Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

İŞTE DARP EDİLEN DOKTORA, ALKIŞLI PROTESTO

gundemeregli.com-Ereğli İlçesi Kavaklık mahallesinde bulunan Fevzi Özdemir Sağlık Ocağı´nda görevli Doktora hastası tarafından yapılan darp olayı mahkemeye  taşınırken, sağlık sendikaları da meslektaşlarına sahip çıktı. Sağlık Ocağı önünde toplanan çok sayıda sağlık görevlisi darp olayını gerçekleştiren Z. D´yi kınayarak, alkışlarla olayı ve hastayı protesto etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları sendikası (SES)  Türk Sağlık Sen ve Sağlık Sen, Ereğli Fevzi Özdemir Sağlık Ocağı Doktorlarından Ahmet Murat Albayrak&[#]8217;a  bir hasta tarafından gerçekleştirilen darp olayını kınadı.

Olayın yaşandığı Sağlık merkezi önünde Albayrak&[#]8217;a destek olmak amacıyla toplanan sendika yöneticileri ve üyeleri burada basın toplantısı düzenledi.

Yapılan ortak basın açıklamasında, sendikalar adına konuşan SES Zonguldak Şube Sekreteri  Zeki İbik, sağlık çalışanlarının gördüğü şiddete dikkat çekerek,  ülkede son 7 ayda 5 bin sağlık çalışanının saldırıya uğradığı ve Hekimlerin yüzde 78&[#]8217;i şiddet gördüğü ifade etti.
YÜZDE 78 ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

İbik yaptığı açıklamada durum ile ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine işaret ederek, şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Son dönemlerde sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan şiddet olayları ürkütücü boyutlara ulaştı. Türkiye&[#]8217;de sağlık alanında her gün en az 21 şiddet vakası yaşanıyor ve doktorların yüzde 78&[#]8217;i şiddete maruz kalıyor. Bu ürkütücü rakamlar sağlık bakanlığı ve diğer kurumların raporlarından alınmıştır. Bu rakamların ne doktorlar ne de diğer çalışanları buldu. Ama yukarıda belirtilen rakamlara konu olan doktorlar ve diğer sağlık çalışanlarıdır. Dün (önceki gün) burada öğle arası saatlerinde İsmi Z. D. Olan bir şahıs aile sağlığı merkezi&[#]8217;ne gelmiş ve görevli Doktoru darp etmiştir. Yakınına iğne yaptıracağım diye içeri girmiş, görevli. Ahmet Murat Albayrak  ise &[#]8220;ne iğnesi yaptıracaksınız&[#]8221; diye sorulduğunda bu şahıstan &[#]8220;Arkadaşımın başı çok ağrıyor.&[#]8221; Cevabını almıştır. Yine doktor &[#]8220;reçeteniz var mı?&[#]8221; diye sorduğunda &[#]8220;sadece bir iğne yapacaksınız&[#]8221; cevabını almıştır. Tıbbi olarak muayene yapılmaksızın, tanı olmaksızın enjeksiyon yaptırmak mümkün değildir. Reçetesi olmaksızın enjeksiyon yapmak da tıbbi bir durum değildir. Bu durum  yasa ve genelgelerle belirlenmiştir. İsmi  Z. D olan bu şahsın tüm bu açıklamaları duymazdan gelmiş ve Dr. Ahmet Murat Albayrak&[#]8217;a saldırarak darp etmiştir. Yukarıda belirttiğimiz üzere durum hiç de iç açıcı değildir. Son yıllarda sıklıkla yaşanan popülist yaklaşımlar ve uygulamalar yüz yılların birikimi ve geleneği olan sağlık hizmetini içinden çıkılmaz bir duruma sürüklemiştir. Sağlık emekçilerinin güvenli çalışma koşullarının hızla ortadan kaldırmaktadır. Sağlık kurumlarında hayata geçirilen performansa dayalı uygulamalar hasta ve sağlık personelini karşı karşıya getirmeye devam etmektedir. Tüm eleştirilerimize karşın, ayakları yere basmayan sağlık çalışanlarının peşinen suçlu duruma getiren vatandaşa şirin görünmeden öteye gidilmeyen hasta hakları birimlerinin gayretleri, Z.D gibilerini üretmeye devam ediyor. Oysa bilinmelidir ki, .bu toplumda sağlık hizmetinin değmediği tek bir insan yoktur. Sağlık çalışanları bu hizmetin asıl unsurları ve taşıyıcılarıdır.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli&[#]8217;de son bir kaç yıldır bu tür saldırılar artış göstermektedir. Doktoruma hemşiresine sahip çıkmayan onu sakınmayan, sağlık hizmetindeki herhangi bir eksikliği yada yetersizliği doğrudan sağlık çalışanına yükleyen anlayış, en masum tanımı ile ilkelliktir. Yasa koyucunun iktidarın yapamadığı sağlık çalışanı yapamaz. Sağlık çalışanı yasal bir çerçeve dahilin de iş ve sorumluluklarını gerçekleştirmektedir. Biz sağlık çalışanlarını günah keçisi yapamayacaksınız. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlar artık sürekli hale gelen sağlık çalışanlarına şiddeti engellemelidir. Bu konuda caydırıcı öneyici yasalar biran önce çıkarılmalıdır. Hastaneler, aile sağlığı merkezleri boyanarak biçimsel düzenlemeler yapılarak basın yayın organlarından tos pembe hastane profilleri reklam ederek, var olan birikmiş  sorunlar çözümlenemez.&[#]8221;

 Z.D ve onun zihniyetine sahipolanlar şunu bilmelidir ki&[#]8230; Adil makamlara yansıyan bu olayın takipçisiyiz. Biz sağlık çalışanlarının sendikaları bu konuda tarafız. Dr. Ahmet Murat Albayrak ve diğer tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızla yan yana durmaya devam edeceğiz. Dün burada yaşanan saldırı olayınını şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
620 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1511 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI