Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

YAŞANIR BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ

Ereğli´yi Kaçılır Değil Yaşanır Bir Şehir haline getirmek için adayız.....

vspace=1
vspace=1
vspace=1
 

gundemeregli.com-Kdz Ereğli&[#]8217;de 5 Mayıs&[#]8217;ta yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO),seçimlerinde Başkan adayı olduğunu açıklayan  İş Adamı Arslan Keleş, seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri anlattı.

Keleş, &[#]8220;Ben ve arkadaşlarım, Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin, kaybetmekte olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel gücünü yeniden canlandırmak, bu kente yeni ve çağdaş bir vizyon kazandırmak, Ereğli&[#]8217;yi &[#]8220;Kaçılır Değil Yaşanır Bir Şehir&[#]8221; haline getirmek için Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine adayız&[#]8221;.dedi.

Arslan Keleş, Keleşler Park Otelde düzenlediği basın toplantısında sözlerine öncelikle &[#]8221;Hz. Mevlana&[#]8217;nın bir sözü ile başlayarak &[#]8220;Dünyanın en güç işi bir şeyin nasıl yapılacağını bilirken, başka birinin nasıl yapamadığını, ses çıkarmadan, seyretmektir.&[#]8221; dedi.

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) kuruluna farklı ve çağdaş bir yönetim anlayışı getirmek amacıyla aday olduklarını açıklayan Ereğli TSO Başkan Adayı Aslan Keleş yaptığı konuşmasında &[#]8220;Bildiğiniz gibi ben ve arkadaşlarım, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu&[#]8217;na farklı ve çağdaş bir yönetim anlayışı getirmek amacıyla aday olduk. Her fırsatta düşüncelerimizi ve projelerimizi, sizlerin aracılığı ile kamuoyuna iletmekteyiz. Seçimlere çok kısa bir zaman kaldı. Bugün sizlerle hedeflediğimiz bazı projelerimizi paylaşacağız. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, Bizim ekibimiz, genç ve dinamik arkadaşlardan oluşuyor. Ancak bu noktada &[#]8220;Genç&[#]8221; demekle yaşlarımızın değil,düşünce, hedef ve projelerimizin yeni, dinamik ve çağdaş olduğunu ifade ediyoruz.Çağdaş bir vizyonla yola çıktık. Bizim vizyonumuzun diğer aday gruplardan farkı da bu noktada netleşiyor.

Bizler, Ereğli&[#]8217;nin ekonomik ve sosyal sorunlarının var olan ve bugüne dek uygulanamayan, ancak sürekli vaad edilen çözümlerle değil yeni ve atılımcı yöntemlerle ortadan kaldırılacağına inanıyoruz &[#]8220;dedi.

EREĞLİ&[#]8217;Yİ EL BİRLİĞİ İLE BÜYÜTECEK BİR STRATEJİ GELİŞTİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ

 Hedefledikleri çözüm yöntemlerinin, şahısların değil, şehrin kalkınmasına yönelik projelerden oluştuğunu ifade eden Keleş şunları söyledi &[#]8221;Kişilerin değil, kişilere ait şirketlerin değil  tüm Ereğli&[#]8217;nin menfaatlerini ön planda tutan projeler hazırlıyoruz. Bu yüzden sadece bir sektörü değil tüm sektörlerin gelişimini ve kalkınmasını sağlamayı kendimize görev edindik. Sadece gemi sanayinin gelişimi, sadece sac sektörünün sorunlarının çözümlenmesi, Ereğli&[#]8217;yi kalkındırmaya yeterli mi? Elbette ki hayır. Her sektörü harekete geçirmek, Ereğli&[#]8217;yi el birliği ile büyütecek bir strateji geliştirmek mecburiyetindeyiz. Biz, böyle bir anlayış ve bakış açısı ile Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine aday olduk.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının polemiklerin odağında yer almadan, sadece hizmeti ilke edinen tüm üyelerinin ekonomik durumunu düşünen bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını kaydeden Keleş şunları ifade etti.&[#]8221;Ereğli&[#]8217;nin gündemi sürekli polemik ve tartışmalarla meşgul ediliyor. Ne yazık ki, şehrimizde insanların birbirlerine karşı hoşgörüsü yok, saygısı tükenmiş, sevgisi kalmamış. Bu huzursuz ortam Ereğli&[#]8217;mizin her durumunu etkiliyor. Ticaret ve Sanayi Odasının da bu noktada önemli bir görevi olmalı polemiklerin odağında yer almadan, sadece ve sadece hizmeti ilke edinen tüm üyelerinin ekonomik durumunu düşünen ve bu duruşu ile gündemde olan bir yönetim oluşturmak istiyoruz. dedi.

ÇÖZÜM ÜRETEMEYEN BİR TSO İSTEMİYORUZ

 

 5 Mayısta yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)seçimlerde göreve geldiklerinde neler yapacaklarını kaydeden Keleş yapılacakları şu şekilde sıraladı.

 &[#]8220;Biz bu şehirde yıllardır Ticaret yapıyoruz. Hepimiz Ticaret ve Sanayi Odasının üyesiyiz. Biz sorunlara seyirci kalan, çözüm üretemeyen bir TSO istemiyoruz! Bizim yönetimimizdeki Ticaret ve Sanayi Odası neler yapacak, neden adayız ?Üretim yapan ve üretimi düşünen tüm üyelerimize sektörlere bağlı olarak görevlendirilen uzman birimler tarafından hizmet verilecek. Örneğin teşvik kredileri, vergilendirme çalışmaları, yurt dışı fonlarından yararlanmak gibi destekler sağlamak için adayız.Teknoloji ve sanayi sürekli bir değişim ve gelişim içinde. Sektörlerde değişen ve gelişen yeni üretim sistemleri, yeni iş alanları, yeni ve çağdaş çalışma modellerini üyelerimize anlatmak, onların bu modellerden yararlanmasını sağlamak için adayız.Meslek gruplarının işlerini kolaylaştırmak, üyelerin karşılaştıkları sorunların çözümü için gereken her bilgiye Odamız aracılığı ile ulaşabilmelerini sağlamak  için adayız.Ereğli&[#]8217;nin 6 aylık dönemlerdeki ekonomik gidişatı hakkında bilgilendirici raporlar hazırlayarak, üyelerimizin sektörel durumlarını net olarak görebilmelerini sağlamak amacıyla adayız. Üyelerimizin en önemli sorunlarından biri de doğru personel yönetimidir. Bunun Ereğlimizdeki mevcut insan kaynağının yönetilmesi için de çok önemli olduğunu biliyoruz. İlgili uzmanlar tarafında verilecek eğitimler düzenleyeceğiz. Hem üyelerimizin var olan personelinin eğitimine katkı sağlamak hem de şehrimizdeki işsiz gençlerin istihdamına yol açmak amacıyla; nitelikli insan gücü ihtiyacına çözüm üretmek için adayız.Üyelerimizin finansal varlıklarını doğru yönetebilmeleri içinfinans uzmanlarının vereceği eğitimler düzenleyeceğiz. Bizim önemli bir hedefimiz de Ereğli ekonomisini etkileyecek sarsıntıların önüne geçmektir.Ereğli ekonomisinin, küçük esnafından sanayicisine kadar &[#]8220;doğru bir strateji&[#]8221;ye yönlendirmek zorundayız ve bunun için adayız.Meslek komitelerini aktif hale getirilmesi bizim için önemlidir. İleri görüşlü iş adamlarımızın desteği ile sektörlerin birlikteliğini sağlamak amacıyla adayız.Engelli hasta ve yaşlı üyelerimiz var. TSO ile ilgili hizmetlerden yararlanmak Onların da hakkı. Tüm hizmetlerimizi onların ayaklarına götüreceğiz. Engelleri kaldırmak için adayız. Üyelerimizin aileleri de bizim çok önemli. Çünkü hepimizin için en değerli varlık ailelerimizdir. Üyelerimizin ailelerinin birlikteliği ile Ticaret ve Sanayi Odamızı daha da güçlü hale getireceğiz. Üyelerimizin eşlerine ve farklı yaş grubundaki çocuklarına yönelik projelerimizi ileriki günlerde paylaşacağız. dedi.

 

BUGÜN BU ARKADAŞLARIN BAYRAMIDIR, DÜĞÜNÜDÜR&[#]8230;

 

22 ve 23.  Dönem Milletvekili ve İşadamı Fazlı Erdoğan&[#]8217;da Arslan Keleş  ve ekibinin  düzenlediği basın toplantısına katılarak  özellikle tersaneler bölgesinde  yapılan yanlış yatırımlara dikkat çekerek   şunları söyledi.&[#]8221;Öncelikle Yönetim Kurulu Adaylarını tebrik ediyor, Aday olan herkese başarılar diliyorum.  Benim fazla bir söz söyleme gibi bir şeyim yok. Ben de diğer arkadaşlar gibi bu olayı izlemekle görevliyim izliyorum. Bir otobüse bindirilip de herhangi bir konu için Ankara&[#]8217;ya gitmek gerekiyorsa ben şu anki konumumla o otobüsün en arka koltuğunda gitmeye hazırım, O koltuğun numarası benim için anlam ifade etmiyor, Bütün aday olan Arkadaşların, aday performanslarını yakinen izliyorum.  Eğer aday arkadaşların  yanında durduğum için eksi getiriyorsam beni yanına almasın, ama onun yanında dururken artı getiriyorsa, o arkadaşlarda beni davet ederse ben giderim,aynı zamanda Ereğli Demir çelik fabrikasının konumu belli  tersanelerin durumu belli. Ben şimdiden öneride bulunmak istiyorum, 38 trilyon verdik oraya bir havuz yaptık yani gemilerin iç donanımı o havuzda yapıp Uluslararası sularda Türk bayraklarını dalgalandıracak gemiler yapılacaktı. Şu anda duraksama dönemi ama 38 trilyona mal ettiğimiz o havuzu 5-6 senedir kullanmak arzusundayız.

Oradaki Tersaneci arkadaşlarımız maalesef bunu bir araya gelip kullanamadılar. Birbirleri ile geçimsiz oldular şuan atıl kaldı. Ne olur Ereğli´deki bu işe talip olan arkadaşlar başta Aslan Bey ve ekibine bu proje onu alsınlar en azından Ereğli´nin süreli bir şekilde belediyeye ve özel idareye devir edebilirler. Ticaret odası bu işin öncülüğünü yapabilir. Orada duran 38 trilyonluk ölü yatırım var. O yatırım aktif hale getirilsin. Bende Ereğli&[#]8217;de bütün arkadaşlarımın bu konuda bu şanslıdır bu şansızdır diye ayrım yapamam hepsinin bayramına düğününe gelirim. Bu günde bu arkadaşlarımın bayramıdır düğünüdür Davet ettiler geldim kendilerini tebrik ediyorum yolları açık olsun. Benim 4 tane oyum var hepsine birer tane ya veririm ya da açıkça doğru bildiğimi tek tarafa veririm. Yetkili arkadaşlara talimat verip gereğini yapacağız dedi.

 

 

Yorumlar

Ünal Savaş 11 Yıl Önce

SAYIN ERDEM,
SAYIN KELEŞ,
SAYIN LİKOĞLU,
SAYIN TETİKER,

[ct]HİÇBİRİMİZ HEPİMİZ KADAR AKILLI VE GÜÇLÜ OLAMAYIZ.[ct] HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE OLMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEMDE, DİĞER TARAFI ÖTEKİLEŞTİREN BÖYLESİ BİR BÖLÜNMÜŞLÜK İLE GİDİLECEK BİR TSO SEÇİM SÜRECİNİN SONUCUNDA OLUŞACAK OLAN YENİ TSO YÖNETİMİNDEN EREĞLİ’ MİZİN BİRİKMİŞ DEVASA İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARINA POZİTİF YÖNDE ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ BEKLEMEK ABESLE İŞTİGALDİR.

“TAKİP EDİLEN AMAÇLAR HİÇBİR ZAMAN KİŞİSEL OLMAMALIDIR.[ct] M.KEMAL ATATÜRK

KDZ. EREĞLİ’MİZİN İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ, TÜM GRUPLARIN KİŞİSEL AMAÇLAR PEŞİNDE KOŞMADAN, BİRLİK, BERABERLİK VE BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE “EREĞLİ’MİZİN ORTAK MENFAATLERİ” İÇİN “TEK VÜCUT” ÇALIŞMALARIYLA MÜMKÜNDÜR. BUNUN DIŞINDAKİ FERDİ VE LOKAL TÜM GİRİŞİMLER HAVANDA SU DÖVMEKTİR.

“KAVGANIN KAZANANI YOKTUR, YA KAYBEDERSİNİZ YA DA DAHA ÇOK KAYBEDERSİNİZ.” ALBERT EINSTEIN

ARTIK KİŞİLER, KURUMLAR VE ÖRGÜTLER ARASI KISIR POLEMİK, ÇEKİŞME, ÇATIŞMA VE KAVGALARI YAŞAMA LÜKSÜ KALMAYAN, HIZLA GÖÇ VEREN, EKONOMİSİ İYİCE DARALARAK TÜRBÜLANSA GİREN VE HERKESİN BU TÜRBÜLANSTAN BİR ÇIKIŞ YOLU ARADIĞI KDZ. EREĞLİ’MİZDE, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE YAPILACAK OLAN KDZ. EREĞLİ TSO SEÇİMLERİNDE;

GENÇ, VİZYONER GÖRÜŞLÜ, DÜRÜST, ÇALIŞKAN VE DİNAMİK BİR EKİP İLE HİÇ BİR KİŞİ, KURUM VE ÖRGÜTÜ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HERKESİ KUCAKLAYAN,

AYRICA; OLUŞACAK YENİ TSO YÖNETİMİNDEKİ TÜM EKİP ÜYELERİNİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE [ct]ORTAK AKIL[ct] İLE “BÜTÜNLÜK İÇERİSİNDE” HAREKET ETTİĞİ, ŞEHRİMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU İKTİSADİ VE SOSYAL SORUNLARINA [ct]VİZYONER ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLEN[ct] BİR TSO YÖNETİMİ OLUŞUMU DİLEKLERİMLE...

SÖZÜN ÖZÜ -1)
“BÜYÜK İŞLER, MÜHİM TEŞEBBÜSLER, ANCAK ORTAK ÇALIŞMA İLE TEMİN EDİLEBİLİR.” M. KEMAL ATATÜRK

SÖZÜN ÖZÜ -2)
“BİR ARAYA GELMEK SADECE BİR BAŞLANGIÇTIR. BİR ARADA KALMAK YA DA TUTMAK BÜYÜK BİR İLERLEMEDİR. BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSE GERÇEK BİR BAŞARIDIR.” HENRY FORD

SÖZÜN ÖZÜ -3)
“SORUNLAR O SORUNLARI OLUŞTURAN DÜŞÜNCE DÜZEYİNDE ÇÖZÜLEMEZLER” ALBERT EINSTEIN

SÖZÜN ÖZÜ -4) “BİR ELİN NESİ VAR, İKİ ELİN SESİ VAR” ANLAMAYANLARA BİR DE İNGİLİZCESİNİ YAZAYIM “TWO HEADS ARE BETTER THAN ONE” BELKİ ANLARLAR.

TSO YÖNETİMİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN TÜM GRUPLAR ŞUNU ASLA UNUTMASINLAR Kİ; TEK KANATLA UÇULMAZ, TEK AYAKLA KOŞULMAZ.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Kalite gönüllüsü, Quality volunteer

Ünal Savaş 11 Yıl Önce

DÜZCE´NİN ŞİRKETLERİ YENİ PAZARLARA ODAKLANMIŞ...!!!

SAĞIR SULTANLAR BU HABERİ OKUYUN VE BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ SAĞLAYINIZ. KAZANAN SİZ DEĞİL, EREĞLİ´MİZ OLSUN. EREĞLİ´MİZ KAZANIRSA, ZATEN SİZDE KAZANMIŞ OLACAKSINIZ. YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR. ÇARESİZ İSENİZ, UNUTMAYINIZ Kİ ÇARE YİNE SİZSİNİZ. UZAYDAN BİRİLERİ GELİP EREĞLİ´NİN BİRİKMİŞ DEVASA SORUNLARINI SİZİN YERİNİZE ÇÖZECEK DEĞİLDİR. HAYDİN HEP BİRLİKTE EREĞLİ´MİZ İÇİN EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, ORTAK HEDEFE, HEP BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEĞİL, KOŞMAYA NE DERSİNİZ.

DÜZCE´NİN ŞİRKETLERİ YENİ PAZARLARA ODAKLANDI

[ct]Üreten Kentler Anlatıyor[ct] yazı dizisinin 2´nci gününde Düzce´nin şirketleri hedeflerini anlatıyor. Dünya ekibinin sorularını yanıtlayan şirketlerin hedefinde yurtdışında daha etkin olmak var.

DÜZCE - İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyük şehirler arasında depremin hemen ardından aldığı teşvikle sanayileşme atağına kalkan Düzce´de şirketler yeni pazarlara odaklandı. Yurtdışında bayilik açma planları da var, Çin´de tesis kurma çalışmaları da. Düzcelilerin geçtiğimiz sene ise en çok yatırım yaptığı alan teknoloji oldu. Otomotiv sektörü için direksiyon sistemleri üretimi yapan Teknorot, 7 milyon euro yatırım yaptı. Bu yatırımın önemli bir kısmı teknolojiye gitti. Divapan ise Frankfurt´tan aldığı yeni tesisi 200 TIR ile Düzce´ye taşıdı ve kendi ustalarıyla kurdu. Kentte deri kadın çantaları üreten Desa, İngiltere ve İtalya gibi bu alanın en güçlü pazarlarında boy gösteriyor. MT Reklam ise ürettiği alüminyum çerçevelerin yüzde 90´ını ihracata yolluyor. Türkiye pazarının da yaklaşık yüzde 45´ine hakim. Dünyanın ünlü moda devlerinin kotlarını Düzce´de üreten Realkom ise TÜBİTAK ile geliştirdiği ve KOSGEB´den desteğini aldığı yeni bir üretimle kot kumlamaya sağlıklı bir çözüm buldu. Bir kabinin içine kapalı ortamda girecek kollar aracılığı ile çelik tozu kumlama olarak kullanılacak. Topçuoğlu Mobilya´da tüm hedeflerini uyum sağlamak üzerine kurmuş durumda. Koltuk ve çekyat üretimi yapacak firma böylece yurtdışı bayilik atağına da hazırlanacak.

İBRETLE VE HAYRETLE OKUYABİLECEĞİNİZ VE BURADAN DA SONUÇLAR ÇIKARTABİLEĞİNİZİ DÜŞÜNDÜĞÜM HABERİN DEVAMINI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN OKUYABİLİRSİNİZ.

http://www.dunya.com/duzcenin-sirketleri-yeni-pazarlara-odaklandi-182547h-p1.htm

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Kalite gönüllüsü, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1519 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
926 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
885 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI