Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

BU OKULDAN MEZUN OLAN MİLLETVEKİLİ KİM ?

gundemeregli.com-Şimdilerde derme çatma bir görüntü veren bu binada eğitim-öğretim gören AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, azmin zaferini ortaya koyan isim olarak taktir toplamaya devam ediyor.
Ereğli İlçesi Hamzafakıhlı köyüne bağlı Çolaklar mahallesinde 30 metrekarelik tek sınıflık birleştirilmiş sınıfta 1974-80 yılları arasında eğitim gören Candan, temel atma töreni için geldiği köyünde eski okulunu görünce duygulu anlar yaşadı.

Candan burada Vali Erol Ayıldız ve diğer Milletvekillerinin de bulunduğu ortamda yaptığı duygu yüklü konuşmada, okulda güzel anılarının olduğunu ve camii temelinin atıldığı bu arazide teneffüslerde ve okul çıkışları da güzel anlar yaşadığını belirterek, &[#]8220;İşte ben bu okulda okudum! Şimdi bu arazilerde çok duygulandım. Burada en zor konuşulacak kişi benim. Biraz önce otururken 37 sene öncesine gittim. Şu okuldan mezun oldum. Top oynadım, koşturduk. Aynı parsele Camii temeli atmayı Allah bize nasip etti. Şahsı olarak konuşmak istemiyorum. Bu ibadethane Allah ile birebir olabileceğimiz yer. Konuşmak prensibim değil. Buralarda top oynadık koştuk şimdi 37 yıl geçmişe gittim. Bu arazide çok güzel anılarım geçti. Şimdi köyümde hayırlı bir hizmeti yapıyoruz Bu camii yapan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Emeği geçenlerin teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi.

Candan bugünlerde işçi yatakhanesi olarak kullanılan ve 1974 yılında kayıt olup 1980 yılında birincilik ile bitirdiği birleştirilmiş İlkokul hizmet binası görünce duygularını gizlememesi davetlileri de etkiledi.  

Çolaklar Mahallesinde Candan&[#]8217;ın yaşadığı bu duygulu anların istedikten sonra insanoğlunun her şeyi başaracağını gözler önüne sererken, Candan&[#]8217;ın eğitiminin ilk temellerinin atıldığı bu binanın virane hali ise yürekleri dağladı.

Candan&[#]8217;ın Çolaklar mahallesinde 6 Mart 1967&[#]8217;de başlayan hayat serüveni başarılarla devam ederek, son olarak Bilecek Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden siyasete atılan isimler arasına girmesi ile sürdü. Candan&[#]8217;ın hayatını herkese örnek olabilecek bir yaşamın kesitlerini herkese sunmuş oldu.

İŞTE CANDAN&[#]8217;IN BAŞARI ÖYKÜSÜ

İlkokulu Çolaklar mahallesindeki Birleştirilmiş sınıfta okuyan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metalürji Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İngiltere´de University of Sheffield Mühendislik Fakültesinde tamamladı.

Metalürji mühendisliği alanında 2000´de doçent, malzeme bilimi alanında 2006´da profesör oldu. ABD Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Vekilliği ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bilecik Üniversitesi Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Aynı üniversitede Rektör Yardımcılığı görevini yürüttü. 1999´da Cambridge Autobiography tarafından hazırlanan 20. Yüzyılın Başarılı İnsanları kitabında yer aldı. Kdz. Ereğli, Zonguldak ve Karabük´te düzenlenen Demir Çelik Kongrelerinin yürütücü üyeliğini yaptı. 1 adet patenti ve 40´ı uluslararası olmak üzere 51 bilimsel yayını bulunmaktadır.

24. Dönemde Türkiye-AB KPK ve Asya Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Candan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1519 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
926 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
885 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI