Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Öğrencilerden Çöp toplama yarışması

Öğrencilerden Çöp toplama yarışması

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, ilkokul öğrencileri arasında oluşturulan takımlarla, köy civarında çöp toplama yarışması düzenlendiği bildirildi.

İlçeye bağlı Bakırlık Köyündeki Çınar Boru İlkokulunda öğretmen Ebru Cengiz, yaptığı açıklamada, öğretmenler Yasin Cengiz ve Muharrem Döngelli ile birlikte hazırladıkları projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Cengiz, proje kapsamında, okul öğrencilerinden oluşan Kırmızı; Mavi ve Yeşil renkli formalar giydirilmiş öğrencilerin, öğretmenleri eşliğinde köy civarında çevreye atılan çöpleri topladıklarını belirten Cengiz, şöyle dedi:

“Yaptığımız araştırmada, köy civarının çöp atıkları ile dolu olduğunu belirledik. Bu amaçla, aynı zamanda doğaya karşı sorumluluğumuzu da göz önüne alarak öğretmen arkadaşlarımızla birlikte böyle bir projeyi hazırladık. Bu kapsamında, okul öğretmenleri eşleğinde takımlara ayrılan öğrenciler arasında çöp toplama yarışması yapıldı. Öğrencilerimizin topladığı çöpleri, köydeki çöp konteynerlerine koyduk. Bu sayede köyümüzün daha temiz olmasını sağladığımıza inanıyoruz. Yarışmaya döndürdüğümüz etkinliğimiz sonunda üç takımımızı da birinci ilan ederek, öğrencilerimizi pasta ikramı ile ödüllendirdik.

Amacımız bir yandan farkındalık yaratmak, diğer yandan ise öğrencilerimizin çevreye daha duyarlı olmalarını sağlamaktı. İnşallah bu projemiz bir farkındalık yaratır, köy halkının çevreye daha duyarlı olmasını sağlar diye ümit ediyoruz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
629 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
829 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
886 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
567 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1515 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
923 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
882 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
218 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI