Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

REYHANLI İÇİN YASTA, BARIŞ İÇİN AYAKTAYIZ

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli ilçesinde, 11 Mayıs&[#]8217;ta Hatay&[#]8217;ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen saldırıya tepki amacıyla üniversite öğrencileri tarafından bir eylem düzenlendi.

Kdz. Ereğli&[#]8217;de bir grup üniversite öğrencisi, Atatürk Anıtı önünde 11 Mayıs&[#]8217;ta Hatay&[#]8217;ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen saldırıya tepki amacıyla bir eylem düzenledi. Sloganlar eşliğinde saldırıya tepki gösteren üniversite öğrencileri, saldırı anı ve yaşananları anımsatan bir mini tiyatro gösterisi sergiledi.

Üniversite öğrencileri adına bir konuşma yapan Özgür Ateş, yaşanan olayı kınadıklarını belirterek, &[#]8220;Bilindiği üzere bundan tam bir hafta önce, 11 Mayıs 2013 tarihinde Hatay&[#]8217;ın Reyhanlı ilçesinde Cumhuriyet tarihin en büyük katliamı tarih sayfalarımızda kara bir leke olarak yerini aldı. Bomba yüklü iki aracın ardı ardına patlaması sonucunda yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti ve yüzlercesi de yaralandı. Bu saldırıda doğrudan yerel halkın hedef alındığı apaçık ortadadır. Bizler bu vahşeti çok iyi tanıyoruz. Irak&[#]8217;ta, Suriye de buna benzer, mezhep çatışmalarını kışkırtmak amaçlı saldırılar olmuştur. O kadar trajik bir olaydır ki, hayatını kaybeden vatandaşların sayısını halktan gizlemek uğruna yapılmadık şey kalmadı. Reyhanlı sokakları Suriyeli çetelerle dolu bir vaziyettedir ve bu insanlar sokaklarda işportacılık yapacak kadar çok sayıdadır ve ne hikmetse patlama anında ortalıkta yoklardır ve işin garip tarafı Reyhanlı´da bulunan 70&[#]8217;e yakın MOBESE kamerası çalışmaz vaziyettedir. Acaba Suriye&[#]8217;ye yönelik bir müdahale, bir savaş girişimi zemini mi oluşturuluyor? Hatay ve sınır illerimizin El Kaide, El Nusra, ÖSO gibi eli kanlı çetelerin üssü haline getirilmesi, bugün Reyhanlı´da bu katliamın yaşanmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmelerini beraberinde getirmiştir. Bütün bu gerçeklerin devamında her türlü yoruma engel getirilmiş, ardından bütün gazete ve televizyonlara Reyhanlı ile ilgili basın yasağı getirilmiştir. Dün Sivas&[#]8217;ı aydınlatamayanların, dün Roboski´yi aydınlatamayanların, Reyhanlı´da iki saat içerisinde böylesi büyük bir olayı çözmüş olmaları gerçekten düşündürücüdür. Suriye yönetimine karşı NATO güdümlü ve halk düşmanı, insanlık dışı ÖSO çeteleri demokratik bir seçenek değildir. Bizler açısından asıl olan Suriye halkının özgürce demokratik birliğini gerçekleştirmesidir. Bu anlamda Reyhanlı gibi büyük bir acı içerisinde olsak da savaş çığırtkanlığına göz yumamayız çünkü bu acı başka acılara çevrilebilir. Buna sessiz kalamayız. Kalmamalıyız. Üniversite öğrencileri olarak bu katliamı şiddetle kınıyoruz. Suriye&[#]8217;ye yönelik savaş politikasının, eli kanlı vahşi çetelerle iş birliğinin derhal bitirilmesini istiyoruz. Bu temelde Reyhanlı&[#]8217;da yaşamını yitiren insanlarımızı büyük bir üzüntü ile anıyor, kederli ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Demokratik özgür bir Orta Doğu ve Türkiye için savaşa ve kan emici emperyalizme geçit vermemeliyiz. Savaşa hayır ve barış hemen şimdi&[#]8221; ifadelerini kullandı.
Üniversite öğrencileri, Atatürk Anıtı önündeki basın açıklamasını ardından olaysız şekilde dağıldı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
85 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
125 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
589 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
801 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
856 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
550 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1491 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
901 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI