Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

DEVLET SICAK YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi&[#]8217;nde Göztepe mevkiinde çöpten konteynırdan meyve ve sebze toplarken objektiflere takılan Anne ve çocuğunun kimliği belirlendi.

İlçeye bağlı Ruhşanler mahallesinde çiftçilik yaparak yaşam mücadelesi veren ailenin durumu gerçekten içler acısı.

Haberin gazetelerde yer alması üzerine Kaymakamlık harekete geçti ve kadına maddi ve manevi destekte bulundu.

Kdz. Ereğli İlçesi&[#]8217;nde Anneler Günü&[#]8217;nde çöpten bulduğu hurda, sebze ve meyveleri minik çocuğu ile birlikte toplayan ve verdiği ekmek kavgası yürekleri dağlayan Şerife Kara (33)´ya devlet sıcak yüzünü gösterdi.

Haberin Gazetemiz başta olmak üzere yaygın medyada yankı bulması ile harekete geçen Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü kısa süre de Şerife Kara&[#]8217;ya ulaştı.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ruşanlar köyü Bakırlık Mahallesinde ikamet eden Şerife Kara, yaptığı açıklamada geçimini hurda toplayarak sağladığını söyledi. Maddi durumlarının iyi olmaması dolayısıyla zor şartlar altında yaşadıklarını belirten Kara, şöyle konuştu: &[#]8220;Fotoğrafın çekildiğinden bile farkında değilim, o esnada çöpte hurda topluyordum, hurdalar vardı onları toplayıp satarak evime ekmek ve yiyecek alacaktım. Çocuğum yanımdaydı onun da önüne yiyecek koymuştum. Maddi durumumuz olmadığı için çöplerden hurda toplayarak geçimimizi sağlıyoruz. Hırsızlık mı yapalım? Bir yer mi soyalım? Çocuklarımıza böyle mi bakalım, çoluk çocuğuma hurda toplayarak çalışarak bakıyorum.&[#]8221;

Şerife Kara&[#]8217;nın kayınpederi Temel Kara (54) da, &[#]8220;İşimiz yok, gücümüz yok, zor durumdayız. Muhtarımızda durumumuzu biliyor&[#]8221; diye konuştu.

Ruşanlar Köyü Muhtarı Hikmet Erlat da, &[#]8221;Ailemiz çiftçilikle geçinmeye çalışan bir aile, ailenin ekonomik durumu gerçekten çok zayıf, devletimiz inşallah bu aileye sahip çıkacak ve gereğini yapacaktır&[#]8221; dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
630 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1518 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
925 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
219 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI