Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

TEKİTER, EREĞLİ´NİN GELECEĞİ İÇİN

gundemeregli.com-Üç dönem Ereğli TSO&[#]8217;da Yönetim Kurulu Başkanlığı yaparak isminden söz ettiren ve derin izler bırakan Yaşar Tetiker, yeni mücadelesine 5 Mayıs Pazar günü yapılacak olan TSO seçimleri ile başlayarak ilçeye ve seçimlere yeni bir heyecan getirdi.

Kdz. Ereğli&[#]8217;nin geleceğini herkes ile birlikte organize etmek amacıyla yola çıkan Tetiker &[#]8220;gelin bana destek olun, Bu memleket hepimizin&[#]8221; dedi.

Tetiker, TSO Başkanlığı dönemlerinde en önemli icraatları arasında Ereğli Organize sanayi Bölgesi&[#]8217;nin (OSB) geldiğini belirterek, Ekonomik krizin üzerinde çözüm önerileri üzerinde durdu,  TSO Başkanlığı yaptığı dönem ki çalışmalarından bahsetti ve projelerini anlattı.

Önemli projeler hedefleyen Tetiker, işlere &[#]8220;Can suyu&[#]8221; nu başlamak istediklerini kaydederek, adeta &[#]8220;Nerede kalmıştık?&[#]8221;dedi. Tetiker &[#]8220;Ereğli&[#]8217;ye TSO Üniversitesi kazandırmak tersanelerin finansman sorununa Eximbank çözümü sunmak, Organize Sanayi Bölgesine oto yan sanayi çekmek, güçlü ve lokomotif görevi üstlenecek bir sac pazarı kurmak gibi projeleri Ereğli&[#]8217;nin gündemine getirmeliyiz.&[#]8221; dedi.

Kdz. Ereğli&[#]8217;de Pazar günü yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde heyecan giderek artarken,  adaylarda üyeleri ikna etmek amacıyla son turlarını yapmayı sürdürüyor.

Ereğli TSO Başkan Adaylarından Yaşan Yetiker,  Ticarette yaşanan daralmaya Can suyu ile çözüm bulacaklarını ifade ederek, &[#]8220;Can suyu demek para demektir. Yatırımcıların şahıslara ve bankalara olan sıkıntılarını ortadan kaldırmak için ilk önce banka şube müdürleri ile toplantılar yapmalarını aktaracağız. Hemen ardından bankaların genel müdürlükleri nezninde iletişim kurup Kdz. Ereğli&[#]8217;de neler yapılması gerektiğine dair ortak karar vermektir.  ERDEMİR profesyonel ellerdedir. İyi yönetilmektedir. Ancak dünya ve ülke konjektürü bellidir. ERDEMİR malını satacak ki, para kazansın. Kazanılan paranın yatırıma dönüşmesi kalıyor.&[#]8221; dedi

Tetiker bir Erdemir&[#]8217;e dayalı 3 yan sanayinin kurulacağını belirterek,  &[#]8220;Görevde olduğumuz sürede yaptığımız çalışmaların arasında ön planda Organize Sanayi Bölgesi gelir. Stratejik hedeflerimizden biri de 3-5 yıl içinde inşallah buraya oto yan sanayisine dayalı 3 baba firmayı getirdiğimiz zaman göreceksiniz ki Ereğli&[#]8217;de, Erdemir&[#]8217;e olan bağımlılık ortadan kalkacaktır. Elbette Erdemir&[#]8217;e her konuda yardımcı olalım ama bizim de artık bizim de OSB ile birlikte kendimize ait çok daha güzlü kurumlarımız olsun stratejisi belirleme içerisindeyiz. Zira TSO&[#]8217; da yapılan yatırımlar bugün gençlerimizin geleceğini tayin eden niteliğe dönüşmüştür&[#]8221; dedi.

   Özellikle Batı Karadeniz deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem&[#]8217;in, &[#]8220;güçlü TSO yönetimi yerel seçimlerde belirleyici olur&[#]8221; şeklindeki sözleri yöneltilen Tetiker, şöyle dedi:

   &[#]8220;TSO Meclisi&[#]8217;nin yerel seçimlerde söz sahibi olacağı şeklindeki açıklamalar abartılı sözlerdir. 81 İl ve ilçelerde TSO&[#]8217;lar var. Zaten her düşünen insan siyasete etki edebilir. siyasete de bir oy kullanarak, düşüncelerinizi söyleyerek etki edebilirsiniz. Bir de tercihlerinizin yanında bulunursunuz. Yoksa doğrudan çıkarak &[#]8216;biz çıktık, siyaseti de etkileriz belirleyici olan biziz&[#]8217; demek abartılı, afaki söylemlerdir. Ereğli&[#]8217;de de hiçbir zaman böyle bir şey olmamıştır. Elbette TSO&[#]8217;dan da siyasete aday olanlar olabilir, Ben de bir dönem olmuştum, bu da tercihtir. TSO hele bundan sonra tamamen kendi işine bakar. Bu saatten sonra yılların tecrübesiyle de herkesi kucaklamak için yola çıkıyoruz. Bu zaman, samimi ve dürüst sözlerle bir birini kucaklama dönemidir. Eğer bunu yaparsak var oluruz, ayakta dururuz.

   Allah göstermesin; biz, siyasette de varız, her şeyde varız diyerek tekrar eski kavgalı günlere, bir birimizle olan kutuplaşmalara gidersek bundan halk ve Ereğli ve sizler zarar görür.

   Burada gençlerimizin geleceği bizi ilgilendirir. Eğer biz sorumluluk sahibiysek, gençlerin geleceğini yönlendirmek zorundayız. Ereğli TSO&[#]8217;nun görevi budur.&[#]8221;

 Seçim sonuçlarına göre yapılan tahminlere yönelik soruyu değerlendiren Tetiker, şunları söyledi:

   &[#]8220;Demokrasi kadar güzel ir şey yoktur. Bazı arkadaşlar seçim sonuçlarıyla ilgili 7-0&[#]8217;dan bahsettiler. Ereğli TSO tarihinde Yaşar Tetiker&[#]8217;den başka 7-0 seçim kazanan başkan hatırlamıyorum. İnşallah bu seçimdeki beklentim de odur. Ama 7-0 değil de isterseniz 17-0 alın, önemli olan Ereğli&[#]8217;nin kazanmasıdır. Burada bir ekmek kavgasına giriyoruz. Haliyle Ereğli TSO&[#]8217;nun en önemli görevlerinden bir tanesi, bulunduğu ekonomiyi her yıl katlayarak ileri götürmektir. Ya da en azından mevcudu korumaktır. Önceki yıllarda görev süremde ekip arkadaşlarımla birlikte bir çok şeylerin başarıldığına inanıyorum. Bu başarıları tekrarlayabilmemiz için de kamuoyunun ve basının desteğine ihtiyacımız var. Çünkü Ereğli bir çok hadiselerde çok geri ve eksik kaldı. Bu eksiklerin ortadan kalkması için inşallah birlikte çalışmaya devam edeceğiz.&[#]8221;

 Herkes bir şeyler konuşur ama Yaşar Tetiker ekibiyle birlikte yapmış. Ereğli TSO&[#]8217;da benden başka ekibiyle birlikte bir çivi dahi çakanı görmedim. Üyelerimizin ödediği aidatlarla bugün 5 katlı binamızı ortaya çıkardık. İlerleyen dönemlerde, geniş salonları olan, çalışma odaları bulunan çok daha kapsamlı &[#]8216;Akıllı Bina&[#]8217; yapmayı planlıyoruz.&[#]8221;

Türkiye&[#]8217;nin geri kalmış ülke konumunda bulunduğunu, bu tür ülkelerde de en önemli şeyin sermaye yapısı olduğunu ileri süren Tetiker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 &[#]8220;Sermayenin güçlenmesi için devlet desteği ve bir takım imtiyazlar şarttır. Büyük borucuların oluşması da bu sayede olur. Geçmişte Erdemir bu insanlara namütenahi (sonsuz, ucu bucağı olmayan) destek vermiştir. O dönemlerde büyük alıcı olarak bilinen kurumlara fiyatlarda da ayrıcalık yapılıyordu. Onar da bunu doğru kullanarak büyük fabrikalar kurdular. Eskiden savaş kahramanları vardı şimdi ekonomik kahramanlar var. Bugün Özdemirler&[#]8217;in, Çınar&[#]8217;ın, Akın Tatoğlu&[#]8217;nun heykeli dikilmesi lazım. Bunlar bizim ekonomik kahramanlarımızdır.

      Özelleştirmeyle birlikte profesyonel bir kadro Erdemir&[#]8217;i almış. Erdemir&[#]8217;i aldıktan sonra sizin eskisi gibi burada &[#]8216;toplumsal uzlaşma, toplumsal barış, topluma önem verme&[#]8217; veya &[#]8216;birlikte yaşam&[#]8217; derken imtiyaz elde etme durumlarını artık biraz zor görürüz. Erdemir özelleştikten sonra bu kurumdan imtiyazlı mal alamazsınız. Çünkü şirketin başındaki profesyonel yöneticiler tamamen kara yönelik amaçla çalıştırıyorlar. Azıcık zarar söz konusu olsa zaten gelen idarecileri orada tutmazlar. Onların da bir prestiji, kariyerleri var.&[#]8221;

      Seçim sonuçlarında herkesin gerekli cevabı alacağını dile getiren Tetiker,

   &[#]8220;Burada bizi kutuplaştırmaya değil, kardeş olmaya, barışa doğru götürüyor. Biz de bunu tercih edelim. Herkes projelerden bahseder ancak önemli olan onların hayata geçmesidir. Akılcı projelerimiz de bizim çantamızda. Kurulacak diyaloglar sonucunda hemen hayata geçirebileceğimiz 3-4 projemiz mevcut. İlk adımda da esnafımıza, tüccarımıza katkı sağlayacak olan can suyunu tedarik etmemiz lazım. Ereğli&[#]8217;nin zaman kaybetmeye asla tahammülü yok&[#]8221; diye konuştu.

 Tetiker, kamuoyunda aday grupların birleşmesine yönelik çalışma ve söylemlere ilişkin de şöyle konuştu:

   &[#]8220;Grupların birleşmesine yönelik söylemler benim için bir şey ifade etmiyor. Biz kendi grubumuzu oluşturarak süratli şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu bağlamda da seçim öncesi alınabilecek bütün sonuçları aldık. Bundan sonra sandıktan sonuç alma kaldı. Bu birleşme gibi sözlere üyelerimizin aldanmamasını istiyorum. Bunların hepsi sansasyonel hadiselerdir. TSO seçimlerinde akım öne geçmesi lazım. Aklın yolu birdir. Daha önce Tetiker nasıl 7-0 bütün grupları aldıysa, dağılmadan, bölünmeden aynı şekilde destek versinler.&[#]8221;

     

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
105 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
154 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
606 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
812 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1501 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
911 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
875 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI