Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

EREĞLİ İÇİN GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ

 

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Arslan Keleş, Seçimlerin tatlı bir rekabet içersinde gerçekleştirildiğini belirterek, &[#]8220;Bu bizim için hizmete aday olma rekabetidir, 5 Mayıs akşamı itibariyle bu rekabet sandıkta son bulacak. Sandıktan çıkan sonuca göre biz Ereğli menfaatlerinde ön planda tutan insanlar olarak kim seçilmişse işbirliği içerisinde çalışmalarımıza başlayacağız.&[#]8221; dedi.
 

TSO&[#]8217;nun 7 gurupta gerçekleştireceği seçimlerde iddialı başkan adayları arasında yer alan Keleş, Ereğli için güzel şeyler yapabileceklerini kaydetti.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Ereğli menfaatlerini ön planda tutan insanların seçilmesi halinde işbirliği içerisinde çalışacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

&[#]8220;Bu göreve talip olmamamızın sebebi Mevcut TSO yönetiminin içinden birkaç arkadaşımızı dışarıda bırakırsak maalesef çok yetersiz kaldıklarını, çok etkisiz kaldıklarını düşündüğümüzden ve şehre hiçbir şey kazandırmadıklarını gördüğümüzden ötürü biz bu göreve talip olduk. İlk kez bu göreve talip oluyoruz. Bizi bu göreve talip olmaya iten bir başka neden de bugün bizimle beraber aday olan büyüklerimiz, onlar 30&[#]8217;lu 40&[#]8217;lı yaşlarda bu görevlere talip oldular, Ereğli için bir şeyler yapmaya çalıştılar. Bizde onlardan almış olduğumuz şevk ve enerji ile bu işe aday olmamamız için hiçbir sebep olmadığını gördük. Kaldı ki bizler işlerinde başarılı, çalışkan, çok çalışkan, Ereğli için mesai harcayan, mesai harcayabilecek olan insanlarız ben ve arkadaşlarım. Böyle düşünerek genç ve dinamik bir ekiple yola çıktık, sadece yaşın genç olması yetmiyor beynin ve vücudun da genç olması gerekiyor. Bu şekildeki bir ekiple yola çıktık umarım Ereğli için güzel şeyler yapabiliriz. Kesinlikle başından beri söylediğimiz bizim bu şekilde. Biz diğer olan, rakip demeyelim aslında bu tatlı bir rekabet, hizmet etme rekabetidir hizmete aday olma rekabetidir, 5 Mayıs akşamı itibariyle bu rekabet sandıkta son bulacak.
 

DOSTLUKLAR ÇOK ÖNEMLİ

Sandıktan çıkan sonuca göre biz Ereğli menfaatlerinde ön planda tutan insanlar olarak kim seçilmişse işbirliği içerisinde çalışmalarımıza başlayacağız. Bizim için dostluklar çok önemli, insan ilişkileri çok önemli, bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz yok. Bizim alıp veremediğimiz tek mesele Ereğli meselesi. Ereğli ile ilgili bir konu varsa öncelik Ereğli meselesi.. Dolayısıyla bizim orada bir koltuk, bir makam beklentimiz yok, bir yönetim beklentimiz yok, biz orada Ereğli için bir şeyler yapmak için giriyoruz ve inşallah ekseriyetli olarak meclis üyelerini biz alırsak daha rahat bir şekilde projelerimizi hayata geçebilir ama kaldı ki alamaz isek de orada Ereğli için bir uzlaşma sağlayabileceğimizden herkesin emin olmasını istiyorum. Çünkü 3 adayla, 3 parçalı bir seçim olacak muhtemeldir ki, çok muhtemel belki meclis çok parçalı olacak.

EN FOVORİ ADAY BİZİZ

Bu parçaların çoğunluğu bizim tarafımızdan olacak, çünkü sizin de sorunuzun başında var; birleşme bir uzlaşma telkinleri geldi. Şimdi bu telkinler neden bize geliyor. Şunu gösteriyor, demek ki seçimin en mutlak, en favori adayı biziz. Dolayısıyla herkes bizimle birleşmek istiyor. Bizimle beraber olmak istiyor, tabi bizim kapımız herkese açık, her türlü görüşmelere açıktık bu süreç zarfı içerisinde. Şu anda da kapılarımızı kimseye kapatmış değiliz, birleşme anlamında söylemiyorum yalnız bunu. Eğer bizimle beraber olmak isteyen varsa, bu ekibin içerisinde yer almak isteyenler varsa kapımız herkese açık yani sadece biz bu işe 3-5 kişi parsellemiş ya da 10 kişi 20 kişi parsellemiş değiliz yani. Kapımız görüşlere, düşüncelere, yönetime hepimiz kapılarımızı herkese açık, biz kapılarımızı kapatmadık, hiç kimseye duvar örmedik, hiç kimseyi ötekileştirmedik, şudur, böyledir demedik. Bizim içimizde çok çeşitli siyasi görüş mensubu ya da siyasi parti mensubu arkadaşlarımız var farklı bölgelerden farklı işler yapan arkadaşlarımız var, çok geniş ve zengin bir grupla çalışıyoruz. Biz kişilerin odası olmayacağız, kişilerin, şirketlerin odası olmayacağız. Ereğli&[#]8217;nin TSO olacağız. Bunun için tüm çalışmalarımızı yönetiyoruz.

KAPI KAPI DOLAŞIYORUZ

Valla şöyle söyleyeyim size, esasında hayırlı oldu çok daha hayırlı oldu. Çünkü sokağa çıktığımız zaman biz şimdi kapı kapı dolaşıyoruz elimizden geldiğince dolaşıyoruz. Burada herkesin hakkını helal etmesini istiyorum. İnsanların yanlarına gittik, çaylarını içtik, yemeklerini yedik, zamanlarını aldık, bir şeyler anlattık, tanıştık. Bu kazandığımız dostluklar her şeyin ötesinde. İnanılmaz bir mutluluk yani Ormanlı&[#]8217;sı, Şubaşı&[#]8217;lısı, Kızılcapınar&[#]8217;lısı, Kaptaş&[#]8217;ı, Çayırlı&[#]8217;sı, Gülüç&[#]8217;ü aklınıza gelebilecek her noktaya ulaşmaya çalıştık, gittik, insanlarla sohbetler yaptık, güzel şeyler konuştuk, çok iyi dostluklar edindik, bu her şeyin ötesinde. Fakat gittiğimiz yerlerde şunu gördük; İnsanların bir değişim beklentisi var. Bu değişim beklentisi de yeni yüzlerle genç bir kadroyla, dinamik bir kadroyla ancak olabileceğini söylüyor insanlar. Dolayısıyla bu yönde de çok ciddi anlamda sahadan geri bildirimler alıyoruz ve cesarette alıyoruz. Bunu görünce de biz uzaktan eli boş bırakamazdık bizim de elimizi uzatmamız gerekiyordu ama her şeyin hayırlısı Allah&[#]8217;tan, burada da bu işin herhalde hayırlısı oldu böyle olunca biz zaten yola çıkarken genç bir ekiple yola çıkmıştık daha sonradan gelen çağrılara bir miktar kamuoyu baskısına kulak vermek zorundaydık ama şu anda gördüğümüz tabloda doğru olanı yapmışız doğru yoldayız ve inşallah da bunun sonuçlarını pazar akşamı seçim Evet. Şimdi öncelikle Ereğli&[#]8217;nin artık biz olmaya ihtiyacı var. Seçimden sonra biz olmaya ihtiyacı var. Ereğli&[#]8217;de ben, bencillik tekil kavramaları sona ermesi gerekiyor. Biz ilk önce biz olmayı başaracağız. Biz olmayı başardıktan sonra problemlerin çözümü için süratli bir şekilde hareket etme şansı yakalamış olacağız.

İSTİHDAM YARATACAĞIZ

Öncelikle projelerimiz Ereğli&[#]8217;ye istihdam yaratacak yatırımlar getirmek üretimde üretime dayalı sanayilerin oluşmasını sağlamak. Bunun için aktif bir şekilde organize sanayi bölgemizin pazarlamasını ve tanıtımını yapacağız. Siz oturduğunuz yerden Ereğli&[#]8217;ye yatırımcı çekemezsiniz. Ereğli&[#]8217;ye yatırımcı çekmek için illa ki organize sanayi bölgenizin olması da yetmiyor. Tersaneler bölgesinde yapılmış olan havuzun liman olarak işletime açılması için bununla ilgili çalışacağız, mücadele edeceğiz. Eğer bunu sağlayabilirsek 25 bin tonluk gemilere kadar yükleme boşaltma işlemi yapılır tamir taliye işlemleri yapılır. Ereğli&[#]8217;ye daha kolay yatırımcı çekersiniz. Ereğli&[#]8217;ye yatırımcı gelmesi için illa ki teşvik olması gerekmiyor. Ereğli deniz şehri liman kenti limanlarımız doğru ve aktif şekilde kullanabilirsek bunları bu projemizi hayata geçirebilirsek Ereğli&[#]8217;ye daha kolay yatırımcı getireceğiz. Yani liman ve organize sanayi iç içe. Liman niçin önemli liman bu yüzden önemli Ankara&[#]8217;da ki yatırım yapan bir firmanın Ereğli&[#]8217;ye geldiği zaman lağvından avantajı 40 dolar 50 dolar civarında. Bu 40-50 dolar Erdemir&[#]8217;e yan sanayiden bahsediyorum yani bu 40-50 dolarlık avantaj büyük rakam bununla ilgili olarak çalışmalarımız yapıyoruz yurt içi ve yurt dışından çeşitli firmalarla görüşerek. Kaldı ki Japonya ve Meksika&[#]8217;dan 2 tane firmanın temsilcileriyle de görüşüyoruz. Tabi Türkiye&[#]8217;ye yatırım yapma kararları var bu firmaların ama Ereğli olacak diye bir şey yok siz Ereğli&[#]8217;yi fizibil bir hale getirirseniz, Ereğli niçin Ereğli&[#]8217;ye yatırım yapmanız gerektiğini anlatırsanız, insanlara buraya getirebilirsiniz. Bakın Çankırı&[#]8217;da Japon bir lastik firması yaptı 500 milyon dolar, zannediyor musunuz ki Japon haritayı açtı baktı yatırım yapacağım..!

DAHA İYİ OLABİLİRİZ

Neresi Çankırı&[#]8217;yı buldu böyle kimse düşünmesin Çankırı&[#]8217;ya gelmesinin bir sebebi var demek bir lobi var tanıtım faaliyetleri var şimdi kalkınma ajansımız var Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımız var aynı zamanda tanıtım ajansımız olması gerekiyor yani Karabük Bartın Zonguldak illerinin bir de tanıtım ajansı olması gerekiyor ki şehrimizi tanıtmamız lazım yani festivalden festivale magazin sayfalarındaki tanıtım yeterli değil aynı zamanda endüstri şehri olduğumuzu göstermemiz lazım burada irili ufaklı boru profil fabrikaları ilk 500 içerisinde boru profil fabrikaları sac üretim 2 tane demirçelik fabrikası iyi bir endüstri var aslında tersanelerimizle birlikte bunları harekete geçireceğiz fuarlar düzenleyerek Ereğli&[#]8217;yi tekrar bunun dışında TSO&[#]8217;na yeni Ereğli&[#]8217;ye hizmet verebilecek bir bina kazandırmayı düşünüyoruz Erdemir ofis alanın yanındaki yeri ile ilgili girişimlere başladık bunu da neticelendirip altında havuzu olan üstünde lokali olan çağdaş ve modern bir bina yapıp bunu Ereğli&[#]8217;ye kazandırmak istiyoruz bunun dışında üniversite ile ilgili bir takım çalışmalarımız var. Öğrenci sayısını artırma ile ilgili çalışmalarımız var. Şu anda mevcut hastanenin bulunduğu yeri hastanemize kazandırabilirsek buraya fakülte açılması noktasında Sn. Rektör hocayla görüşüp destek alabileceğimizi düşünüyorum Ereğli&[#]8217;nin acil sorunlarından biri öğrenci sayısının artmasıdır.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
177 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
626 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
827 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
566 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI