Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ENGELLİLERİ SEVGİ ÇEMBERİNE ALDILAR

gundemeregli.com-Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi sevgi çemberi adı altında hizmetlerini sürdürüyor.  Sevgi Çemberi Eğitilebilir engelliler için Kdz. Ereğli ilçesinde en fazla 10 öğrencinin okuyacağı 6 sınıf yaptırdı.

Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Neriman Posbıyık Bozhane Cafe&[#]8217;de düzenlediği basın toplantısı ile 22 Nisan tarihinde eşzamanlı bir şekilde açılışı gerçekleştirilecek olan 6 sınıf için bilgi verdi.
Zonguldak Valiliği ile yapılan protokol gereği farklı okullarda 6 sınıf açacaklarını ifade eden Posbıyık, engelli çocukların eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla yaptıkları Eğitilebilir engelliler sınıflarının açılışı bizler için çok büyük bir heyecandır. Çocuklar geleceğimiz&[#]8230; Teminatımızın, varlığımız. Bu sebeple her birinin üzerine titriyor. Bizlerden çok daha başarılı ve mutlu bireyler olabilmeleri için çırpınıyoruz. Hele ki hayatta engellilere  gözlerini açan, daha minicik bebekler iken hayatın zorluluklarını kat be kat fazlasıyla yaşamak zorunda kalan yavrularımız için neler yapabiliriz. Diye düşünüyoruz. Engelli olmak hayatın bir gerçeği ise, o engellileri ortadan kaldırmak için hep birlikte el ele vermeliyiz.

 Bizde Kadın Meclisi olarak böyle düşündük. Hiç değilse bazı engelleri yıkmak için bir proje geliştirdik. Engelli yavrularımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilsinler istedik. Yardımsever halkımızın ve yüzlerce gönül dostumuzla el ele vererek düzenlediğimiz bir yardım gecesinde, beş ayrı okulda 6 eğitilebilir engelli sınıfı yapabilecek kadar manevi hazzı çok büyük bir güç elde ettik.

Halktan aldığımızı halkla paylaşmak adına, titiz gayretlerle sınıflarımızı inşa ettik.

Hem de çok kısa bir zaman içinde. Ne mutlu bizlere ki, 6 sınıfımızı da tamamladık. Eğitime hazır hale getirdik. Şimdi sıra sizde. Hep birlikte bu sınıflarımızı eğitime açalım. Yardımda nasıl bütünleştiksek, mutluluğumuzu yaşarken de bir olalım. Engelli yavrularımızın bu mutlu günlerinde yanlarında olalım.

Açılışımız 22 Nisan Pazartesi günü saat: 14.00&[#]8217;da Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu&[#]8217;nda yapılacaktır. &[#]8220;  dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Posbıyık, siyasi gündemle de ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
111 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
161 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
614 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
818 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
878 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
563 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1508 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
915 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
879 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI