Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

YILDIZI PARLAYAN SEKTÖR, KRUVAZİYER TURİZMİ...

gundemeregli.com-Kdz Ereğli Bülent Ecevit Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu&[#]8217;nca &[#]8220;Türkiye Kruvaziyer Turizmi &[#]8220; konulu eğitim semineri düzenlendi.

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Konferans salonunda dün saat: 13.30&[#]8217;de başlayan ve iki saati aşkın süren seminerde öğrencilere, MSC Firması Operasyon Gümrük ve Liman Hizmetleri Müdürü Kaptan Savaş Ercan tarafından Türkiye&[#]8217;nin Kurvaziyer turizmi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Türkiye&[#]8217;de Kruvaziyer Turizm&[#]8217;inin yüzde 35&[#]8217;inin kendi firmaları tarafından yapıldığını anlatan Ercan seminerde yaptığı konuşmasında, bu sektörün son yıllarda yıldızı parlayan bir turizm çeşidi olduğunu ifade etti.

Ercan Kruvaziyer turizminin, deniz temelli turizm kategorisi içinde yer alan, liman ziyaretleri, limana yakın yerlerde ziyaret ve alışverişlerden oluşan aktiviteleri kapsayan bir turizm çeşidi olduğuna işaret ederek,  şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Kruvaziyer gemilerin uğradığı limanlar ve bu limanlarda, kruvaziyer turistlere sunulan turistik hizmetler, ev sahibi ülkelerin ağırlıkla yatırım yaptıkları alanları oluşturmaktadır. Ancak, kruvaziyer turizmin temelinde deniz ve gemi seyahati vardır. Gemide sunulan her türlü hizmet ve liman ziyaretlerinden oluşan bir turistik ürün olarak kruvaziyer turizmi, ayrıca diğer ulaştırma ve konaklama hizmetlerinden de yararlanmaktadır. Belirli sayıda limanlar arasında ve belirli sürede sürecek olan seyahatin öncesinde ve sonrasında, turistlerin ulaşımı ve konaklaması, turistik ürünün diğer bileşenleridir. Kruvaziyer turizmi, konukların temel amacı yolcu taşımacılığı olan bir gemiye para ödemek suretiyle bindikleri, denize dayalı bir seyahat olarak günümüz turizm sektöründe özellikle son yıllarda yıldızı oldukça parlayan bir turizm çeşidi olarak ön plana çıkmaktadır.

Turizm sektöründeki kruvaziyer gemi işletmeciliği farklı ve zor bir uğraş alanıdır. Özellikle kruvaziyer gemiler, gerek sürekli sabit yatırımları ve gerekse de sermaye ve teknoloji yatırımları açısından kapsamlı yatırım konumundadırlar. Piyasadan talebin iyi olduğu konjonktürde sorun olmayacak bu durum, geri dönüşümün sıkıntıya girdiği zamanlarda ise turizm gibi kırılgan bir sektörde oldukça riskli olabilmektedir.&[#]8221;

Yapılan seminere Kdz. Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, Okul yönetimi, öğrenciler ve acente yetkilileri katıldı.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
155 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
236 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
676 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
853 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
589 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1537 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
943 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
898 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
230 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI