Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Selin yaşandığı Esmahnaım ve Uğurlu köylerinde sondaj kuyusu açıldı

Düzce’nin Esmahanım İle Uğurlu Köylerinin İçme Ve Kullanım Suyu İhtiyacini Karşılamak Üzere 2 Adet Su Sondaj Kuyusu Açıldı.

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Esmahanım ile Uğurlu Köylerinin içme ve kullanım suyu ihtiyacını karşılamak üzere 2 adet su sondaj kuyusu açıldı.

18 Temmuz’da 24 saatte metrekareye ortalama 80 ila 125 kg arası değişen yağış nedeniyle Düzce’nin Akçakoca ilçesi Sarma Deresi ve Orhanlı Deresi, Uğurlu, Esmahanım, Dilaver ve Arabacı köyleri, Gölyaka İlçesi Hacıyakup Köyü ile Cumayeri İlçesi Dokuzdeğirmen ve Mısırlık Köylerinde, Büyük Melen Çayı ve yan kollarında taşkınlar meydana gelmişti.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ Olayın akabinde DSİ Genel Müdürlüğü Düzce ilinde taşkın yaşanan tüm dere yataklarında 27 si iş makinesi olmak üzere toplam 60 ‘a yakın araç, gereç ile dere yataklarında gerekli temizlik çalışmalarına ivedilikle başlandığını bildirdi.

Genel Müdür Aydın, yaşanan afet sonrasında bölgede içme suyu hatlarında tahribat meydana geldiğinin belirterek “DSİ olarak Esmahanım ile Uğurlu Köylerinin kullanım suyu için çalışmalarına ivedilikle başlanılmış olup bugün itibari ile 2 adet sondaj kuyusu açılmıştır. Esmahanım köyünde açılan sondajdan 3 l/s, Uğurlu köyünde açılan sondajdan ise 10 l/s su temini sağlanacak olup belediye tarafından iletim hatlarının döşenmesi ile birlikte su verilmeye başlanacaktır” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
620 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1511 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI