Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

DÜNYA´NIN EN ANLAMLI BAYRAMI

 
gundemeregli.com-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tüm Yurtta olduğu gibi Kdz Ereğli&[#]8217;de de düzenlenen etkinlikler ile coşku ile kutlandı. Halkında coşkuya ortak olduğu etkinlikler kapsamında halk oyunları gösterisi sunuldu, yarışmalar düzenlendi ve günün ve anlamını belirten konuşmalar yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç, Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramın önemine işaret ederek, &[#]8220;Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı Kutluyor, başta Büyük önder Atatürk olmak üzere canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum&[#]8221; dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün 23 Nisan 1920 yılında açtığı meclisin kuruluşunun 93. yıl dönümü Ereğli ve Alaplı&[#]8217;da da etkinlikler ile kutlandı.

Kdz. Ereğli&[#]8217;de İlk tören her zaman olduğu gibi Atatürk anıtı önünde yapılan etkinlikler ile başladı.

Anıt önünde saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk anıtına çelenk koymasın ardından başlayan tören Şiir Okunması ve Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokulu Halk oyunları ekibinin Karadeniz Yöresi Halk Oyunları gösterisi ile sona erdi.

Bayramla ilgili ikinci tören ile Kdz. Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü kapalı spor salonunda yapıldı. Etkinlikte sivil ve askeri personelin, daire müdürlerinin, okul müdürlerinin yerlerini alması, Kdz. Ereğli kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç ve Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın yerlerini almasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okundu.

Töreninin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç yaptı.

Kılıç, Meclisimizin açılışının, Ulusal Egemenliğimizin 93. yılını kutlamak için bir arada olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Şanlı tarihimize tanıklık etmiş olan şu Mavi gök kubbenin şahitliğinde, Kahramanlıklarıyla iftihar ettiğimiz Ceddimizin ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devletimizi kuranların manevi huzurunda, Onlara şükran hislerimizi ifade etmek için, ülkemizin en büyük teminatı yani Meclisimizin açılışının, ulusal egemenliğimizin 93. yılını kutlamak için toplandık.Bayramımız hepimize kutlu olsun, Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı Kutluyor, başta Büyük önder Atatürk olmak üzere canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.&[#]8221;

Konuşmaların ardından Atatürk ortaokulu Halk oyunları ekibinin gösterisi vatandaşlardan büyük beğendi toplandı.

Öğrenciler tarafından kompozisyonların okunması, Cumhuriyet Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin Potpuri gösterisi, Atatürk Ortaokulu Korosunca hazırlanan çocuk şarkıları sunumu, Erdemir İlkokulu Bitlis yöresi halk oyunları ekibinin gösterisi ve çeşitli dallarda ödül alan öğrencilere ödüllerinin verilmesi gibi dolu dolu geçen etkinlik ardından coşkulu alkış ile sona erdi.

Törene Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Ali Azar, Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Naci Kılıç, Kdz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcılar, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, AK Parti Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Keleş, Askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
135 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
206 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
652 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
844 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
899 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
577 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1528 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
935 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
893 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
224 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI