacaktır. Mutlaka zorluğunu biz üstlendik. Bundan sonraki yıllarımızda örnek olacağına inandığımız için bu kadarı zahmete katlandık&[#]8221;dedi.
İlçe Tarım Müdürü Özgür Uslubaş ise İlde ve İlçede tarımsal gelişmeler ve yenilikler anlamında birçok ilklerin yaşandığı ve başarılı bir şekilde sürdürüldüğü ifade etti. Uslubaş, &[#]8220;Kayıkçılar Köyü Muhtarlığının öncülüğünde Üretimde kaliteyi hedefleyen 68 üreticimizle başlayan bu süreç önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek İyi Tarım Uygulamaları bölgemizde yaygınlaşacaktır. Bu sayede kimyasal kalıntılardan ari, güvenilir, sürekli izlenebilir, kaliteli ve sertifikalı ürünlerin sofralarımızda gönül rahatlığıyla tüketilmesi, tüketicilerimizin güvenini sağlayacak ve halkımızı memnun edecektir&[#]8221;dedi. İl Tarım Müdürü Necmi Çelik, tarım alanında Bakanlığın devrim niteliğinde işler gerçekleştirdiğini söyledi. Çelik, &[#]8220;Bugün burada sizinle olmaktan hakikaten gurur duyuyorum. Çünkü belediye başkanıyla sivil toplum örgütleriyle siz üreticilerle özellikle bayanların çoğunluk olduğu bir ortamda sevinç duyuyorum. Ülkemiz sizinle hep birlikte birlik olarak güçlü bir şekilde daha ileriye getireceğimize canı gönülden inanıyorum. Bizim bakanlığımız son 10 yılda devrim niteliğinde işler yaptı&[#]8221; dedi. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yerel yöneticilere de görev düştüğünü söyledi. Başkan Gülşen; &[#]8220;Güzel bir toplantı, son derece buradan keyif aldığımı da ifade etmeden geçemeyeceğim. Muhtarımız çok güzel bir açılış konuşması yaptınız sizi tebrik ediyorum. Diğer konuşmacılarda çok güzel sunumlar konuşmalar yaptılar. Bir köylü çocuğu olarak, geçmişte tarımla uğraşan biri olarak, kayıkçılar köyünün örnek bir köy olduğu da ortadadır. Bizim gelirimizi sağlamamız gerçekten sizin avucunuzun içinde, Çaycuma&[#]8217;da tarım ve hayvancılığın genişletilmesi konusunda biz ve yerel yöneticilere çok büyük bir görev düşmektedir. Bunun bilinci içerisindeyiz&[#]8221;dedi. Yapılan konuşmaların ardından Kayıkçılar köyü Muhtarı Mehmet Durguncu çiftçiler adına protokolü imzaladı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
160 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
244 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
687 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
858 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
917 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
595 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1544 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
954 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
235 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI