Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

SÜREKLİ İŞÇİYLE BİRLİKTELER

gundemeregli.com-Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve icra üyelerinin yetkili oldukları Ereğli demir ve Çelik Fabrikaları&[#]8217;nda çalışan üyelerini ziyaret ederek bilgilendirdiği bildirildi.
   Sendikanın resmi internet sitesi &[#]8220;turkmetalkdzeregli.org&[#]8221; da yer alan haberle göre Odabaş, Liman Müdürlüğü Liman Bakım ve İşletme Baş Mühendisliği, Nakliyat Müdürlüğü Seyyar Ekipman Baş Mühendisliği ve Sinter Hammadde Manipülasyon Müdürlüğü İşletme Baş Mühendisliği&[#]8217;ndeki çalışan arkadaşlarımızla ayrı ayrı bir araya geldi.
   Erdemir ile 25 Şubat&[#]8217;ta başlayan ve 24 Nisan&[#]8217;da uyuşmazlık zaptı tutulan sözleşme görüşmeleriyle ilgili üyeleri bilgilendiren Odabaş, sözleşmenin çalışanların lehine sonuçlanması için her türlü yasal hakkın kullanılacağını belirtti.
   Erdemir çalışanlarının, şirketin büyümesi ve üretimini artırması yönünde üzerine düşeni her zaman yerine getirdiğini belirten Odabaş, şunları kaydetti:
   &[#]8220;işçi arkadaşlarımız da alın teri ile emeklerinin karşılığını almalılar. Bunun için sendikamız ne gerekiyorsa onu yapacaktır. Elbette huzurlu ve iyi bir ortamda masa başında bitecek sözleşmeden yanayız. Ancak bu tavrımız, işçimizin haklarının en üst düzeyde sağlanmasıyla olabilir. Bunun dışındaki gelişmelerde grev hakkımız dahil her türlü yasal hakları kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.&[#]8221; Üyeler de, Türk Metal Sendikası&[#]8217;na olan bağlılıklarını dile getirerek, sözleşme döneminde her zaman sendikalarının yanında oldukları sözünü tekrarladılar.
   Odabaş&[#]8217;ın ziyaretlerinde, şube yönetim kurulu üyelerimiz Naci Baysan, Bayram Aldırmaz, iş yeri temsilcileri ve Turgay Kavak ve Yakup Yılmaz da hazır bulundu.
   
ERCAN VE TAŞDELEN&[#]8217;İN ZİYARETLERİ
   Diğer yandan, Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Metin Ercan ile Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen&[#]8217;in de ayrı ayrı ekiplerle şirket içindeki üniteleri ziyaret ettikleri ifade edildi.
   Ercan, beraberinde Şube yönetim kurulu üyesi Mehmet Karakaya ve iş yeri temsilcisi Zafer Karaşen ile Elektrik Bakım Müdürlüğü Elektrik Atölyesi Baş Mühendisliği&[#]8217;nde işçilerle bir araya gelirken, Taşdelen ise yönetim kurulu üyemiz Mehmet Karakaya ile Kaynak Atölyesi Baş Mühendisliği&[#]8217;ndeki işçilerle bir araya geldi.
   
Haberde, sözleşmenin geldiği nokta ve bundan sonraki olası gelişmelerle ilgili görüşleri aktaran icra kurulu, Erdemir çalışanı üyelerinin de görüş ve önerilerini değerlendirdiğine yer verildi.v
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
129 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
186 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
637 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
838 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
892 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
572 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1523 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI