Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

DAHA GÜÇLÜ EREĞLİ İÇİN VAR MISIN ?

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli&[#]8217;de projeleri ile adından söz ettiren Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nın iddialı isimlerinden İrfan Erdem, çalışmalarını hızlandırdı.

Erdem, &[#]8220;Ekonomiyi canlandırmak için varız, Ekonomisi daha güçlü bir Ereğli bırakmak için vicdanının sesini dinle&[#]8221; diyerek üyelerden büyük ilgi görüyor. Beyaz Sayfa isimli Seçim bürosu da açan Erdem, grubu ile birlikte kapı kapı gezerek üyelerden seçim öncesi destek istiyor.

Tersanelerden OSB&[#]8217;ye, İstihdam&[#]8217;dan ekonomik krize kadar pek çok konuda projelerinden bahseden Erdem&[#]8217;in çalışmaları aralıksız olarak sürüyor.

Kdz. Ereğli&[#]8217;de &[#]8220;Var mısınız?&[#]8221; sloganıyla yola çıkan Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İrfan Erdem, Organze Sanayi Bölgesi&[#]8217;nin (OSB)nin en üst kapasiteye ulaşması için istihdam yaratacak firmalara OSB&[#]8217;den ücretsiz arsa tahsisi yapacaklarını bildirdi.

5 Mayıs Pazar günü yapılacak olan TSO seçimlerinin iddialı isimlerinden biri olan Erdem, bilboordlara verdiği ilanlarla da dikkat çekiyor. Erdem seçim bürosu olarak kullandığı Beyaz Sayfa irtibat bürosunda da üyeleri ağırlamayı sürdürüyor.

Erdem Ereğli ticaretinin kurtuluşu olarak gördüğü yen projeleri ile Ereğli TSO&[#]8217; ya aday olduğunu kaydederek şu görüşlere yer verdi:

İSTİHDAMI ARTIRMAK OSB&[#]8217;MİZ İÇİN EN ÜST KAPASİTEYE ULAŞMAK
Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi&[#]8217;nde toplamda 52 parsel bulunuyor. Bu parsellerden sadece 19 tanesi dolu. OSB&[#]8217;ye yeni yatırımlar çekmek için yatırım yaparak, istihdam yaratacak firmalara OSB&[#]8217;den ücretsiz arsa tahsisi yapacağız.

BEŞERİ İLİŞKİLER
Erdemir yönetimi ile yapacağımız görüşmeler neticesinde tersanelerin repertuara alınmasını sağlayacağız. Eğer bu ülkenin tüm sıkıntısı istihdam ise Ereğli ekonomisinin canlanması için bu tersanelerin bir an önce ayağa kalkması lazım.

VAGON FABRİKASINA YAN SANAYİ VE ŞASİ İMALATI
Adapazarı´nda vagon fabrikası var, tersaneler sadece gemi yapmaz. Vagon fabrikasına şasi yapabiliriz.

ERDEMİR İÇİN YAPILABİLECEK İMALATLAR
Ereğli Demir Ve Çelik Fabrikaları&[#]8217;nın çelik konstrüksiyon işlerini de bu tersanelere mutlaka yönlendirmesi gerekir.

ERDEMİR
Erdemir Karadeniz Ereğli ekonomisinin lokomotifi ve can damarıdır. Aynı zamanda Erdemir Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nın en büyük üyesi konumundadır. Ereğli-Erdemir ilişkilerinin daha sağlıklı yürütülmesi ve Erdemir ile ticari ilişkileri bulunan üyelerimizin problemlerinin kısa sürede ortadan kaldırılması için Erdemir&[#]8217;i temsil edecek Genel Müdür Yardımcısı düzeyinde bir yöneticiyi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu&[#]8217;na almak istemekteyiz. 200 bin liraya kadar Ereğli&[#]8217;den yapılması gereken hizmet alımları rakamının en üst düzeye çıkarılmasını sağlayacağız.

TERSANELER
Büyük umutlarla kurulan tersaneler, Ereğli için istihdam ve katmadeğer açısından ikinci bir Erdemir olmuştur. Fakat dünya ticaretinde yaşanan daralma nedeniyle, 2009-2011 yılları arasında bölgemizde faaliyet gösteren tersanelerden 11 bin kişi aşından ve işinden oldu.
Türkiye genelinde gemi söküm izni olan 2 yer var. Bunlardan birisi İzmir-Aliağa, diğeri ise Zonguldak-Kilimli. Biz Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye bu izni de alarak, Tersaneler bölgesini gemi sökümü yapabiliriz. Tersane bölgesini biz gemi söküm bölgesi olarak ayırıp, bu söktüğümüz gemilerden çıkan hurda malzemeyi de yıllık 2 milyon ton hurdaya ihtiyacı olan Erdemir´e 1 kilometre mesafede pazarlayabiliriz.

ULAŞIM
Liman: Gölcük Depremi sonrası Gölcük Donanma Komutanlığı&[#]8217;nın Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye taşınması gündeme gelmiş, bu nedenle de TTK Limanı Karadeniz Bölge Komutanlığı&[#]8217;na devredilmişti. Fakat geçen süreçte Gölcük Donanma Komutanlığı&[#]8217;nın Ereğli&[#]8217;ye taşınması fikrinden vazgeçildi. Biz ilgili kurumlarla gerekli görüşmeleri sağlayarak ve gerekli girişimlerde bulunarak TTK Limanı&[#]8217;nın Bölge Komutanlığı&[#]8217;ndan alınarak, yeniden işler hale getireceğiz. TTK Limanı&[#]8217;nın yeniden faaliyete geçmesi, ihracat ve ithalat yapan sanayicilerimiz liman problemini bir nebze olsun hafifletecektir.
RO-RO: Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları yöneticileriyle gerekli görüşmeleri yaparak, Erdemir Limanı&[#]8217;nın RoRo taşımacılığına açılması konusunda her türlü çabayı göstereceğiz.
Ereğli-Devrek Yolu: Ereğli-Devrek karayolu mutlaka bitirilmelidir. Çünkü Ereğli-Devrek karayolu Ankara ve Eskişehir başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi&[#]8217;nin Karadeniz ile buluşmasını sağlayacaktır. Biz gerekli mercilerle diyalog içinde olarak bu işin bölgemiz ticareti açısından bir an önce tamamlanmasının takipçisi olacağız.
Çevre Yolları: Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin imar planına işlenmiş, Belediye Meclis kararları alınmış 2 tane Çevre Yolu Projesi bulunmaktadır. Çevre Yolları Projesi&[#]8217;nin hayata geçirilmesi hem yeniden faaliyete açmayı düşündüğümüz TTK Limanı, hem de OSB için hayati önem taşımaktadır. Bu projelerin hayata geçirilmesi özellikle ağır tonajlı araçların şehir trafiğine girmesini önleyecek, liman ve OSB&[#]8217;den taşınan yüklerin nakledilmesini de rahatlatacaktır. Çevre Yolları Projesi&[#]8217;nin hayata geçirilmesi için tüm girişimlerde bulunacak, bu projelerin takipçisi olacağız.
İRFAN ERDEM;
İrfan Erdem, 10 Aralık 1948&[#]8217;de Karadeniz Ereğli&[#]8217;de doğar. İlk ve orta öğrenimini Kdz.Ereğli&[#]8217;de lise öğrenimini İstanbul Kabataş Lisesinde okuyan ERDEM, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunudur. 1954-1960 yıllarında iki dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu dönemde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının Kdz.Ereğli&[#]8217;ye kurulmasını sağlayan Kamil ERDEM&[#]8217;in üç çocuğundan biridir.

SANAYİ KİŞİLİĞİ İLE İRFAN ERDEM;
İrfan Erdem, Kdz.Ereğli&[#]8217;deki 40 yıllık iş yaşamında hep ilklere imza atar. İlçede ilk boru-profil fabrikasını 1974 yılında işletmeye açar. Sonrasında Bozhane Çınaraltı&[#]8217;ndaki çekek yerini tersane haline getirerek çeşitli tonajlarda kuru yük gemileri inşa eder. Bunlardan bazıları da;1974 yılında 1.000 DWT&[#]8217;luk M/V Numan Erdem, 3.200 DWT&[#]8217;luk M/V Nergis Erdem ve 1982 yılında üretimi tamamlanan 7.000 DWT&[#]8217;luk M/V Kamil Erdem gemisidir. Bu gemi, 1982 yılında Türkiye&[#]8217;de özel sektörün yapabildiği en büyük gemi olur.

İŞ DÜNYASINDA ATILIMCI VE YENİLİKÇİ KİŞİLİĞİ İLE İRFAN ERDEM;
Erdemir&[#]8217;in denize döktüğü yüksek fırın cürufunu çimento üretiminde değerlendirmeyi düşünen İrfan Erdem, ilçede yine ilklere imza atarak çimento fabrikasını 1988 yılında kurup işletmeye başlar. Aynı yıl hazır beton tesislerinin kuruluşlarını ve üretime geçişlerini gerçekleştirerek inşaat sektörüne teknolojik hizmetler sunan Erdem, çimento fabrikasının hemen yanına Karadeniz Bölgesinin ilk özel limanını yapar ve bölgede yeni sektörlerin oluşmasına yön veren yenilikçi, öncü kişiliği ile bölge tarihine imza atar.

SOSYAL PROJE ADAMI İRFAN ERDEM;
İrfan Erdem, sayısız hizmetlerini eğitim alanında da taçlandırır. Annesinin ismini
verdiği;Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 210 öğrencilik KDZ.EREĞLİ HATİCE ERDEM ANADOLU DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ&[#]8217;ni yaptırıp denizcilik sektörünün kalifiyeli ara eleman gereksinimini sağlayan okul kurar. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ile DENİZCİLİK FAKÜLTESİ&[#]8217;nin Kdz.Ereğli&[#]8217;ye kazandırılmasındaki katkıları ve yardımları da küçümsenmeyecek kadar çoktur. Hem maddi hem de manevi olarak iki fakültenin ilçeye kazandırılmasında öncülük eder. İrfan Erdem, ilçede sayısız hizmetlere katkı verirken, Kdz.Ereğli&[#]8217;de Devlet Hastanesi&[#]8217;nin diyaliz bölümü kurulmasına öncülük eder ve bununla da kalmayarak ilk diyaliz makinelerini de kendisi alır. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından bu hizmeti karşılığında şükran plaketi ile onurlandırılır. Kurtuluş savaşında Kdz.Ereğli&[#]8217;de destan yazan Gazi Alemdar Müze Gemisi&[#]8217;nin yapılıp yerine monte edilmesine de katkılar veren İrfan Erdem, iş yaşamındaki öncülük ve önderliği ile bölgenin sorunlarını ve çözüm yollarında da taşın altına elini sokmaktan kaçınmaz.

Bu arada, 1982-1983 sezonunda Türkiye Birinci Futbol Liginde oynayan Zonguldak Spor Kulübünde başkanlık yapar. 1993-1994 sezonunda başkanlığını yaptığı Ereğli Erdemirspor futbol takımını İkinci Lige yükseltir. Batı Karadeniz Bölgesi Deniz Ticaret Odası&[#]8217;nın kurucusu olan İrfan Erdem, bu meslek odasının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürürken eğitimin gerekliliğine olan inancından olsa gerek halen Anadolu Üniversitesi&[#]8217;nin İşletme Bölümü 3.sınıfında tahsil yaşamına devam ediyor.

İrfan Erdem, evli ve biri kız üç çocuk babasıdır.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
111 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
162 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
617 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
821 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
918 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI