Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

HEDEFLERİ KUYUMCULARDI

gundemeregli.com-Türkiye&[#]8217;nin çeşitli illerinde kuyumcuları dolandıran dört kişi, Kastamonu´da bir kuyumcunun sahte altınları fark etmesi üzerine polis tarafından yakalandı.
Türkiye&[#]8217;nin 55 ilinde İstanbul Altın Rafinesi yazılı sahte gram altınları bozduran Serhat Berk ve eşi Zeynep Berk, Fatih Saral ve Mehmet Kovan, son olarak Kocaeli, Bolu, Karabük, Zonguldak güzergahındaki illere sahte altın sattıktan sonra Kastamonu&[#]8217;ya geldi. Burada bazı kuyumcuları gezen sahte altın dolandırıcıları, son olarak Kastamonu&[#]8217;da bir kuyumcuya gelerek ellerindeki sahte gram altınları bozdurmak istedi. O esnada müşteri yoğunluğu nedeniyle altınları incelemeden alan dükkan Sahibi, daha sonra yaptığı incelemede altınların sahte olduğunu tespit etti. Bunun üzerine durumu emniyet güçlerine bildirdi. Kuyumcuların şikayeti üzerine işyerlerinde güvenlik kamerası görüntülerinden şahısları tespit eden Kastamonu Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon düğmesine bastı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 kişiyi Nasrullah Meydanı civarında gözaltına aldı. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü´ne götürülen zanlılar, buradaki ifadelerinin alınmasından sonra son olarak suça karıştıkları yer Kastamonu olmasına rağmen Cumhuriyet Savcılığı&[#]8217;nın talimatı üzerine Bolu Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.Bolu&[#]8217;da nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ALTINLARIN SAHTE OLDUĞUNU ANLAMAK ZOR
Türkiye&[#]8217;de kuyumcuların korkulu rüyası haline gelen dört kişilik çetenin çökertilmesinde rol oynayan Kastamonu Paşasoy Gold Kuyumculuk´un Sahibi Ahmet Demirci, şöyle konuştu: &[#]8220;Kastamonu&[#]8217;da dolandırıcılık için bu altınları bozdurmaya gelen ekipleri, Kastamonu&[#]8217;da 22 ayar bilezik imalatçısı olarak İstanbul Altın Rafinesinin altınlarını da sattığımız için sahtesiyle gerçeği arasındaki baskı farkı ve renk farkını tespit ettik. Hemen ardından polislere haber verdik. Polis ekipleri buraya gelerek olay yerinde dolandırıcıları yakaladı.
Sahte altını anlayabilmenin zor olduğunu belirten Demirci, şunları söyledi: Birebir aynısını yapmışlar. Ama sadece çok dikkatli bakıldığı zaman uzman birisi baktığı zaman anlayabilmesi gerekir. Bu dolandırıcılar 55-56 ili dolaşıp bu sahte altınları 1&[#]8217;er 1&[#]8217;er bozdurmuşlar. Şimdiye kadar kimse farkına varamamış. Biz imalatçı olduğumuz için Kastamonu&[#]8217;da altınların sahte olduğunu hemen tespit ettik. İhbar üzerine yakalandılar.&[#]8221;
Normal bir müşteri gibi dükkana geldiğini anlatan Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü: Altınları bozdurmaya kalktılar. O zaman içeride müşteri kalabalığı vardı. Altınları ilk etapta bozduk. Tam ince detaylı olarak bakmadık. Bu yüzden farkına varamamıştık. Gerçeğinin bire bir aynısını yapmışlar. Biz aldık. Müşteriler gidince altınları inceledik ve sahte olduklarını fark ettik. Ondan sonra buradaki polis arkadaşlara bilgi verdik ve dolandırıcılar hemen yakalandı. Bu şekilde bir çete çökertilmiş oldu&[#]8221;
Zanlıların, son işlerinde Bolu, Karabük, Zonguldak ve Kastamonu illerinde sadece 69 sahte altın bozdurdukları tespit edilirken, üzerlerinde 12 sahte altın çıktı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
119 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
169 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
620 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI